Ενδιαφέροντα

Ξηρασία ΗΠΑ: Καταστροφική η κρίση του νερού στα σύνορα Καλιφόρνιας-Όρεγκον

Ξηρασία ΗΠΑ: Καταστροφική η κρίση του νερού στα σύνορα Καλιφόρνιας-Όρεγκον

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ξηρασία ΗΠΑ: Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα, καθώς οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές διέκοψαν το νερό άρδευσης στους αγρότες από μια κρίσιμη δεξαμενή. Η κατάσταση της ξηρασίας είναι τόσο τρομερή που δεν θα αποσταλεί επιπλέον νερό σε σολομό που πεθαίνει ή σε περίπου μισή ντουζίνα καταφύγια άγριας ζωής που φιλοξενούν εκατομμύρια αποδημητικά πτηνά κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Associated Press.

Σχεδόν κάθε δείκτης είναι κόκκινος στις δυτικές ΗΠΑ μετά από έναν ξηρό χειμώνα και ζέστη νωρίς την άνοιξη. Το χιόνι είναι λιγότερο από το ήμισυ του φυσιολογικού σε μεγάλο μέρος της περιοχής. Οι δεξαμενές είναι κάτω από τα κανονικά επίπεδα, τα επίπεδα του ποταμού μειώνονται και τα εδάφη στεγνώνουν.

Είναι μόνο Μάιος και οι δυτικές πολιτείες μιλούν ήδη για περιορισμούς στη χρήση νερού, σύμφωνα με το The Conversation. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας έχει κηρύξει επείγουσα ξηρασία σε 41 από 58 κομητείες, ενώ στη Γιούτα οι πάροχοι νερού άρδευσης αυξάνουν τα πρόστιμα για υπερβολική χρήση.

Η παρακολούθηση της ξηρασίας των ΗΠΑ για τα μέσα Μαΐου δείχνει σχεδόν τη μισή Δύση σε σοβαρή ή ακραία ξηρασία.

Εθνικό Κέντρο μετριασμού της ξηρασίας / USDA / NOAA

Στο Αϊντάχο, μερικοί αγρότες ήδη μιλούν για την πώληση ζώων, επειδή τα ποτάμια και οι δεξαμενές στις οποίες βασίζονται είναι επικίνδυνα χαμηλά και η ζήτηση άρδευσης για αγροκτήματα μόλις τώρα αρχίζει.

Και σε αυτό που έχει γίνει ετήσια ανάγκη – οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τον αντίκτυπο που έχει η θέρμανση και η ανθεκτική ξηρασία στα δέντρα και τη βλάστηση. Η πίεση του νερού θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένους θανάτους δέντρων.

Η βλάστηση που στεγνώνει και πεθαίνει σημαίνει περισσότερα καύσιμα για αυτό που ήδη αναμένεται να είναι μια άλλη επικίνδυνη εποχή πυρκαγιάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

«Συνήθιζα να το ονομάζουμε σεζόν πυρκαγιάς, αλλά οι πυρκαγιές των άγριων εκτάσεων τώρα επεκτείνονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, καίγοντας θερμότερα και αυξάνοντας περισσότερο τις καταστροφές σε ξηρότερες συνθήκες λόγω της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Vilsack.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

Μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αμερική

Κίνδυνος αναπνευστικών παθήσεων από την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο μαχητές του ISIS

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας για να συζητήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, χαρακτήρισαν την αεροπορική επίθεση επιτυχημένη, σύμφωνα με το Reuters.

Στις φλόγες για 9η μέρα η Εύβοια

Πυροσβέστες και εθελοντές βρίσκονται σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις. Στην ίδια περιοχή, το μέτωπο που κατευθυνόταν προς το Τελέθριο, συνεχίζει να αποτελεί απειλή παρά τις ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επεμβάσεις από πεζοπόρα τμήματα, μέσα σε απόκρημνους βράχους.

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

 Η Κρύσταλ είπε: «Ελπίζουμε απλώς ότι κάποιος που είδε το βίντεο να εμπνεύστηκε να κάνει κάτι καλό για τον γείτονά του ή για έναν συνάδελφό του, έτσι ώστε ελπίζουμε να έχουμε όλοι μια καλύτερη μέρα.

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

Ο Collin Catalfamo είναι μεταπτυχιακός φοιτητής δευτέρου έτους, έχοντας διδακτορικό στην επιδημιολογία. Είπε ότι το σχολείο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας του έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Στην περίφημη ενημέρωση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, η Μεσονιέρ είχε πει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συνέχισαν να δηλώνουν ότι η άμεση απειλή για το κοινό παρέμενε χαμηλή.