Οικογένεια

COVID-19 και μάσκες: Συμβουλές για τους γονείς

COVID-19 και μάσκες: Συμβουλές για τους γονείς

COVID-19 και μάσκες: Συμβουλές για οικογένειες. Οι μάσκες συμβάλλουν στη διακοπή της εξάπλωσης του ιού αλλά αυτό δεν τα καθιστά εύκολο να τα γνωρίσετε στα παιδιά, όπως πολλοί γονείς ανακαλύπτουν.

Η πρακτική της χρήσης μάσκας για τη μείωση της μετάδοσης μικροβίων έχει μακρά ιστορία σε ορισμένες χώρες αλλά για πολλές οικογένειες, το 2020 θα θυμόμαστε ως την πρώτη φορά που φοράει μάσκα. Εάν δεν έχετε φορέσει μάσκα στο παρελθόν τότε πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις. Για να σας βοηθήσουμε να λάβετε τις καλύτερες αποφάσεις για την οικογένειά σας, έχουμε συγκεντρώσει τις τελευταίες πληροφορίες ειδικών για τις μάσκες και το COVID-19, πώς να φοράτε και να φροντίζετε σωστά τις μάσκες και ιδέες για το πώς να τις εισαγάγετε με επιτυχία στην οικογένειά σας:

Γιατί να φοράτε μάσκα ή κάλυμμα προσώπου;
Ένας από τους κύριους τρόπους που εξαπλώνεται το COVID-19 είναι μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων που οι άνθρωποι αποβάλλουν όταν μιλούν, τραγουδούν, βήχουν ή φτερνίζονται. Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, τώρα γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί από άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, πράγμα που σημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να μεταδοθούν και να μην το συνειδητοποιήσουν. Τι είδους μάσκα πρέπει να πάρω για την οικογένειά μου; Μη ιατρικές μάσκες (ονομάζονται επίσης μάσκες υφάσματος ή καλύμματα προσώπου): Εάν εσείς και η οικογένειά σας ζείτε σε ένα μέρος όπου το COVID-19 είναι διαδεδομένο και δεν έχετε συμπτώματα  τότε συνιστώνται μη ιατρικές μάσκες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει τρία στρώματα που αποτελούνται από: ένα εσωτερικό στρώμα απορροφητικού υλικού όπως το βαμβάκι, ένα μεσαίο στρώμα μη υφασμένου υλικού όπως το πολυπροπυλένιο
κι ένα εξωτερικό στρώμα μη απορροφητικού υλικού, όπως μείγμα πολυεστέρα ή πολυεστέρα. Οποιοσδήποτε τύπος κάλυψης προσώπου επιλέγετε, πρέπει να καλύπτει τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι και να ασφαλίζεται με ελαστικούς βρόχους ή γραβάτες.

Τι πρέπει να ψάχνω όταν παίρνω μάσκα για τα παιδιά μου; Πολλές μάσκες έχουν σχεδιαστεί για ενήλικες και δεν ταιριάζουν σωστά στα παιδιά. Εάν αγοράζετε μάσκες, επιλέξτε μια κατάλληλη για το παιδί σας. Είτε αγοράζετε ή κατασκευάζετε μάσκες για τα παιδιά σας, βεβαιωθείτε ότι καλύπτουν το στόμα, τη μύτη και το πηγούνι τους και δεν έχουν κενά στις πλευρές ή να εμποδίσουν την όρασή τους. Βεβαιωθείτε ότι μπορούν να αναπνέουν άνετα στη μάσκα ενώ περπατούν γρήγορα και μιλούν. Πώς αποστειρώνουμε τις μάσκες μας;  Πλύνετε τις μάσκες υφάσματος χρησιμοποιώντας σαπούνι ή απορρυπαντικό, κατά προτίμηση σε ζεστό νερό (τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου) τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Εάν πλένετε το πλυντήριο, χρησιμοποιήστε τη θερμότερη κατάλληλη ρύθμιση για τον τύπο του υφάσματος. Εάν πλένετε στο χέρι, χρησιμοποιήστε ζεστό, σαπούνι νερό. Μετά το πλύσιμο, η μάσκα θα πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν να τη φοράτε ξανά. Αποθηκεύστε τις μάσκες σε μια καθαρή σακούλα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα έρευνα για την ποικιλία των μασκών και την αποτελεσματικότητά τους

Μάσκα που απενεργοποιεί τους ιούς χρησιμοποιώντας θερμότητα

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν τα νέα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όχι άλλα πλαστά στοιχεία ή χρόνια αναμονής από την Τετάρτη για την έκδοση διαζυγίου στην Αγγλία και Ουαλία

Αλλά αναθεωρεί το τρέχον σύστημα, που ισχύει εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι σύζυγοι θα κατέφευγαν σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να βρουν στοιχεία λάθους ή το ζευγάρι θα συμφωνούσε απλώς να επινοήσει τα στοιχεία.

Μορφες και Επιπτώσεις της Μητρικής Εγκατάλειψης

Ο ενήλικας που είναι τώρα το τότε εγκαταλελειμμένο παιδί, κάνει ό,τι μπορεί για να εξομαλύνει την εμπειρία αυτή, και συχνά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται τελικά η συναισθηματική σημασία της τότε συνθήκης. Σύμφωνα με έρευνες, τα προηγούμενα χρόνια, κανένας ενήλικος, ο οποίος ως παιδί είχε εγκαταλειφθεί δεν παραπέμφθηκε σε σύμβουλο ή θεραπευτή, όταν βίωσε την εγκατάλειψη.

Με μια πληθώρα καθηκόντων που συνεχίζουν να αυξάνονται, δεν είναι περίεργο που η γονεϊκή εξουθένωση είναι μια πραγματικότητα.

Όταν δίνουμε στα παιδιά δομή και όρια, τους διδάσκουμε δεξιότητες ζωής. Το μεγαλύτερο καθήκον μας ως γονείς δεν είναι μόνο να αγαπάμε τα παιδιά μας. Αυτό είναι δεδομένο. Το πιο κρίσιμο καθήκον είναι να εξοπλίσουμε τα παιδιά με δεξιότητες για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στον πραγματικό κόσμο των ενηλίκων.

Προειδοποιητικά σημάδια που εκπέμπουν SOS για τον ηλικιωμένο γονιό μας

Πολλοί ασθενείς με νόσους όπως άνοια ή Αλτσχάιμερ συχνά κάνουν άθελά τους κατάχρηση φαρμάκων σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν κάποια ζητήματα που όμως δεν αντιλαμβάνονται την αιτία τους. Είναι σημαντικό να φροντίσουμε τουλάχιστον να λαμβάνουν τη σωστή αγωγή και στο σωστό χρόνο

Αντιδραστικά παιδιά: Γίνετε πρότυπο μίμησης για το παιδί σας

Κι όμως, έχω παρατηρήσει ότι συχνά αυτά τα παιδιά έχουν γονείς που «απαιτούν» απλώς σεβασμό. Η απαίτηση αυτή συχνά πυροδοτεί την αντιδραστική συμπεριφορά. Τα μοτίβα σκέψης των γονιών προκαλούν συναισθηματικές εκρήξεις και μη ρεαλιστικές προσδοκίεςα

Υπάρχουν ακόμα "κακές" πεθερές

Πεθερά- νύφη: Πώς να αποφύγετε την σύγκρουση. Έχοντας ένα παιδί δεν επιλέξατε την νύφη σας, επιλέγοντας τον σύντροφό σας, δεν επιλέξατε ούτε τη πεθερά σας. Είναι φυσιολογικό ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει αίσθημα ή αρμονία. Τώρα, για να διατηρηθεί η καλή πρόοδος όλων των σχέσεων στον οικογενειακό πυρήνα, υπάρχουν στρατηγικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε […]

Νέο μέλος στην οικογένεια; Τρόποι για να μην χάσετε τον ύπνο σας

Νέοι Γονείς: Συμβουλές για να κοιμηθείτε ήσυχα. Το να κοιμάσαι και μάλιστα όλη τη νύχτα μπορεί να είναι μια αδύνατη αποστολή όταν ένα νέο μωρό έχει έρθει στο σπίτι, ειδικά για τους γονείς που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση για πρώτη φορά. Πώς να συνδυάσετε τη φροντίδα των νεογέννητων με έναν καλό ύπνο; Οι […]

Εγκατάλειψη παιδιού ποιοί είναι οι λόγοι που το επιλέγουν κάποιοι γονείς

Γονείς προφίλ: Γιατί κάποιος μπορεί να εγκαταλείψει το παιδί του. Τι κρύβεται πίσω από τον πατέρα ή τη μητέρα που εγκαταλείπει ένα παιδί; Γνωρίζουμε ότι οι πληγές αυτής της πράξης είναι βαθιές, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να κατανοήσουμε τι παρακινεί αυτές τις αντιδράσεις.  Υπάρχουν πατέρες που εγκαταλείπουν τα παιδιά και τις μητέρες τους απαξιώνοντας την […]