Πολιτική Φαρμάκoυ

Αεροπορική εταιρία προμήθεια εμβόλια: Η ψυχρή αλυσίδα και οι προετοιμασίες

Αεροπορική εταιρία προμήθεια εμβόλια: Η ψυχρή αλυσίδα και οι προετοιμασίες

Καθώς οι αερομεταφορείς εμποδίζουν τις εγκαταστάσεις και τα εμπορευματοκιβώτια ψυχρής αλυσίδας, οι ειδικοί μόνωσης ενισχύουν επίσης την ικανότητα για παγκόσμια διάθεση

Αεροπορική εταιρία προμήθεια εμβόλια: Τα θετικά δεδομένα σχετικά με τους υποψήφιους εμβολιασμού mfNA της Pfizer και της Moderna έχουν μετριαστεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω ανησυχιών για εμπόδια αποστολής για τις λήψεις, και οι δύο απαιτούν αυστηρό έλεγχο θερμοκρασίας για να παραμείνουν σταθεροί. Τώρα, καθώς το μνημειώδες καθήκον της διανομής εμβολίου COVID-19, οι αεροπορικές εταιρείες εργάζονται γρήγορα για να δοκιμάσουν τον όγκο αποστολής τους και να κλειδώσουν τις προμήθειες εμπορευματοκιβωτίων αποθήκευσης εξαιρετικά κρύων, αναφέρει το Reuters.

Η Korean Air, για παράδειγμα, υπέγραψε συμβόλαια με πέντε κατασκευαστές εμπορευματοκιβωτίων ελεγχόμενης θερμοκρασίας, ανέφερε στην υπηρεσία ειδήσεων και ενώ τώρα λέει ότι έχει επαρκή χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων, συνεχίζει να επιδιώκει επιπλέον συμφωνίες με ειδικούς αποθήκευσης.

Η Air France, εν τω μεταξύ, σχεδιάζει να δοκιμάσει τις δυνατότητες αποστολής της με έναν ανώνυμο φαρμακοποιό μέσω της χρήσης εμβολίων ersatz – που αποστέλλονται σε εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες – ενδεχομένως μέσω του αεροδρομίου Schiphol στο Άμστερνταμ. Η δοκιμαστική περίοδος θα δει την Air France να χρησιμοποιεί ξηρά παγωμένα κουτιά, τα οποία μπορούν να αποθηκεύσουν πάνω από 5.000 δόσεις έκαστη, δήλωσε ο ειδικός διευθυντής φορτίου της Air France-KLM, Béatrice Delpuech στο Reuters. Ο μεταφορέας φορτίου κοιτάζει επίσης μεγαλύτερα εξαιρετικά κρύα εμπορευματοκιβώτια από τον ειδικό στη Γερμανία μόνωση va-Q-tec για μελλοντικές αποστολές.

Άλλοι απομακρύνονται εντελώς από τον ξηρό πάγο. Εκτός από τα πιθανά εμπόδια παρακολούθησης της θερμοκρασίας, τα αεροπλάνα μπορούν να μεταφέρουν τόσο μεγάλο μέρος του υλικού – έως και 1 τόνο σε ψυγεία, μονωμένα δοχεία σε αεροπλάνα μεγάλου σώματος, δήλωσε το Reuters, επικαλούμενο μια λευκή βίβλο DHL για τη μεταφορά εμβολίων. Με την πάροδο του χρόνου, ο ξηρός πάγος μετατρέπεται σε αέριο, μετατοπίζοντας το οξυγόνο στην καμπίνα, γεγονός που περιορίζει τον αριθμό των αποστολών που μπορούν να κινηθούν αεροπλάνα κάθε φορά.

Η DHL, από την πλευρά της, πιέζει κάψουλες με κρύο υγρό άζωτο από την Cryoport, ικανή να διατηρήσει τα προϊόντα σε θερμοκρασίες τόσο δροσερές όσο -150 βαθμούς Κελσίου (-238 βαθμούς Φαρενάιτ) για έως και 10 ημέρες, Patricia Cole, παγκόσμιος επικεφαλής της DHL Global Forwarding λύσεις διαχείρισης θερμοκρασίας, είπε στην υπηρεσία ειδήσεων.

Αλλού, οι ειδικοί ψυχρής αποθήκευσης εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουν ότι έχουν αρκετό προϊόν για να καλύψουν τη ζήτηση όταν ξεκινά μια προσπάθεια λήψης. Ο Σουηδός Envirotainer τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι αυξάνει την ικανότητα των ΗΠΑ για το δίκτυο των λεγόμενων “ενεργών θερμοκρασίας ελεγχόμενων” μονάδων RAP e2 – που χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς κινητήρες για να διατηρούν ψυχρές θερμοκρασίες – κατά 57%, προσθέτοντας νέους σταθμούς στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, τη Φιλαδέλφεια και το Σιάτλ για βοήθεια στις ναυτιλιακές προσπάθειες.

Και το va-Q-tec το Σεπτέμβριο άνοιξε δύο νέους πρατήρια καυσίμων ελεγχόμενης θερμοκρασίας στο Κάνσας και τη Γλασκόβη της Σκωτίας. Την Τετάρτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με έναν από τους “μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων” για διεθνή διανομή βολών. Με την επιφύλαξη έγκρισης, η va-Q-tec στοχεύει να ξεκινήσει την αποστολή του προϊόντος το πρώτο τρίμηνο του 2021, το οποίο θα δει την εταιρεία να αξιοποιεί αρκετές χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς υψηλής απόδοσης. Η Va-Q-tec σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο των εμπορευματοκιβωτίων της κατά τους επόμενους μήνες καθώς πλησιάζει περισσότερο η κυκλοφορία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για την προμήθεια και διανομή των εμβολίων covid-19

20 εκατ. δόσεις θα έχει η Moderna ως το τέλος του χρόνου

Η αλυσίδα εφοδιασμού φαρμάκων έδειξε ανθεκτικότητα στην πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

EFPIA: Είναι ζωτικής σημασίας η Ευρώπη να συνεχίσει να προασπίζεται την ιατρική καινοτομία

EFPIA: Από την αρχή της κρίσης, η Ευρώπη αποτέλεσε ένα «μηχανοστάσιο» έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας πάνω στην καταπολέμηση της COVID19. Η λύση που δόθηκε και βασίζεται στην έρευνα μας έδωσε τα εργαλεία για την καταπολέμηση της πανδημίας. Μια απάντηση βασισμένη σε ένα πλαίσιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας που ενθάρρυνε τις καινοτόμες βιομηχανίες να εξερευνήσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες. Αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία αυτών των εργαλείων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Απριλίου 2021 ψήφισε κατά της άρσης των πατεντών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέμεινε σταθερή στην στήριξη της καινοτομίας ως βασικό όπλο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Κίνηση-έκπληξη από Μπάιντεν: “Να καταργηθεί η πατέντα των εμβολίων”

«Μνημειώδη στιγμή στη μάχη κατά της Covid-19» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να στηρίξει την άρση της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια.

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Tα φάρμακα παρέχουν εργαστηριακές εκδόσεις που μπορούν να βοηθήσουν αμέσως. Οι συνδυασμοί αντισωμάτων χρησιμοποιούνται τώρα, επειδή ορισμένες παραλλαγές ιών μπορούν να ξεφύγουν μεμονωμένες.

ΣΦΕΕ καμπάνια Π.Ο.Υ.: Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού - που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και φέτος την εβδομάδα 26 Απριλίου-2 Μαΐου 2021- στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τη χρήση εμβολίων για την προστασία των ατόμων κάθε ηλικίας από διάφορες ασθένειες.

Λετονία: Ουρές από 30άρηδες για ένα εμβόλιο της AstraZeneca

Λετονία: Ουρές – όχι για τεστ κατά του κορωνοϊού – αλλά για το εμβόλιο της AstraZeneca σχημάτισαν από το πρωί οι 30άρηδες στη Λετονία, μετά την απόφαση των αρχών της βαλτικής χώρας να προσφέρουν το εν λόγω σκεύασμα σε όποιον το επιθυμεί, καθώς η άρνηση πολλών ηλικιωμένων να το λάβουν έχει δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα.