Ενδιαφέροντα

Πρώτες βοήθειες για τραυματισμό από δάγκωμα σκύλου (βίντεο)

Πρώτες βοήθειες για τραυματισμό από δάγκωμα σκύλου (βίντεο)

Είναι καλό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε αν τύχει το παιδί σας να το δαγκώσει κάποιος σκύλος. Εκτός από τραυματισμό και πληγές στο δέρμα, το δάγκωμα ενός σκύλου μπορεί να μεταδώσει τον τέτανο και, σε σπάνιες περιπτώσεις, την λύσσα.

Πρώτες βοήθειες για τα δαγκώματα σκυλιών

Αν το δάγκωμα απλά “γρατζουνίσει” το δέρμα, τότε αντιμετωπίστε το πολύ απλά σας μια επιπόλαια πληγή. Πλύνετε καλά την πληγή με σαπούνι και τρεχούμενο νερό. Εφαρμόστε και λίγη αντιβιοτική κρέμα και έναν χαλαρό αποστειρωμένο επίδεσμο.

Επισκεφθείτε ένα γιατρό αν:

Το δάγκωμα προκαλέσει μια βαθιά πληγή, ή αν το δέρμα έχει άσχημο σκίσιμο. Σε αυτή την περίπτωση, αφήστε λίγη αιμορραγία, για να καθαρίσει καλύτερα η πληγή (απομακρύνονται μαζί με το αίμα τα βακτήρια που ενδεχομένως υπάρχουν στην πληγή).

Το δάγκωμα είναι στο πρόσωπο, το χέρι, το πόδι ή τον λαιμό, ή πάνω σε κάποια άρθρωση.

Το παιδί δεν έχει κάνει αντιτετανικό ορό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Υπάρχουν σημάδια μόλυνσης.

Υποψιάζεστε ότι ο σκύλος μπορεί να είναι άρρωστος, να έχει λύσσα, ή αν δεν γνωρίζετε καθόλου αν έχει κάνει τα εμβόλια που προβλέπονται.

Πρόληψη για τα δαγκώματα σκύλων

Τα περισσότερα δαγκώματα σκύλων μπορούν να προληφθούν. Διδάξτε στα παιδιά σας να μην ενοχλούν τα σκυλιά, ενώ εκείνα τρώνε, κοιμούνται ή φροντίζουν τα κουτάβια τους. Ποτέ μην αφήνετε μικρά παιδιά μόνα με ένα σκυλί.

Φροντίστε να στειρώνετε πάντα το σκυλί σας.

Αν ένας σκύλος σας πλησιάσει, θυμηθείτε να μείνετε ήρεμοι και να διδάξετε στα παιδιά σας να παραμείνουν κι εκείνα ήρεμα και αν είναι δυνατόν σε ακινησία. Ποτέ μην επιχειρήσετε να χαϊδέψετε ένα αδέσποτο σκύλο, χωρίς πρώτα να του έχετε επιτρέψει να σας μυρίσει.

Εάν ένα σκυλί απειλεί να επιτεθεί, μείνετε ήρεμοι, μιλήστε με σταθερή φωνή και αποφύγετε την απευθείας οπτική επαφή. Μην αρχίσετε να φωνάζετε ή να ουρλιάζετε φοβισμένοι και διδάξτε το ίδιο και στο παιδί. Απομακρυνθείτε με αργά βήματα και μην επιχειρήσετε να τρέξετε. Άλλωστε αποκλείεται να τρέξετε πιο γρήγορα από ένα σκύλο.

Αν, εντούτοις, σας επιτεθεί ένας σκύλος, διπλώστε το σώμα σας σε μια μπάλα για να προστατεύσετε το πρόσωπο, τον λαιμό και το κεφάλι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο μαχητές του ISIS

Στις φλόγες για 9η μέρα η Εύβοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

 Η Κρύσταλ είπε: «Ελπίζουμε απλώς ότι κάποιος που είδε το βίντεο να εμπνεύστηκε να κάνει κάτι καλό για τον γείτονά του ή για έναν συνάδελφό του, έτσι ώστε ελπίζουμε να έχουμε όλοι μια καλύτερη μέρα.

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

Ο Collin Catalfamo είναι μεταπτυχιακός φοιτητής δευτέρου έτους, έχοντας διδακτορικό στην επιδημιολογία. Είπε ότι το σχολείο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας του έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο.

Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

"Η προσθήκη των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 του 2020, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της μετανάστευσης κατά το παρελθόν έτος, οδήγησαν στην αλλαγή του πληθυσμού σε ετήσια απώλεια."

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Στην περίφημη ενημέρωση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, η Μεσονιέρ είχε πει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συνέχισαν να δηλώνουν ότι η άμεση απειλή για το κοινό παρέμενε χαμηλή.