Αυτοφροντίδα

Ένστικτο Διαίσθηση: Τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;

Ένστικτο Διαίσθηση: Τι ακριβώς είναι και πότε να την εμπιστευόμαστε;

Ένστικτο Διαίσθηση: Τι ακριβώς είναι  και  πότε να την εμπιστευόμαστε;  Υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνη για αυτό που αποκαλούμε διαίσθηση και είναι πολύ ισχυρή.  Ο όρος διαίσθηση αναγνωρίζεται  ως «την ικανότητα να γνωρίζει, να κατανοεί ή να αντιλαμβάνεται κάτι καθαρά και άμεσα, χωρίς την παρέμβαση του λόγου»

Και ίσως ο καλύτερος τρόπος να αρχίσουμε να δουλεύουμε στη διαίσθησή μας είναι να θέσουμε στον εαυτό μας δύο ερωτήσεις: Είμαι χαρούμενος; Είμαι ικανοποιημένος; Μόνο δύο από τις ατελείωτες ερωτήσεις που η διαίσθηση μπορεί να μας βοηθήσει να διερευνήσουμε, μετά να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να απαντήσουμε σε μια ειλικρινή και ξεκάθαρη, ναι! και στα δύο.

Μελέτη αναφέρει ότι το να είσαι πολύ έξυπνος είναι το κλειδί για την επιτυχία. Ωστόσο, σε πολλές στιγμές αυτή η προϋπόθεση δεν εκπληρώνεται, επειδή ακόμη και άτομα με πολύ υψηλό IQ ή με κάποια ζημιά στον διαισθητικό τους άξονα τείνουν επίσης να αντιμετωπίζουν προβλήματα ή εμπόδια στη λήψη αποφάσεων. Η απόρριψη της διαίσθησης ως χρήσιμο μέσο, ​​ειδικά όταν ο όγκος των πληροφοριών είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατο να τις επεξεργαστεί με αναλυτικό και συνειδητό τρόπο, είναι να εγκαταλείψουμε το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για αυτές τις καταστάσεις. Χωρίς αυτό, φαίνεται ότι γινόμαστε πιο εύθραυστοι, είμαστε πιο ευάλωτοι στη δημοσιότητα και δείχνοντας μεγαλύτερη δυσκολία στην εκμάθηση από λάθη, όπως υποστηρίζουν στη μελέτη.

Το να μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας είναι σίγουρα πρακτική και χρειάζεται αφοσίωση όπως και η οικοδόμηση κάθε νέας συνήθειας. Αλλά η διαδικασία είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζουμε, και είναι επίσης πολύ ικανοποιητική, καθώς η διαίσθηση είναι ένα είδος συναισθηματικής εικασίας ή προαπόκρισης , το οποίο μπορούμε να ακονίσουμε με τη βοήθεια ορισμένων απλών τεχνικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί μας αρέσει το σεξ

Ασκήσεις για την βελτίωση της μνήμης

H Ellen Page εξομολογείται δημόσια ως transgender

Πώς λειτουργεί η ερωτική έλξη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η αυτοφροντίδα, γίνεται μέσο για την διαχείριση του άγχους

Αυτοφροντίδα Άγχος: Η σημασία ενός καλού ύπνου στην ψυχική υγεία είναι καθοριστική. Και ολοένα και περισσότερες μελέτες δεικνύουν ότι μία καλή ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και περισσότερο.

Φροντίστε τον εαυτό σας...μαγειρεύοντάς σας υγιεινά

Αυτοφροντίδα μαγειρική: Εάν θέλουμε να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε η μαγειρική αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειές μας. Πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων, είναι ένα μέσο έκφρασης αλλά και αυτοφροντίδας.

Τι μας προσφέρει η αυτοάμυνα μακροπρόθεσμα;

Αυτοάμυνα: Πολλές φορές παραλύουμε μπροστά σε έναν άγνωστο κίνδυνο, ενώ πρέπει να αντιδράσουμε. Τα μαθήματα αυτοάμυνας βοηθούν στη σωστή αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή μας.

Τεχνικές αυτοβοήθειας για την διαχείριση του άγχους

Αυτοφροντίδα άγχος: Η αναπνοή είναι το κλειδί στη διαχείριση του άγχους. Για να ανακτήσετε τον έλεγχο, όταν τα πράγματα πιέζουν, ξαπλώστε κάπου ήσυχα και τοποθετήστε το ένα χέρι στην καρδιά σας και το ένα χέρι πάνω από το στομάχι σας. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη μετρώντας ως το 7 και εκπνεύστε για 7. Συνεχίστε να κάνετε αυτήν την άσκηση μέχρι να αισθανθείτε ήρεμοι ξανά.

3 βήματα αυτοφροντίδας μετά από έναν τσακωμό

Ζευγάρια καβγάς αυτοφροντίδα: Είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα ζευγάρια να τσακώνονται. Η κατάσταση μετά από έναν καβγά θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Πώς να το αντιμετωπίσουμε αναίμακτα;

Πώς η αυτοφροντίδα μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος σου

Αυτοφροντίδα άγχος: Το διάλειμμα σε μια μπανιέρα με ζεστές φυσαλίδες ή κάτω από τα ζεστά χέρια ενός έμπειρου μασέρ μπορεί να σας βοηθήσει χαλαρώσετε και να ξεφύγετε για λίγο από την αγχωτική πραγματικότητα. Η χαλάρωση είναι σημαντική ώστε να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας νιώθοντας αναζωογονημένοι και πιο δυνατοί.

Η γιόγκα ως φυσικό ανακουφιστικό του άγχους και του στρες

Αθλητισμός οφέλη: Η γιόγκα είναι, μεταξύ άλλων, ένας πολύ καλός τρόπος για να απελευθερώσετε συναισθηματική ενέργεια. Η συναισθηματική ένταση αποθηκεύεται συχνά στους γοφούς και τους ώμους και οι πόζες που απελευθερώνουν αυτές τις περιοχές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Μελέτες δείχνουν ότι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους η γιόγκα στοχεύει το άγχος είναι ανεβάζοντας τη διάθεσή σας, αυξάνοντας την συνείδητότητα και την αυτοσυμπόνια.