Αυτοφροντίδα

Καρδιά Λογική: Ποιο από τα δύο να διαλέξω

Καρδιά Λογική: Ποιο από τα δύο να διαλέξω

Πολλές φορές η καρδιά είναι τυφλωμένη από έρωτα και αρνείται να δει το αυτονόητο. Αν για παράδειγμα η συμπεριφορά του συντρόφου μας μάς ταπεινώνει σαν άτομο, η λογική πρέπει να μπει μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος.

Καρδιά Λογική: Όλοι ανεξαιρέτως κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ζωής μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το ακόλουθο δίλλημα: Nα ακούσω την λογική μου ή να αφήσω την καρδιά να με παρασύρει; Ένα δίλλημα αντιφατικό διότι ενώ ξέρουμε ποιο είναι το σωστό, το αγνοούμε επιδεικτικά. Όποιο σκέλος της πρότασης και αν επιλέξουμε τελικά, τίποτα δεν μας εγγυάται ότι θα μας κάνει ευτυχισμένους και θα είναι το ιδανικό στη δική μας περίπτωση.

Ο καθένας ορίζει τη λογική με βάση τις αξίες του, την αυτοεκτίμησή του, το οικογενειακό περιβάλλον το οποίο έχει ζήσει και γενικά το τι πιστεύει ότι αξίζει. Η επιλογή που στηρίζεται στη λογική πρέπει να συνδέεται αρμονικά με όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία αναφέραμε προηγουμένως.

Ποιος μας εγγυάται όμως ότι αυτό που ορίζουμε ως ιδανικό για το φαίνεσθαι της οικογένειάς μας θα μας κάνει ευτυχισμένους; Μια επιλογή καθαρά για το θεαθήναι μπορεί να ικανοποιήσει τον εσωτερικό μας κόσμο ο οποίος θα ουρλιάζει βουβά από απόγνωση;

Η καρδιά μας μπορεί να παίξει περίεργα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να την ορίσουμε και να της βάλουμε φρένο. Θα επιλέξει αυτό που δεν συμβαδίζει με τα πρέπει της οικογένειάς μας, θα μας οδηγήσει σε απόγνωση, θα μας συντρίψει. Στο τέλος όμως θα μας αφήσει μια γλυκιά αίσθηση ικανοποίησης και θα σκάμε ένα γλυκό ονειροπόλο χαμόγελο κάθε φορά που θα σκεφτόμαστε το άτομο με το οποίο το έχουμε συνδέσει.

Στο κρίσιμο ερώτημα καρδιά ή λογική, το προτιμότερο θα ήταν να ακολουθήσουμε την καρδιά με συνοδοιπόρο της διαίσθησή μας η οποία είναι αλάνθαστη. Καθώς όμως η σχέση εξελίσσεται, δεν πρέπει να αγνοούμε τα ψεγάδια στην συμπεριφορά του άλλου.

Πολλές φορές η καρδιά είναι τυφλωμένη από έρωτα και αρνείται να δει το αυτονόητο. Αν για παράδειγμα η συμπεριφορά του συντρόφου μας μάς ταπεινώνει σαν άτομο, η λογική πρέπει να μπει μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο αναίμακτο θα είναι για την ψυχή μας.

Εν κατακλείδι, η καρδιά βγαίνει νικήτρια όσον αφορά τα στερεότυπα που η οικογένεια μας μάς έχει περάσει στο υποσυνείδητο ως ιδανικά. Στην πορεία της σχέσης, η λογική πρέπει να παίρνει τα πρωτεία όσον αφορά τον τρόπο που μας φέρεται ο σύντροφός μας, ο οποίος πρέπει να είναι ανάλογος των προσδοκιών μας για να εξελιχθεί αρμονικά η σχέση και να υπάρξει ένα αίσιο τέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμπιστεύσου στην διαίσθησή σου

Ακολούθα τη διαίσθησή σου

Διαίσθηση, τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ζητήσεις ευγενικά "Alone Time" μέσα στη σχέση

Αυτοφροντίδα Alone Time: «Οι ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και ολόκληροι άνθρωποι κάνουν καλούς συντρόφους», λέει η Cicely Horsham-Brathwaite, Ph.D., ψυχολόγος και coach. "Και μερικές φορές, προκειμένου να αισθανθούμε έτσι, χρειαζόμαστε κάποια ευκαιρία να είμαστε μόνοι μαζί μας συναισθηματικά ή σωματικά". Μόνο που ο χρόνος σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι, ενώ για κάποιους από εσάς μια χαλαρή πεζοπορία, μπορεί να είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε, άλλοι μπορεί να είστε πιο χαρούμενοι όταν κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον σύντροφό σας χωρίς να μιλάτε.

Πώς να ανακάμψεις μετά από συναισθηματική κακοποίηση

Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς να ανακάμψεις. Η ανάκαμψη από τη συναισθηματική κακοποίηση συνεπάγεται πρωτίστως την επεξεργασία μιας τραυματικής εμπειρίας που έχει υπονομεύσει την αυτοεκτίμησή μας. Για να το κάνουμε αυτό, ας αποφύγουμε να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, γιατί το λάθος δεν είναι ποτέ σε ποιον εμπιστεύεται, σε ποιος δίνει τα πάντα για αυτήν τη σχέση.

Όταν κανείς δεν στηρίζει την απόφασή σου

Χωρίς καμία υποστήριξη: Όταν κανείς δεν σε στηρίζει θυμήσου αυτά.. Αυτή τη στιγμή κάνω το όλο θέμα "παραιτούμαι από τη δουλειά μου για να επιδιώξω ένα όνειρο". Εγκατέλειψα την ασφάλεια και τη σταθερότητα του να έχω μισθό μαζί με μια υποτιθέμενη καριέρα. Τότε, δεν ήξερα πραγματικά τι έκανα. Δεν είχα εμπειρία συν ότι δεν είχα ακριβώς την εμπιστοσύνη να προωθήσω την αγορά και να ξεκινήσω να διευθύνω μια επιχείρηση.

Trataka Sadhana μια ιδιαίτερη άσκηση διαλογισμού

Διαλογισμός άσκηση: Με το βλέμμα στα κεριά αλλιώς... Trataka Sadhana. Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να κάνουν διαλογισμό και να αφήσουν τις σκέψεις τους να φύγουν. Το βλέμμα με κεριά, ή αλλιώς trataka sadhana, είναι ένας τρόπος να εστιάσεις στα μάτια σου σε κάτι ώστε να πάρεις περισσότερα από το διαλογισμό σου. Εδώ είναι το θέμα, συν το πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με νερό όχι μόνο τους θερινούς μήνες

Αφυδάτωση υγρά: Ήρθε η ώρα να πιείτε νερό. Επειδή μπορεί να συσχετίσετε τον ιδρώτα με την ανάγκη για περισσότερο νερό, το χειμώνα (όταν συνήθως δεν ιδρώνετε τόσο πολύ), η επιθυμία για υγρά μπορεί να μείνει πίσω. Ωστόσο, απλά και μόνο επειδή μπορεί να μην ιδρώνεις τόσο πολύ δεν σημαίνει ότι δεν χάνεις υγρά. Η αφυδάτωση ακολουθεί διαφορετική πορεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσεις την μέρα σου στη δουλειά

Προετοιμασία για την δουλειά: Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου. Δεν χρειάζεστε ιδιότητα μέλους σε κάποιο γυμναστήριο, εξοπλισμό ή ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πιέσετε μερικές από τις καλύτερες κινήσεις για το σώμα σας σε μια πολυάσχολη εργάσιμη ημέρα.

Ανησυχία για την επικείμενη συνταξιοδότηση

Στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης: Τι θα γίνει στη ζωή μου; Η συνταξιοδότηση είναι μία από αυτές τις παράδοξες στιγμές όπου συγκλίνει ένα τεράστιο επίτευγμα και μια μεγάλη απώλεια. Για αυτό ακριβώς δεν είναι ασυνήθιστο πολλοί άνθρωποι να αισθάνονται μπερδεμένοι σε εκείνο το σημείο που τελειώνει ο κύκλος εργασίας και ξεκινά ένα στάδιο σταθερότητας, αλλά και με πολλές ερωτήσεις. 

Τα 3 πιο συχνά λάθη στη φροντίδα των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

Φροντίδα ματιών: Καθώς η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία του δερματικού φραγμού.