Αυτοφροντίδα

Μάσκες κορωνοϊός: ‘Ερευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί

Μάσκες κορωνοϊός: ‘Ερευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί

Μάσκες κορωνοϊός: 'Ερευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί. Η πανδημία αλλάζει την εμφάνισή μας  και οι ερευνητές αρχίζουν να εξετάζουν τις κοινωνικές επιπτώσεις ενός κόσμου όπου αλληλεπιδρούμε με τα πρόσωπά μας εν μέρει καλυμμένα από μάσκες. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι κρίνονται πιο ελκυστικοί όταν φορούν μάσκες προσώπου που καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους.

Στη μελέτη ερευνητών από το Κολέγιο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Temple και το Center for Human Appearance του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, φωτογραφίες 60 προσώπων με και χωρίς να φορούν μάσκες αξιολογήθηκαν ως ελκυστικές. Η μελέτη χρησιμοποίησε ένα φυλετικά ποικιλόμορφο σύνολο ανδρικών και γυναικείων προσώπων από τη βάση δεδομένων Chicago Face, μια πηγή διαθέσιμη για τους επιστημονικούς ερευνητές.

Τα πρόσωπα χωρίς μάσκες, κατηγοριοποιήθηκαν ως “μη ελκυστικά”, “μέτρια” ή “ελκυστικά” βάσει της μέσης βαθμολογίας τους. Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν με χειρουργικές μάσκες που προστέθηκαν ψηφιακά. Με τις μάσκες η ελκυστικότητα των προσώπων βελτιώθηκε σε στατιστικά σημαντικές ποσότητες τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Τα πρόσωπα στην “μη ελκυστική” ομάδα είδαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στη μέση αξιολόγηση με μάσκες, με περίπου 42% αύξηση στην κατάταξη για γυναίκες και άνδρες.

Όλα τα πρόσωπα στην “μη ελκυστική” ομάδα αξιολογήθηκαν υψηλότερα μετά την εφαρμογή μιας μάσκας, σε σύγκριση με περίπου 70% των “μέσων” προσώπων τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Ακόμα και στη μικρότερη “ελκυστική” ομάδα, η εφαρμογή μασκών αύξησε την ελκυστικότητα. Τα ευρήματα ενδέχεται να έχουν πολιτιστικές και κλινικές επιπτώσεις, αναφέρουν οι ερευνητές. Αν και τα μάτια και η περικογχική  περιοχή συχνά αναφέρονται ως η περιοχή του προσώπου που ορίζει την ομορφιά, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου συμβάλλουν σε κρίσεις ελκυστικότητας, επιβεβαιώνοντας την παλιά ιδέα ότι η ομορφιά είναι αποτέλεσμα της αρμονίας των πλευρών του προσώπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θετικοί στον κορωνοϊό δύο γορίλες σε ζωολογικό πάρκο

ΠΟΥ: Δε θα επιτευχθεί συλλογική ανοσία το 2021

Πώς να διορθώσετε το πρόγραμμα του ύπνου σας σύμφωνα με τους ειδικούς

Πώς να διατηρήσεις την χαρά σου σε μία αγχωτική ζωή

Πώς να είμαι χαρούμενος: Όταν η ζωή είναι αγχωτική εσύ μείνε δυνατός. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευέξαπτοι, συγκλονισμένοι, και απλά όχι με τον καλύτερο τρόπο όταν αισθάνονται υπερφορτωμένοι από τις απαιτήσεις στη ζωή τους. Και ενώ μερικά από τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο μπορεί να μην είναι όλα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο, υπάρχουν κάποια πράγματα που τείνουν να δημιουργούν μια μεγαλύτερη εμπειρία ευτυχίας σχεδόν στη ζωή όλων.

Η επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στη θάλασσα

Η επιστήμη πίσω από τη φράση "Η θάλασσα με κάνει χαρούμενο". Όλοι οι λάτρεις συμφωνούν ότι η παραλία είναι το "ευτυχισμένο" μέρος τους. Τα μάτια μας λάμπουν όταν σκεφτόμαστε την επόμενη επίσκεψή μας εκεί και για τους περισσότερους, το να είμαστε μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μας είναι λόγος για να πάμε στην παραλία. Τι ακριβώς είναι αυτό με την παραλία που μας κάνει ευτυχισμένους; Γιατί στρεφόμαστε στο νερό για μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγεια;

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση . "Γιατί είμαι τόσο κουρασμένη;" είναι μια ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται αρκετά συχνά. Όλοι κουράζονται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια, μια μακρά νύχτα με ένα άρρωστο παιδί ή μια πολυάσχολη εβδομάδα στη δουλειά. Ωστόσο, όταν η κούραση είναι επίμονη, όταν νιώθεις κουρασμένος μόλις ξυπνήσεις το πρωί ή όταν ο ύπνος δεν φαίνεται να βοηθάει, όσο και αν ξεκουράζεσαι—μπορεί συχνά να υποδεικνύει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα.

Κάντε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας

Αλλά μία προσέγγιση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αντιπροσωπεύεται από το μότο «δουλεύω εξυπνότερα, όχι σκληρότερα». Η σωστή διαχείριση του χρόνου δεν είναι η ολοκλήρωση πολλών εργασιών μέσα σε μια μέρα• είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας και η ανακούφιση από το στρες.