Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θάλασσα κι αλμυρό νερό: Λόγοι για να πίνεις θαλασσινό νερό

Θάλασσα κι αλμυρό νερό: Λόγοι για να πίνεις θαλασσινό νερό

Θάλασσα κι αλμυρό νερό: Λόγοι για να πίνεις θαλασσινό νερό. Το θαλασσινό μπάνιο μας αναγεννά για αυτό και η λέξη θαλασσοθεραπεία (η χρήση θαλασσινού νερού για την αποκατάσταση της υγείας και της συντήρησης) χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από άτομα που συναινούν σε συμπληρωματικές θεραπείες.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα που παρέχεται από το θαλάσσιο νερό βασίζεται σε 3 κύριους άξονες:

  • Υδροηλεκτρόλυση: Παρέχει νερό και μέταλλα.
  • Επανισορροπία της ενζυμικής λειτουργίας: Συμβολή των βιταμινών και των θρεπτικών ουσιών.
  • Αναγέννηση κυττάρων: Καθαρίζει την εξωκυτταρική μήτρα, το εσωτερικό περιβάλλον όπου ζουν τα κύτταρα μας.

θάλασσα

Λόγοι για να πίνεις θαλασσινό νερό

Στο πεπτικό σύστημα, το αλατόνερο αρχίζει να ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες του στόματος  απελευθερώνοντας αμυλάση. Αυτό το αρχικό βήμα στην πεπτική διαδικασία είναι πολύ σημαντικό. Στο στομάχι, το φυσικό άλας διεγείρει το υδροχλωρικό οξύ και ένα ένζυμο πέψης πρωτεϊνών, τα οποία βοηθούν στη διάσπαση της τροφής. Διεγείρει επίσης τις εκκρίσεις στο εντερικό σωλήνα και το ήπαρ, οι οποίες βοηθούν στην πέψη. Όσον αφορά το νευρικό σύστημα, τα αλατώδη άλατα ηρεμούν τα νεύρα μειώνοντας τη κορτιζόλη και την αδρεναλίνη, δύο επικίνδυνες ορμόνες.  Όσον αφορά τα οστά, μια δημοφιλής θεωρία σε σχέση με την οστεοπόρωση και άλλες οστικές διαταραχές είναι ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί ασβέστιο και άλλα μέταλλα από τα οστά προκειμένου να επιβιώσει και να εξουδετερώσει την οξύτητα στο αίμα.

Επειδή το θαλασσινό νερό είναι φυσικά γεμάτο από ορυκτά που μας ωφελούν και έχει αλκαλική δράση, βοηθά στη βελτίωση της υγείας των οστών. Επίσης, το φυσικό αλάτι έχει ορυκτά που βοηθούν το δέρμα να φαίνεται φρέσκο και γυαλιστερό. Για παράδειγμα, το θείο διατηρεί το δέρμα καθαρό και μαλακό, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία του τριχώματος. Επιπλέον, δρα κατά των εκζεμών και των εξανθημάτων, τα οποία συχνά είναι αποτέλεσμα έλλειψης θείου και ψευδαργύρου. Προωθεί επίσης την ταχεία επούλωση των πληγών, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει τη δράση των σμηγματογόνων αδένων. Μια άλλη θετική πτυχή του πόσιμου θαλάσσιου νερού σχετίζεται με το αναπνευστικό σύστημα. Το θαλασσινό αλάτι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής στο αναπνευστικό σύστημα. Έτσι, η παραγωγή φλεμάτων επιβραδύνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 απίστευτες αλήθειες για τον γαλάζιο γίγαντα του πλανήτη μας

Περισσότερο ευτυχισμένοι όσοι κολυμπούν γυμνοί

Αναζωογόνησε σώμα και πνεύμα με μια βουτιά στη θάλασσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα φυσικά εν μέσω καύσωνα;

Σάκχαρο ρύθμιση: Η φυσική ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και την πρόληψη των επιπλοκών, ειδικά για άτομα με διαβήτη.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Πώς να καλλιεργήσεις τις δικές σου μελιτζάνες;

Μελιτζάνα καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των δικών σας μελιτζάνων μπορεί να είναι μια ικανοποιητική προσπάθεια, παρέχοντάς σας φρέσκο απόθεμα αυτού του ευέλικτου λαχανικού για γαστρονομικές δημιουργίες.

Πώς συνδέεται το εγκεφαλικό δίκτυο με τον τραυλισμό;

Νευροεπιστήμη: Ο τραυλισμός επηρεάζει περίπου το 1% των ενηλίκων και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας και κοινωνικό άγχος, ωστόσο η αιτία του τραυλισμού είναι ακόμα άγνωστη.

Close Icon