Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Τρόποι θηλασμού: Τύποι θηλασμού που μπορούν να σας βοηθήσουν

Τρόποι θηλασμού: Τύποι θηλασμού που μπορούν να σας βοηθήσουν

Τρόποι θηλασμού: Δύο βασικές δεξιότητες θηλασμού είναι η τοποθέτηση, πώς να κρατάτε ένα μωρό ενώ ταΐζετε και το πώς το μωρό παίρνει το στήθος.

Λέγεται ότι ο θηλασμός είναι φυσικός και ενστικτώδης. Ναι είναι. Αλλά είναι μια δεξιότητα όπως το ποδήλατο ή το κολύμπι. Ως εκ τούτου, μπορεί να διδαχθεί, να μάθει και να κατακτηθεί. Δύο βασικές δεξιότητες θηλασμού είναι η τοποθέτηση, πώς να κρατάτε ένα μωρό ενώ ταΐζετε και το πώς το μωρό παίρνει το στήθος. Την πρώτη δεξιότητα πρέπει να την μάθει η μητέρα και τη δεύτερη το μωρό. Μια καλή τοποθέτηση εξασφαλίζει καλό μάνδαλο και ένα καλό μάνδαλο βοηθά στην αποτελεσματική αφαίρεση του γάλακτος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κρατήσετε ένα μωρό για θηλασμό. Κάθε μητέρα και μωρό μπορεί να έχουν διαφορετικό προτιμώμενο κράτημα σε άλλες στιγμές. Οπότε όσο είσαι στο νοσοκομείο, προσπάθησε να μάθεις και δοκίμασε διάφορες θέσεις.

  1. Χαλαρό κράτημα: Γνωστό και ως ξαπλωτή θέση στην πλάτη, είναι πολύ άνετο και συνιστάται αμέσως μετά τον τοκετό. Η μητέρα είναι ξαπλωμένη ανάσκελα, και το μωρό είναι τοποθετημένο στο στομάχι της για δέρμα με δέρμα. όταν πεινάει, το μωρό σέρνεται προς το στήθος, βρίσκει τη θηλή της μητέρας και αρχίζει να θηλάζει. Αυτό είναι ένα αυτόματο ή φυσικό αντανακλαστικό. Αυτό το κράτημα δεν είναι μόνο για νεογέννητα. Τα μεγαλύτερα μωρά μπορούν να τρέφονται σε αυτή τη θέση. Η μητέρα μπορεί να ξαπλώνει σε ένα κρεβάτι ή καναπέ χρησιμοποιώντας μαξιλάρια ή μαξιλάρια για να στηρίζει το πάνω μέρος του σώματός της αντί να ξαπλώνει ανάσκελα και να τοποθετεί το μωρό στην κοιλιά της. Αυτό το κράτημα είναι επίσης χρήσιμο για μητέρες που έχουν έντονη απογοήτευση ή τεράστιο στήθος.
  2. Κούνια: αυτό είναι ίσως το πιο δημοφιλές αμπάρι. Σε αυτή τη θέση, το κεφάλι του μωρού στηρίζεται στον αγκώνα της μητέρας στο πλάι που θηλάζει η μητέρα. Το ίδιο χέρι στηρίζει όλο το σώμα του μωρού. Η μητέρα σφίγγει το στήθος της με ένα άλλο χέρι, τοποθετώντας τον αντίχειρά της πάνω από την θηλαία άλω και τα δάχτυλά της κάτω.
  3. Σταυρό κράτημα κούνιας: αυτή η θέση είναι παρόμοια με την κούνια, αλλά το μωρό κρατιέται στο αντίθετο χέρι, όπως υποδηλώνει το όνομα. Το στήθος υποστηρίζεται από το ελεύθερο χέρι. Οι μητέρες μπορούν να κρατούν το κεφάλι του μωρού με μεγαλύτερη ασφάλεια και να βλέπουν πώς πιάνει το μωρό το στήθος, δίνοντάς τους περισσότερο έλεγχο. Αυτή η θέση συνιστάται για νεογέννητα, πρόωρα μωρά και μωρά με δυσκολίες σίτισης.
  4. Κράτημα ποδοσφαίρου: Το μωρό κρατιέται σαν το ποδόσφαιρο. Είναι σφιγμένο κάτω από την πλευρά της μητέρας δίπλα στο χέρι της, το ισχίο του μωρού είναι κοντά στο ισχίο της μητέρας, το στόμα στο στήθος και τα πόδια προς την πλάτη. Κρατήστε μαξιλάρια ή μαξιλάρια κάτω από τα πόδια του μωρού. Αυτή η στάση ταιριάζει σε νεογέννητα, πρόωρα μωρά, τοκετούς με καισαρική τομή και μεγαλόστομες μητέρες. Η διπλή λαβή ποδοσφαίρου είναι χρήσιμη για δίδυμα καθώς και τα δύο μωρά μπορούν να τρέφονται ταυτόχρονα. Η μητέρα έχει καλύτερο έλεγχο καθώς μπορεί να δει τη θηλή της και το στόμα του μωρού.

  1. Κράτημα πλάι: Η μητέρα ξαπλώνει στο πλάι, το μωρό στραμμένο προς το μέρος της για να πετύχει κοιλιά με κοιλιά. Το χέρι της μητέρας από εκείνη την πλευρά είναι κάτω από το μαξιλάρι και με το άλλο χέρι οδηγεί το μωρό στο στήθος. Η μητέρα πρέπει να χρησιμοποιεί μαξιλαράκια κάτω από το κεφάλι της. Αυτό το κράτημα προτιμάται για νυχτερινές σίτιση, όταν είστε κουρασμένοι ή αμέσως μετά από φυσιολογικό, καισαρική ή δύσκολο τοκετό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σημαντικά οφέλη του θηλασμού σε ένα νεογέννητο βρέφος

Superfoods για μητέρες που θηλάζουν

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον θηλασμό;

Γιατί θηλάζω και δεν έχω ακόμη περίοδο;

Οι επαγγελματίες υγείας στην Ινδία υποστηρίζουν επαρκώς τον θηλασμό;

Η χρήση των γαλακταγωγών είναι διαδεδομένη μεταξύ των μητέρων που θηλάζουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Σιέστα: Πόσο ωφέλιμη είναι η ανάπαυση του μεσημεριού για την υγεία;

Σιέστα: Η ενσωμάτωση της σιέστα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, από βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και βελτίωση της διάθεσης έως καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και αυξημένη παραγωγικότητα.

Τι να κάνετε για να καταφέρετε να ξεχαστείτε;

Ανησυχία μυαλό: Η ανησυχία μπορεί να είναι ένα επίμονο και εξαντλητικό μέρος της ζωής, αλλά υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του ψυχικού φόρτου

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;

Ρεφλεξολογία οφέλη: Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του σώματος.

Close Icon