Αυτοφροντίδα

4 τρόποι να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα σας δίπλα στο κύμα

4 τρόποι να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα σας δίπλα στο κύμα

4 τρόποι να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα σας δίπλα στο κύμα. Ο διαλογισμός της ενσυνειδητότητας έχει γίνει must τα τελευταία χρόνια. Ως πιθανό αντίδοτο για έναν εκρηκτικό τρόπο ζωής, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στο πλαίσιο μιας προσέγγισης ολόκληρης ζωής για την ευημερία.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα είναι ότι μπορείς να το εξασκηθείς οπουδήποτε. Δεν χρειάζεται να έχεις κλειστά τα μάτια ή να είσαι ακίνητος. Ένα από τα βασικότερα βήματα είναι να απολαύσεις την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να απολαμβάνεις τα χρώματα του ουρανού, τα σχήματα των σύννεφων και να εστιάσετε, χωρίς κρίση, τις σκέψεις που κάνετε. Μόλις αναλύσαμε το 1ο βήμα!

Όταν κολυμπάς στα δροσερά νερά μπορείς να ασκήσεις την σκέψη σου αυξάνοντας την συγκέντρωσή σας  σε κάθε μία από τις αισθήσεις. Πώς αισθάνεστε το νερό  στο σώμα σας ή την γεύση του στο στόμα.  Τι βλέπεις κολυμπώντας στο νερό ή μέσα στο βυθό. Τι ήχους ακούς και ποια αίσθηση σου προκαλείται; Διαλογισμός με περπάτημα ή τρέξιμο. Κάντε το ίδιο με το περπάτημα ή το τρέξιμο κατά μήκος της παραλίας (ξυπόλητο αν είναι δυνατόν). Παρακολούθησε τους ήχους του ανέμου, της θάλασσας αλλά και την αναπνοή σου. Νιώσε τον άνεμο στο δέρμα σου, τη ζεστασιά του ήλιου και την άμμο κάτω από τα πόδια σας. Παρατήρησε τι και ποιος είναι γύρω σας. Τι μυρίζεις και τι γεύεσαι;

Ο διαλογισμός μέσω αναπνοής μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ολοκληρώσετε τη συνεδρία σας στην παραλία. Απλά κλείστε τα μάτια σας και πάρτε 10 ή 20 βαθιές αναπνοές. Αφήστε την κοιλιά να γεμίζει με αέρα κάθε φορά που εισπνέετε. Συγκεντρώσου σε μια ωραία μακρά, αργή εκπνοή. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την προσοχή σας μόνο στη ροή της αναπνοής μέσα και έξω από τα ρουθούνια σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναζωογόνησε σώμα και πνεύμα με μια βουτιά στη θάλασσα

Λόγοι για να πίνεις θαλασσινό νερό

Πώς να φέρεις την ηρεμία της θάλασσας και τα οφέλη της στο μπάνιο σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο διαλογισμός είναι το τέλειο εργαλείο φροντίδας του εαυτού

Αυτοφροντίδα διαλογισμός: Το να παρέχουμε στον εαυτό σας «χρόνο για μας» μας βοηθά να χαλαρώσουμε, μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τελικά βελτιώνουμε την ευτυχία και την ικανοποίησή μας από τη ζωή, επειδή συντονιζόμαστε με τον εαυτό μας και με αυτό που επιθυμούμε.

3 μορφές σωματικής δραστηριότητας που ανακουφίζουν το άγχος

Αθλητισμός: Η γιόγκα, μια εξαιρετική άσκηση ανακούφισης από το στρες, περιλαμβάνει μια σειρά κινούμενων και στατικών στάσεων (πόζες), σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή. Ως άσκηση μυαλού-σώματος, η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόκριση χαλάρωσης του σώματός σας και να σας φέρει σε μια υγιή ισορροπία.