Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ενδιαφέροντα

ΗΠΑ Νέα Υόρκη: Το αεροδρόμιο LaGuardia επαναπροσδιορίζεται με έργα τέχνης

ΗΠΑ Νέα Υόρκη: Το αεροδρόμιο LaGuardia επαναπροσδιορίζεται με έργα τέχνης

Πολλές από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου έχουν διαμορφωθεί από αλουμίνιο και χάλυβα με επικάλυψη σκόνης.

ΗΠΑ Νέα Υόρκη: Αλλαγή της ταξιδιωτικής αφήγησης: Σε μια περιοχή του Αεροδρομίου LaGuardia έχει δοθεί ένα νέο δροσερό μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένης μιας συναρπαστικής εγκατάστασης έργων τέχνης που δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνη Sarah Sze. Ένα από τα κίνητρα πίσω από την επιτροπή είναι να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό του αεροδρομίου. Μία από τις μετασχηματιστικές εγκαταστάσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση του αεροδρομίου είναι ένα υπέροχο σφαιρικό γλυπτό, με τίτλο «Μικρότερο από την Ημέρα». Η έμπνευση για το κομμάτι (και ο τίτλος του) προέρχεται από ένα ποίημα της Έμιλι Ντίκινσον με τίτλο «Επειδή δεν μπορούσα να σταματήσω για το θάνατο», το οποίο συλλογίζεται για το τελικό της ζωής.

Αντιμετώπιση των κουρασμένων με το ζωντανό και νέο

Το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης είχε μια αξιοζήλευτη φήμη ως ένα από τα χειρότερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ. Αυτό σχετίζεται τόσο με την εμπειρία των επιβατών όσο και με τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου.

Σε εξέλιξη πραγματοποιείται μια σειρά από ανακαινίσεις στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, το σύστημα στάθμευσης και τους χώρους αναχώρησης και παραλαβής. Μερικές από τις κύριες καταγγελίες για το αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια έχουν συμπεριλάβει ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ περιορισμένο, με χαμηλό φωτισμό και γενικά βρώμικο.

Τα πράγματα είναι έτοιμα να αλλάξουν και τα έργα τέχνης αναδημιουργούν το αεροδρόμιο ως ένα φρέσκο, ενδιαφέροντα και απαιτητικό χώρο. Sarah Sze, καθηγήτρια εικαστικών τεχνών στην Κολούμπια Η Sze είναι μια σύγχρονη καλλιτέχνης που ειδικεύεται σε έργα γλυπτικής και εγκατάστασης, αντλώντας από καθημερινά αντικείμενα για να δημιουργήσει τοπία πολυμέσων.

Προηγουμένως η Sze σχεδίασε ένα συναρπαστικό έργο τέχνης για το μετρό Second Avenue στη Νέα Υόρκη. Το Blueprint for a Landscape (2017) ήταν το όνομα του έργου που μετέτρεψε καθεμία από τις τρεις εισόδους και τον ενδιάμεσο ημιώροφο στον σταθμό 96th Street, δίνοντας στον μετακινούμενο την ευκαιρία να εξετάσει και να ενισχύσει τον τρόπο με τον οποίο κινούνται μέσα στο διάστημα.

Το έργο της Sze χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία εγκαταστάσεων και περίπλοκων γλυπτών από τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη φαινομενικά καθημερινών αντικειμένων και συνηθισμένων υλικών και τη διαμόρφωσή τους με νέα σημασία. Πολλές από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου έχουν διαμορφωθεί από αλουμίνιο και χάλυβα με επικάλυψη σκόνης.

Ιστορίες της Νέας Υόρκης

Τα νέα έργα τέχνης της Sze για το LaGuardia είναι μεγάλα και αγκαλιάζουν, το καθένα ζυγίζει αρκετούς τόνους και αναρτάται σε διαφορετικούς χώρους εντός του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου αίθριου στον Τερματικό Β.

Το νέο κτίριο Terminal B θα ανοίξει για το κοινό το Σάββατο 13 Ιουνίου, 2021.

Η έκθεση “Συντομότερη από την Ημέρα” είναι αυτή που έχει προσελκύσει το μεγαλύτερο δημόσιο ενδιαφέρον. Αυτό το εντυπωσιακό κομμάτι συνδυάζει φωτογραφίες, φως, ήχο και βιντεοπροβολές σε σκισμένο χαρτί που βρίσκεται σε ανάρτηση με μια λεπτή διάταξη ικριωμάτων αποτελούμενη από μπαμπού και μεσαίες ράβδους από μέταλλο.

Λέει στον David Pogue του CBS ότι η εγκατάσταση που εγκαινιάζει η Νέα Υόρκη, ύψους 25 μέτρων, αποτελείται από έναν ποικίλο νυχτερινό και αστερισμό εικόνων της πόλης που αγαπά. Τα έργα της Sze είτε βοηθούν στην προσαρμογή ενός ιστότοπου ώστε να φανταστεί εκ νέου τον σκοπό του να ξεκινήσει νέα επίπεδα ευαισθητοποίησης ή συναισθήματος, οπότε επιδιώκουν πιο ριζικά την αποδόμηση και την αναστάτωση του αστικού ιστού.

Ενώ υπάρχει προφανώς ένα οικολογικό θέμα, που προέρχεται από την ανακύκλωση υλικών, η Sze επιδιώκει επίσης να κάνει τους ανθρώπους να επανασυνδεθούν με τους χώρους που καταλαμβάνουν και να αλληλοσυνδεθούν μεταξύ τους πιο δυνατά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα Υόρκη: συνέλαβαν έλληνα για κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί

Οι αερομεταφορές, η προμήθεια εμβολίων και η ψυχρή αλυσίδα

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο υγείας

Οι απρόσμενες δυσκολίες ανά τον κόσμο φαίνεται να καθυστερούν πολύ την επιστροφή στην κανονικότητα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο μαχητές του ISIS

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας για να συζητήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, χαρακτήρισαν την αεροπορική επίθεση επιτυχημένη, σύμφωνα με το Reuters.

Στις φλόγες για 9η μέρα η Εύβοια

Πυροσβέστες και εθελοντές βρίσκονται σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις. Στην ίδια περιοχή, το μέτωπο που κατευθυνόταν προς το Τελέθριο, συνεχίζει να αποτελεί απειλή παρά τις ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επεμβάσεις από πεζοπόρα τμήματα, μέσα σε απόκρημνους βράχους.

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

 Η Κρύσταλ είπε: «Ελπίζουμε απλώς ότι κάποιος που είδε το βίντεο να εμπνεύστηκε να κάνει κάτι καλό για τον γείτονά του ή για έναν συνάδελφό του, έτσι ώστε ελπίζουμε να έχουμε όλοι μια καλύτερη μέρα.

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

Ο Collin Catalfamo είναι μεταπτυχιακός φοιτητής δευτέρου έτους, έχοντας διδακτορικό στην επιδημιολογία. Είπε ότι το σχολείο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας του έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο.

Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

"Η προσθήκη των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 του 2020, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της μετανάστευσης κατά το παρελθόν έτος, οδήγησαν στην αλλαγή του πληθυσμού σε ετήσια απώλεια."

Close Icon