Καινοτομία

Κορωνοϊός ψηφιακό διαβατήριο υγείας: Για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια

Κορωνοϊός ψηφιακό διαβατήριο υγείας: Για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κυκλοφορούν ψηφιακά διαβατήρια υγείας, ώστε οι επιβάτες με καταγεγραμμένο αρνητικό τεστ Covid-19 να μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα και να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.

Κορωνοϊός ψηφιακό διαβατήριο υγείας: Πέντε κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κυκλοφορούν ψηφιακά διαβατήρια υγείας, ώστε οι επιβάτες με καταγεγραμμένο αρνητικό τεστ Covid-19 να μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα και να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.

Από τις 15 Δεκεμβρίου, τα άτομα που πετούν με τις αεροπορικές εταιρείες JetBlue, Lufthansa, Swiss International Airlines, United Airlines και Virgin Atlantic μπορούν να χρησιμοποιήσουν το CommonPass για να καταγράψουν την κατάσταση Covid, χρησιμοποιώντας το ως απόδειξη της κατάστασης Covid για να δείξουν στο προσωπικό του αεροδρομίου.

Το CommonPass αποθηκεύει τα αποτελέσματα των δοκιμών του χρήστη στην κινητή του συσκευή, μαζί με οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ελέγχου υγείας που έχουν επιβληθεί από τη χώρα προορισμού. Στη συνέχεια, το πάσο δημιουργεί έναν κωδικό QR που μπορεί να εκτυπωθεί ή να σαρωθεί από το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας για να επιβεβαιώσει την κατάσταση της υγείας του επιβάτη.

Ελβετικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Το Commons Project Foundation δημιούργησε το ψηφιακό πάσο, με την υποστήριξη του World Economic Forum. Αυτήν την εβδομάδα οι δύο οργανισμοί ενώθηκαν με το Airport Council International (ACI) World, που εκπροσωπούν σχεδόν 2.000 αεροδρόμια παγκοσμίως, μαζί με τις πέντε συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες.  Το CommonPass δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο στις πτήσεις Cathay Pacific Airways και United Airlines μεταξύ Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης, Λονδίνου και Νέας Υόρκης.

Το πέρασμα δεν είναι υποχρεωτικό για ταξίδια, αλλά είναι η πρώτη τυποποιημένη μορφή για τα αποτελέσματα των δοκιμών Covid που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζεται ότι θα υιοθετηθεί ευρέως από το κοινό για να διευκολύνει τα ταξίδια.  «Οι πρόσφατες ψηφιακές δοκιμές« κάρτας υγείας », όπως το CommonPass, παρουσιάζουν μια ισχυρή υπόθεση για τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας για την παροχή εναρμονισμένων προτύπων στην επικύρωση και την επαλήθευση των διαπιστευμένων δεδομένων υγείας των επιβατών», δήλωσε δήλωση από τις αεροπορικές συμμαχίες, των οποίων 58 αεροπορικές εταιρείες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% της παγκόσμιας χωρητικότητας αεροπορικών εταιρειών. 

«Καθώς ο κόσμος εργάζεται για να ξεπεράσει την πανδημία, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να ανοίξουν ξανά τα σύνορα για ταξίδια και εμπόριο, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία των πληθυσμών τους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής ACI World Luis Felipe de Oliveira. «Το κλειδί για αυτό θα είναι μια παγκόσμια εναρμονισμένη προσέγγιση που θα στηρίζεται στη συνεργασία και τη συνέπεια μεταξύ όλων των παραγόντων της αεροπορικής βιομηχανίας». “Το CommonTrust Network και το CommonPass θα συμβάλουν στην προώθηση αυτής της συνεπούς προσέγγισης, ειδικά καθώς θα περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από την αεροπορική βιομηχανία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αερομεταφορές, η προμήθεια εμβολίων και η ψυχρή αλυσίδα

Ξεκινούν οι δοκιμές ψηφιακών διαβατηρίων υγείας

Μικρότερος ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στα αεροπλάνα από ότι σε χώρους εργασίας και σχολικές τάξεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.