Αυτοφροντίδα

Γυμναστική στο σπίτι: Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι

Γυμναστική στο σπίτι: Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι

Γυμναστική στο σπίτι: Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Τα προγράμματα που βρίσκεις στο YouTube είναι πολύ basic για το επίπεδό σου; Όποιο από τα παραπάνω και αν ισχύει μάθε πώς θα κάνεις upgrade την at home προπόνησή σου.

Το Instagram σου έχει πια μεταμορφωθεί σε gallery με home workouts και ομολογουμένως τόσες μέρες δεν έχεις κουνηθεί από τον καναπέ με αποτέλεσμα όχι απλά να αισθάνεσαι τύψεις αλλά να νιώθεις και τα αρνητικά της πλήρους ακινησίας: πόνοι στου ώμους και τον αυχένα, την πλάτη ή τη μέση, πεσμένη διάθεση και ενέργεια υπό του μηδενός. Η αλήθεια, όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είναι ότι η γυμναστική μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά και να σε κάνει να δεις τα πράγματα έστω και λίγο πιο θετικά.

Για να ξεφύγεις λοιπόν από τα κλασικά home workouts στο YouTube και να δημιουργήσεις μια καλή συνήθεια που θα συνεχίσεις ανεξαρτήτως καραντινών «χτίσε» το δικό σου home gym. Μην αγχώνεσαι και πάνω απ’ όλα μην αφήνεις τα επαγγελματικά accounts του Instagram να σε τρομάζουν. Χρειάζεσαι λίγα και βασικά πράγματα για να βάλεις την προπόνηση στη ζωή σου τώρα και για πάντα.

  • Ένα στρώμα

Είτε κάνεις γιόγκα με τη βοήθεια του YouTube είτε ασκήσεις για κοιλιακούς ή πόδια στο έδαφος, το στρώμα είναι το βασικότερο κομμάτι του εξοπλισμού σου και σου εγγυόμαστε ότι θα βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω αφού θα το χρησιμοποιείς διαρκώς.

  • Βαράκια

Επίλεξε μικρό βάρος που εύκολα μπορείς να χειριστείς για αρκετές επαναλήψεις. Θα σου χρησιμεύσουν για δεκάδες ασκήσεις τόσο για τα χέρια όσο και για να κάνεις καθίσματα με λίγο έξτρα βάρος και να ενδυναμώσεις ακόμα περισσότερο τα πόδια σου όσο καιρό μένεις σπίτι.

  • Μπάλα πιλάτες

Τέλος στους βαρετούς κοιλιακούς! Με μια μπάλα πιλάτες θα ανακαλύψεις πληθώρα δυναμωτικών και αποτελεσματικών ασκήσεων που στοχεύουν σε ομάδες μυών που δεν ήξερες καν ότι μπορείς να γυμνάσεις. Αν δε μένεις μόνη σου με τη μπάλα θα καταφέρεις να κάνεις διάφορες ασκήσεις με το φίλο ή το συγκάτοικό σου.

  • Λάστιχα

Μπορεί πολλές να μην τα σκεφτόμαστε καν, αλλά τα λάστιχα είναι από τα πιο λειτουργικά και πιο χρήσιμα αντικείμενα όσον αφορά τη γυμναστική από το σπίτι. Κι αυτό γιατί σου επιτρέπουν να κάνεις αλλαγές και να αυξήσεις το βαθμό δυσκολίας κάθε άσκησης και συνεπώς να κάψεις περισσότερες θερμίδες χωρίς καν να βγεις από το σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είδος σωματικής δραστηριότητας θωρακίζει την καρδιά

Tα 4 είδη γυμναστικής που βελτιώνουν την ποιότητα ύπνου

Μείνε fit και υγιής χωρίς συνδρομή γυμναστηρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στην Ιαπωνία οι άνθρωποι είναι fit χωρίς να χτυπιούνται στα γυμναστήρια

Αυτοφροντίδα: Σε μία έρευνα του Rakuten Insight σε 1.000 Iάπωνες πολίτες ηλικίας 20 έως 60 ετών, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες αποκάλυψαν ότι ασκούνται σπάνια, περίπου μία φορά το μήνα ή καθόλου. Αναφέροντας ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο ή απλώς ότι δεν τους αρέσει τόσο πολύ να ασκούνται, οι περισσότεροι άνθρωποι είπαν ότι η άσκηση δεν περιλαμβάνεται στο lifestyle τους. «Δηλαδή, η άσκηση που χρειαζόμαστε είναι ίσως το είδος της άσκησης που είναι συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής μας: το περπάτημα», γράφει η συγγραφέας ευεξίας και διαλογισμού Οκουμούρα.

Αυτοφροντίδα : Φροντίστε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Ο όρος  αυτο-φροντίδα, έχει γίνει μια αρκετά μοντέρνα ιδέα, μια λέξη-κλειδί αν θέλετε, ειδικά δεδομένου του αντίκτυπου που είχε αυτή η ιδέα στη βιομηχανία ευεξίας

Αυτοφροντίδα : 6 + 1 πυλώνες οργάνωσης της

Αυτοφροντίδα : Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί της αυτο-φροντίδας που παράγονται από διαφορετικές αρχές σε διαφορετικές χρονικές στιγμές - ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Πού βρίσκονται τα 7 chakra στο σώμα μας

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Αντιμετώπιση της υπογλυκαιμίας με φυσικούς τρόπους

Η πιο διαδεδομένη συνιστώμενη θεραπεία είναι οι ταμπλέτες γλυκόζης ή σε μορφή τζελ. Αν και αυτές οι θεραπείες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και ιδιαίτερα «θρεπτικές».