Αυτοφροντίδα

Αποτρίχωση: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε αποτρίχωση;

Αποτρίχωση: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε αποτρίχωση;

Αποτρίχωση: Λάβετε υπόψη το επίπεδο άνεσης, τον προϋπολογισμό και το επιθυμητό επίπεδο αποτρίχωσης όταν προσδιορίζετε πόσο συχνά θα κάνετε αποτρίχωση με κερί.

Η συχνότητα της αποτρίχωσης ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις, τα μοτίβα ανάπτυξης των μαλλιών και την περιοχή του σώματος που κερώνεται. Η αποτρίχωση με κερί είναι μια δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης που παρέχει πιο ομαλά και μακροχρόνια αποτελέσματα σε σύγκριση με το ξύρισμα ή τη χρήση αποτριχωτικών κρέμων. Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες για το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε αποτρίχωση σε διάφορες περιοχές του σώματός σας:

Τρίχες προσώπου:

 • Φρύδια: Συνήθως, η αποτρίχωση με κερί φρυδιών γίνεται κάθε 2 έως 4 εβδομάδες. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείτε ένα καλά καθορισμένο σχήμα και να κρατάτε υπό έλεγχο τις αδέσποτες τρίχες.
 • Άνω χείλος και πηγούνι: Αυτές οι περιοχές τείνουν να έχουν ταχύτερη αναγέννηση των μαλλιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αποτρίχωση στο άνω χείλος και το πηγούνι κάθε 2 έως 4 εβδομάδες, παρόμοια με τα φρύδια.
 • Μασχάλες:
  Οι τρίχες στις μασχάλες μεγαλώνουν σχετικά γρήγορα, επομένως η αποτρίχωση με κερί κάθε 3 έως 6 εβδομάδες είναι συνηθισμένη. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με μεμονωμένους παράγοντες.
 • Πόδια:Οι τρίχες στα πόδια τείνουν να μεγαλώνουν με μέτριο ρυθμό. Πολλά άτομα κάνουν κερί στα πόδια τους κάθε 4 έως 6 εβδομάδες για να διατηρήσουν λεία επιδερμίδα.
 • Περιοχή μπικίνι:
  Η συχνότητα αποτρίχωσης με κερί στην περιοχή του μπικίνι ποικίλλει ανάλογα με το επιθυμητό στυλ και την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Η αποτρίχωση με κερί συντήρησης κάθε 3 έως 6 εβδομάδες είναι τυπική, ενώ ορισμένοι επιλέγουν πιο συχνές συνεδρίες για να διατηρήσουν την περιοχή εντελώς χωρίς τρίχες.
 • Πλάτη και στήθος:
  Οι τρίχες στην πλάτη και στο στήθος μεγαλώνουν πιο αργά για τα περισσότερα άτομα. Η αποτρίχωση αυτών των περιοχών κάθε 6 έως 8 εβδομάδες είναι συχνά επαρκής για να διατηρήσει το δέρμα χωρίς τρίχες.
 • Ολόσωμος:
  Μερικά άτομα προτιμούν την αποτρίχωση ολόκληρου του σώματος για να επιτύχουν μια εντελώς άτριχη όψη. Η αποτρίχωση ολόκληρου του σώματος μπορεί να γίνεται κάθε 4 έως 8 εβδομάδες, ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών του ατόμου.
 • Συντήρηση έναντι αρχικής αποτρίχωσης με κερί:
  Οι αρχικές συνεδρίες αποτρίχωσης μπορεί να απαιτούν συχνότερα ραντεβού για να διασφαλιστεί ότι αφαιρούνται όλες οι τρίχες σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Μόλις η αναγέννηση των μαλλιών γίνει πιο λεπτή και αραιή, οι συνεδρίες συντήρησης μπορεί να είναι λιγότερο συχνές.
 • Επιμέρους Παράγοντες:
  Τα μοτίβα και οι ρυθμοί ανάπτυξης των μαλλιών μπορεί να διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο. Η γενετική, οι ορμονικές διακυμάνσεις και η ηλικία μπορούν όλα να επηρεάσουν το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν ξανά τα μαλλιά. Δώστε προσοχή στα σημάδια του σώματός σας για να καθορίσετε το καλύτερο πρόγραμμα αποτρίχωσης για εσάς.
 • Επαγγελματική εναντίον αποτρίχωσης DIY:
  Η συχνότητα της αποτρίχωσης με κερί μπορεί επίσης να επηρεαστεί από το αν επιλέγετε επαγγελματική αποτρίχωση σαλονιού ή επιλέγετε την αποτρίχωση με κερί DIY στο σπίτι. Οι επαγγελματίες μπορούν να παρέχουν πιο ακριβή και αποτελεσματικά αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να παρατείνουν το χρόνο μεταξύ των συνεδριών αποτρίχωσης.

Να θυμάστε ότι είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τη σωστή μετέπειτα φροντίδα με κερί, όπως η τακτική απολέπιση και η ενυδάτωση του δέρματος, για να διατηρήσετε λεία αποτελέσματα και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εμφάνισης τριχών που φυτρώνουν.

Τελικά, η συχνότητα της αποτρίχωσης είναι προσωπική επιλογή. Λάβετε υπόψη το επίπεδο άνεσης, τον προϋπολογισμό και το επιθυμητό επίπεδο αποτρίχωσης όταν προσδιορίζετε πόσο συχνά θα κάνετε αποτρίχωση με κερί. Επιπλέον, η διαβούλευση με έναν αδειούχο αισθητικό ή επαγγελματία αποτρίχωσης μπορεί να προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες και τους στόχους σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιατρικές παρεμβάσεις και αποτρίχωση με λέιζερ

Εξελίξεις στην αισθητική χειρουργική με τη βοήθεια του λέιζερ

Πώς μπορείτε να αποτριχώσετε τα χέρια σας;

Σπιτικές θεραπείες για την αφαίρεση των τριχών του άνω χείλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασικές εξετάσεις για τον καρκίνο που μπορούν να σώσουν ζωές

Καρκίνος εξετάσεις: Στην περίπτωση του καρκίνου, η έγκαιρη ανίχνευση μέσω προσυμπτωματικού ελέγχου και διάγνωσης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Πώς μπορούν οι νυχτερινές βάρδιες να επηρεάσουν την υγεία των γυναικών;

Νυχτερινές βάρδιες: Το να κάνεις νυχτερινές βάρδιες απαιτεί τεράστια πειθαρχία και ορμή. Πολλές βιομηχανίες έχουν μετατοπίσεις νεκροταφείων για να εξυπηρετήσουν τις υπηρεσίες τους όλο το εικοσιτετράωρο. 

Εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε την πρόκληση τοκετού στο 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη πρόκληση: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι δύσκολη στο τρίτο τρίμηνο, ειδικά καθώς πλησιάζετε την ημερομηνία τοκετού. Με την αύξηση βάρους, η συνεχής δυσφορία είναι κοινή. 

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.