Αυτοφροντίδα

Αφαίρεση βερνικιού: Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών χωρίς να τραυματιστείτε;

Αφαίρεση βερνικιού: Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών χωρίς να τραυματιστείτε;

Αφαίρεση βερνικιού: Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά και με ασφάλεια τόσο το παραδοσιακό όσο και το βερνίκι νυχιών σε τζελ στο σπίτι.

Η αφαίρεση του βερνικιού νυχιών είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει στο σπίτι με μερικά απλά βήματα. Είτε έχετε παραδοσιακό βερνίκι νυχιών είτε βερνίκι τζελ, δείτε πώς μπορείτε να το αφαιρέσετε αποτελεσματικά:


Για το παραδοσιακό βερνίκι νυχιών:

 • Συγκεντρώστε τις προμήθειές σας: Θα χρειαστείτε αφαίρεσης βερνικιού νυχιών, βαμβάκι ή μαξιλάρια, αλουμινόχαρτο ή επαναχρησιμοποιήσιμα κλιπς νυχιών, μια λίμα νυχιών και λάδι ή ενυδατική κρέμα για τα πετσάκια.
 • Προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας: Βρείτε έναν καλά αεριζόμενο χώρο για να εργαστείτε, καθώς το αφαιρετικό βερνικιού νυχιών μπορεί να έχει έντονη οσμή. Τοποθετήστε λίγη εφημερίδα ή μια παλιά πετσέτα για να προστατεύσετε την επιφάνεια εργασίας σας.
 • Περιποιηθείτε και λιμάρετε τα νύχια: Εάν τα νύχια σας είναι μακριά, κόψτε τα στο επιθυμητό μήκος. Χρησιμοποιήστε μια λίμα νυχιών για να διαμορφώσετε τα νύχια όπως επιθυμείτε.
 • Μουλιάστε μπαλάκια ή μαξιλάρια βαμβακιού: Ρίξτε μια μικρή ποσότητα αφαίρεσης βερνικιού νυχιών σε ένα βαμβάκι ή μαξιλάρι μέχρι να κορεστεί αλλά να μην στάζει.
 • Εφαρμόστε στα νύχια: Τοποθετήστε το εμποτισμένο βαμβάκι ή το μαξιλάρι σε ένα νύχι. Για πολλαπλά νύχια, μπορείτε να κόψετε το βαμβάκι σε μικρά τετράγωνα και να τα τυλίξετε γύρω από τα νύχια σας. Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα κλιπς νυχιών, εφαρμόστε το εμποτισμένο βαμβάκι στα νύχια σας και στη συνέχεια στερεώστε τα κλιπς πάνω τους.
 • Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο ή κλιπ: Εάν χρησιμοποιείτε βαμβάκι, τυλίξτε κάθε νύχι με αλουμινόχαρτο για να κρατήσετε το βαμβάκι στη θέση του. Αν έχετε κλιπς για τα νύχια, θα κρατήσουν το βαμβάκι στη θέση του.
 • Περιμένετε: Αφήστε το αφαιρετικό βερνικιού νυχιών να δράσει στα νύχια σας για περίπου 10-15 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο αφαιρετικό να μαλακώσει και να διαλύσει το βερνίκι.
 • Αφαιρέστε το βερνίκι: Πιέστε απαλά προς τα κάτω το νύχι και σύρετε το βαμβάκι ή το κλιπ. Το βερνίκι θα πρέπει να βγαίνει εύκολα. Εάν υπάρχουν επίμονα σημεία, χρησιμοποιήστε ένα καινούργιο βαμβάκι ή μαξιλαράκι με περισσότερο αφαίρεσης βερνικιού για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπο βερνίκι.
 • Καθαρίστε και ενυδατώστε: Πλύνετε τα χέρια σας για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα βερνικιού νυχιών και αφαίρεσης βερνικιού νυχιών που έχουν απομείνει. Εφαρμόστε λάδι για τα πετσάκια ή ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε τα νύχια και τα πετσάκια σας ενυδατωμένα.

Για το βερνίκι τζελ:

 • Συγκεντρώστε τις προμήθειές σας: Θα χρειαστείτε ασετόν για το αφαίρεσης βερνικιού νυχιών, αλουμινόχαρτο, λίμα νυχιών, διανομέα για τα πετσάκια των νυχιών και λάδι ή ενυδατική κρέμα για τα πετσάκια των νυχιών.
 • Προετοιμάστε το χώρο εργασίας σας: Όπως και με το παραδοσιακό βερνίκι, εργαστείτε σε καλά αεριζόμενο χώρο και προστατέψτε το χώρο εργασίας σας.
 • Αρχειοθετήστε το κορυφαίο βερνίκι: Χρησιμοποιήστε μια λίμα νυχιών για να αφαιρέσετε απαλά το γυαλιστερό top coat από τα νύχια σας σε τζελ. Αυτό βοηθά την ασετόν να διεισδύσει στο βερνίκι τζελ.
 • Μουλιάστε μπαλάκια βαμβακιού: Μουλιάστε μικρά κομμάτια βαμβάκι σε ασετόν για την αφαίρεση βερνικιών νυχιών. Ένα κομμάτι για κάθε νύχι.
 • Εφαρμόστε στα νύχια: Τοποθετήστε κάθε εμποτισμένο βαμβάκι πάνω στα νύχια σας με τζελ. Μπορείτε να τα ασφαλίσετε τυλίγοντας τα νύχια σας με αλουμινόχαρτο ή χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιήσιμα κλιπ νυχιών που έχουν σχεδιαστεί για την αφαίρεση του βερνικιού τζελ.
 • Αναμονή: Αφήστε το εμποτισμένο με ακετόνη βαμβάκι να καθίσει στα νύχια σας για περίπου 10-15 λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει και θα χαλαρώσει το βερνίκι τζελ.
 • Αφαιρέστε το βερνίκι τζελ: Πιέστε απαλά προς τα κάτω το νύχι και σύρετε το βαμβάκι ή το κλιπ. Το βερνίκι τζελ θα πρέπει να βγει εύκολα. Χρησιμοποιήστε έναν ωθητήρα για τα πετσάκια για να ξύσετε απαλά τυχόν εναπομείναντα κομμάτια, εάν είναι απαραίτητο.
 • Καθαρίστε και ενυδατώστε: Πλύνετε τα χέρια σας για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα ασετόν. Εφαρμόστε λάδι ή ενυδατική κρέμα για τα νύχια ή τα πετσάκια για να αναπληρώσετε την υγρασία στα νύχια και τα πετσάκια σας, καθώς η ακετόνη μπορεί να είναι ξηραντική.


Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά και με ασφάλεια τόσο το παραδοσιακό όσο και το βερνίκι νυχιών σε τζελ στο σπίτι. Θυμηθείτε να φροντίζετε τα νύχια και τα πετσάκια σας ενυδατώνοντάς τα μετά την αφαίρεση του βερνικιού, διατηρώντας τα υγιή και όμορφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πρέπει να περιέχει η ρουτίνα ομορφιάς σας;

7 φθινοπωρινές προτάσεις για τα νύχια σας

Τι είναι το buffer νυχιών και γιατί είναι απαραίτητο;

Η σεξουαλική ευεξία αξίζει να είναι μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή χωρίς μικρόβια

Κουζίνα καθαριότητα: Η κουζίνα σε κάθε νοικοκυριό είναι συνήθως το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται πιο εντεταμένη καθαριότητα. Η σημασία της υγιεινής διατροφής επίσης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά σε μια εποχή που οι γαστρονομικές μας προσπάθειες τείνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πώς να κοιμηθείτε καλά και να απαλλαγείτε από την παράνοια;

Νυχτερινός ύπνος: Η παράνοια, που χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητα συναισθήματα συνεχούς απειλής, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική, κοινωνική και σωματική ευεξία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν άγχος, δυσπιστία, αίσθηση θυματοποίησης και απομόνωση. 

Οι ευεργετικές επιδράσεις της αυτοαγάπης στη ζωή μας

Αυτοαγάπη: Ας αφιερώσουμε χρόνο για να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε αυτήν την πολύτιμη σχέση με τον εαυτό μας και ας αφήσουμε την αυτοαγάπη να οδηγήσει τον δρόμο προς μια πιο φωτεινή και ικανοποιητική ζωή.

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

Σεροτονίνη: Καταστήστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεροτονίνης μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για έναν πιο ισορροπημένο και χαρούμενο τρόπο ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

Πόδια: Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους.