Ρεπορτάζ Υγείας

Θηλασμός μητέρες: Η χρήση των γαλακταγωγών είναι διαδεδομένη μεταξύ των μητέρων που θηλάζουν

Θηλασμός μητέρες: Η χρήση των γαλακταγωγών είναι διαδεδομένη μεταξύ των μητέρων που θηλάζουν

Θηλασμός μητέρες: Οι γαλακταγωγοί, μια τροφή ή ένα φάρμακο που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος, έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά στις θηλάζουσες μητέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι γαλακταγωγοί, μια τροφή ή ένα φάρμακο που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος, έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά στις θηλάζουσες μητέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με νέα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Τα βρέφη πρέπει να θηλάζουν αποκλειστικά κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της ζωής τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, με τον θηλασμό να συνεχίζεται για 24 μήνες ή και μετά. Ωστόσο, μόλις το 26% των νεογνών στις Ηνωμένες Πολιτείες καταναλώνει αποκλειστικά μητρικό γάλα στους έξι μήνες και μόνο το 35% το καταναλώνει στους 12 μήνες.

Στις ΗΠΑ, η ανεπαρκής παραγωγή γάλακτος είναι η πιο συχνά αναφερόμενη αιτία διακοπής του θηλασμού. Για επαρκή παραγωγή γάλακτος, το γάλα πρέπει να αφαιρείται τακτικά και αποτελεσματικά από το στήθος με πιπίλισμα ή άντληση στήθους. Ορισμένοι παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η κληρονομικότητα, η προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στο στήθος και συγκεκριμένα φάρμακα, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την παραγωγή ανθρώπινου γάλακτος. Για να βοηθήσουν στο θηλασμό, όλες οι μητέρες στρέφονται στους γαλακταγωγούς, ένα είδος τροφής ή φαρμάκου που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος . Για να εμβαθύνει στις αντιληπτές επιπτώσεις στην παραγωγή γάλακτος, η ομάδα ανέλυσε 1.294 ενήλικες γυναίκες στις ΗΠΑ Μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021, εξετάστηκε μια συγχρονική διαδικτυακή έρευνα μητέρων στις ΗΠΑ και των παιδιών τους που θηλάζουν.

Η μελέτη συνέλεξε πληροφορίες για τους γαλακταγωγούς μέσω αυτοαναφορών και τον αντιληπτό αντίκτυπό τους στην παραγωγή γάλακτος. Αποκάλυψαν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, ποτών, συνδυασμών φυτικών ειδών, μεμονωμένων φυτικών προϊόντων και φαρμάκων. Επιπλέον, 18 τρόφιμα, διατροφικές ομάδες, ποτά, δέκα φυτικά συμπληρώματα, δύο φάρμακα και συμπληρωματικά γαλακταγωγοί υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις έρευνας. Οι συμμετέχοντες διευκρίνισαν εάν η κατανάλωση γαλακταγωγών αυξήθηκε, μειώθηκε, διατηρήθηκε ή δεν είχε καμία επίδραση στην παραγωγή γάλακτος τους για κάθε θετική απάντηση.

Στη μελέτη, το 15% των ατόμων ανέφεραν ότι αισθάνονται ότι η παραγωγή γάλακτος τους δεν παράγει αρκετά, το 47% των ερωτηθέντων είπε ότι μόλις είχαν αρχίσει να θηλάζουν, περίπου το 58% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν γαλακταγωγούς, το 28% ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν φυτικά προϊόντα και το 1,4% ανέφεραν χρησιμοποιώντας φάρμακα. Λιγότερο από το 5% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε επίσης ότι χρησιμοποίησε ως γαλακταγωγούς κρασί, μη αλκοολούχα μπύρα, μάραθο, γαϊδουράγκαθο, γαϊδουράγκαθο, μορίνγκα, κατσικίσιο γαϊδουράγκαθο, τσουκνίδα, μηδική, Shatavari, δομπεριδόνη ή μετοκλοπραμίδη ως γαλακταγωγούς.

Η βρώμη , τα μπισκότα γαλουχίας, η μαγιά μπύρας, η αλκοολούχα μπύρα, τα αθλητικά ποτά και τα μείγματα φυτικών φαρμάκων ονομάστηκαν αποτελεσματικά από περισσότερο από το 40% των συμμετεχόντων. Οι μητέρες που ήταν συγκριτικά μεγαλύτερες ή εργάζονταν ανέφεραν ότι κατανάλωναν πολύ περισσότερο γαλακταγωγούς. Οι γαλακταγωγοί χρησιμοποιήθηκαν επίσης περισσότερο από μητέρες που έκαναν καισαρική ή άρχισαν να θηλάζουν για πρώτη φορά. Όσον αφορά άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το θηλασμό, η υψηλότερη χρήση γαλακταγωγών συνδέθηκε με αναφερόμενη ανεπαρκή παροχή γάλακτος, χαμηλή αυτοαποτελεσματικότητα θηλασμού, προβλήματα μανδάλωσης βρεφών, θηλασμό με αντλία γάλακτος και συμπλήρωμα γάλακτος φόρμουλα. Όταν θήλαζαν δύο ή περισσότερα παιδιά διαφόρων ηλικιών ταυτόχρονα, οι μητέρες ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσαν γαλακταγωγούς πολύ λιγότερο συχνά.

Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη για πρόσθετη έρευνα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ευρέως χρησιμοποιούμενων γαλακταγωγών υπό το φως των ευρημάτων της μελέτης. Επιπλέον, απαιτούνται υποστηρικτικά προγράμματα για την ενημέρωση των θηλαζουσών για τους καλύτερους τρόπους για την ενίσχυση της παραγωγής γάλακτος και την επίτευξη των στόχων του θηλασμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα προστατεύσετε τα οστά σας κατά την εγκυμοσύνη;

Λίστα ελέγχου υγείας για το πρώτο έτος της ζωής του μωρού σας

Το μητρικό γάλα των vegan μητέρων περιέχει δύο σημαντικά θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με μελέτη

Τι διατροφή μπορείτε να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Πώς να θηλάσετε αν έχετε εισολκή θηλών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προειδοποίηση του καθηγητή Νίκου Τζανάκη για την τριπλή επίθεση γρίπης κορωνοϊού και RSV

Παράλληλα, ο Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του πως «τον χειμώνα θα περάσουμε πολύ δύσκολα με τον συνδυασμό συγκυριακού ιού (RSV), γρίπης και κορωνοϊού». Όσον αφορά στα εμβόλια δήλωσε «βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πίσω από τον κορωνοϊό, παρότι αναμφισβήτητα προσφέρουν επιπλέον ανοσία» και κατέθεσε την πρότασή του «οι άνθρωποι πάνω από 65 ετών, ιδιαίτερα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο» παρότι όπως είπε «θα πρέπει να περιμένουμε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να μας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές».

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: «Engaging Patients for Patient Safety»

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόκειται να παραστεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Υπουργείο με το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Επικαιροποιημένες κατευθυντήριες γραμμές μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση ζωής από υπερβολική δόση οπιοειδών

Ο Lavonas δήλωσε ότι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του, οι περισσότεροι από τους ασθενείς με υπερβολική δόση που αντιμετωπίζει έχουν διασωθεί από κάποιον που ήταν εκπαιδευμένος στη ναλοξόνη και την είχε στη διάθεσή του. "Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι που κάνουν χρήση οπιοειδών μόνοι τους ή κάνουν χρήση οπιοειδών όπου δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει, δεν επιβιώνουν για να με δουν". Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται εκπαίδευση - επειγόντως, είπε. "Η δηλητηρίαση από οπιοειδή είναι τόσο συχνή που όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι".