Αυτοφροντίδα

Ένστικτο Διαίσθηση: Τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;

Ένστικτο Διαίσθηση: Τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;

Ένστικτο Διαίσθηση: Τι ακριβώς είναι  και  πότε να την εμπιστευόμαστε;  Υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνη για αυτό που αποκαλούμε διαίσθηση και είναι πολύ ισχυρή.  Ο όρος διαίσθηση αναγνωρίζεται  ως «την ικανότητα να γνωρίζει, να κατανοεί ή να αντιλαμβάνεται κάτι καθαρά και άμεσα, χωρίς την παρέμβαση του λόγου»

Και ίσως ο καλύτερος τρόπος να αρχίσουμε να δουλεύουμε στη διαίσθησή μας είναι να θέσουμε στον εαυτό μας δύο ερωτήσεις: Είμαι χαρούμενος; Είμαι ικανοποιημένος; Μόνο δύο από τις ατελείωτες ερωτήσεις που η διαίσθηση μπορεί να μας βοηθήσει να διερευνήσουμε, μετά να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να απαντήσουμε σε μια ειλικρινή και ξεκάθαρη, ναι! και στα δύο.

Μελέτη αναφέρει ότι το να είσαι πολύ έξυπνος είναι το κλειδί για την επιτυχία. Ωστόσο, σε πολλές στιγμές αυτή η προϋπόθεση δεν εκπληρώνεται, επειδή ακόμη και άτομα με πολύ υψηλό IQ ή με κάποια ζημιά στον διαισθητικό τους άξονα τείνουν επίσης να αντιμετωπίζουν προβλήματα ή εμπόδια στη λήψη αποφάσεων. Η απόρριψη της διαίσθησης ως χρήσιμο μέσο, ​​ειδικά όταν ο όγκος των πληροφοριών είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατο να τις επεξεργαστεί με αναλυτικό και συνειδητό τρόπο, είναι να εγκαταλείψουμε το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για αυτές τις καταστάσεις. Χωρίς αυτό, φαίνεται ότι γινόμαστε πιο εύθραυστοι, είμαστε πιο ευάλωτοι στη δημοσιότητα και δείχνοντας μεγαλύτερη δυσκολία στην εκμάθηση από λάθη, όπως υποστηρίζουν στη μελέτη.

Το να μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας είναι σίγουρα πρακτική και χρειάζεται αφοσίωση όπως και η οικοδόμηση κάθε νέας συνήθειας. Αλλά η διαδικασία είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζουμε, και είναι επίσης πολύ ικανοποιητική, καθώς η διαίσθηση είναι ένα είδος συναισθηματικής εικασίας ή προαπόκρισης , το οποίο μπορούμε να ακονίσουμε με τη βοήθεια ορισμένων απλών τεχνικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Ασκήσεις για την βελτίωση της μνήμης

H Ellen Page εξομολογείται δημόσια ως transgender

Πώς λειτουργεί η ερωτική έλξη

Σνακ που βοηθούν το διατροφικό σας πλάνο σε σχέση με τον διαβήτη,

Το ελληνικό κλασικό γιαούρτι περιέχει μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης και αποτελεί ένα πλήρως χορταστικό σνακ, ειδικά όταν συνοδεύεται από κόκκινα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Εκτός από πρωτεΐνες, παρέχει μια υγιεινή δόση ασβεστίου.

Η θεραπευτική επίδραση του θαλασσινού νερού

Θαλασσινό νερό: Η θεραπευτική επίδραση του. Μια γεμάτη ζωή, χωρίς προβλήματα με υπερβολικό βάρος, μια υγιεινή διατροφή, ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου... πολλοί εύχονται για αυτά τα πράγματα. Αλλά στο μονοπάτι της προσωπικής αλλαγής σταματάμε συχνά επειδή το πρώτο μας βήμα είναι ήδη λάθος. Πρέπει να αποτοξινώσουμε το σώμα και να αναγεννήσουμε τα κύτταρα του για να "ξυπνήσουμε εκ νέου" και να αρχίσουμε να χτίζουμε νέα θεμέλια.

Θέλεις να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος;

Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι: Ποια είναι τα μυστικά επιτυχίας τους. Θέλεις να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος; Ναι, εσύ και σχεδόν όλοι οι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο θέλουν το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων είναι πραγματικά σε θέση να επιτύχουν αυτό το επίτευγμα.

Πώς θα σου φαινόταν να πιεις ένα καφεδάκι πριν τον ύπνο σου

Καφεΐνη και ύπνος: Ένας καφές πριν τον ύπνο είναι τελικά εμπόδιο. Σε ό,τι αφορά στην καφεΐνη και τον ύπνο, οι περισσότεροι ειδικοί θα έλεγαν ότι αυτό το δίδυμο έχει βραχώδη σχέση, στην καλύτερη περίπτωση. Φυσικά, όλοι απαντούν στην καφεΐνη διαφορετικά (κάποιοι μπορούν να ανεχτούν μια απογευματινή σιέστα, άλλοι σίγουρα θα είναι ξύπνιοι όλη τη νύχτα), αλλά γενικά, το διεγερτικό συνδέεται με έναν κακό κιρκάδιο ρυθμό και διαταραγμένο κύκλο ύπνου.