Δυσκοιλιότητα

5 ευεργετικές ιδιότητες του πιπεριού στην υγεία μας

5 ευεργετικές ιδιότητες του πιπεριού στην υγεία μας

Το πιπέρι αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά της κουζίνας μας και όχι άδικα καθώς δίνει εξαιρετική γεύση στα φαγητά μας. Πέρα από τη γεύση του όμως εμείς σας δίνουμε άλλους πέντε, ιατρικούς, λόγους για να βάλετε το πιπέρι στην καθημερινή σας μαγειρική και να βελτιώσετε την υγεία σας.

1.Είναι ιδανικό αποτοξινωτικό για τον οργανισμό σου
Το μαύρο πιπέρι, δεν δίνει μόνο υπέροχη γεύση στα φαγητά, αλλά βοηθά και στην αποτοξίνωση του σώματός σου, αφού είναι διουρητικό. Επιπλέον, βοηθά την διαδικασία της εφίδρωσης, που αποτελεί ακόμα μια μέθοδο αποβολής των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό σου. Προσθέτοντας λοιπόν λίγο παραπάνω πιπέρι στο φαγητό σου, όχι μόνο θα ενισχύσεις την υγεία σου, αλλά και τον μεταβολισμό σου, επιταχύνοντας την διαδικασία αδυνατίσματος.

2.Απαλλάσσει από τον βήχα
Είσαι κρυωμένη και υποφέρεις από βήχα; Το πιπέρι αποτελεί ένα από τα καλύτερα φάρμακα για την περίπτωση, μιας και βοηθά στον καλύτερο ρυθμό ροής της βλέννας που σε ταλαιπωρεί, άρα κατ’ επέκταση και του βήχα που προκαλείται. Την επόμενη φορά λοιπόν, πρόσθεσε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλλά και λίγο μέλι στο τσάι σου, και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, αφού το ρόφημα αυτό θα λειτουργήσει καταπραϋντικά για τον βήχα σου.

3.Καθαρίζει το σώμα σου από τα βακτήρια
Το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, οπότε δρα ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις που μπορεί να ταλαιπωρούν τον οργανισμό σου. Η κατανάλωσή του, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ασθένειες που προκαλούνται από τα βακτήρια, όπως η διάρροια και η δυσκοιλιότητα.

4.Δίνει λάμψη στο δέρμα σου
Μπορεί τα καλλυντικά να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ομορφιάς σου, ωστόσο μπορείς να κάνεις το δέρμα σου να λάμψει ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας απλά περισσότερο πιπέρι στα φαγητά σου. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας σου, απέναντι στην γήρανσή της.

5.Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου
Η τακτική χρήση του μαύρου πιπεριού στη διατροφή σου, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις ισχυρότερα το ενδεχόμενο καρκίνου του μαστού. Ο λόγος; Το μαύρο πιπέρι περιέχει μια ένωση που ονομάζεται πιπερίνη και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αφού εμποδίζει την ανάπτυξη των όγκων του καρκίνου του μαστού. Ειδικότερα, σε συνδυασμό με ένα ακόμα μπαχαρικό που βρίσκεται στην κουζίνα σου, την κουρκούμη, δρα ακόμα αποτελεσματικότερα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα αντιμετωπίσετε τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Πως θα αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δυσγευσία – 8 πιθανές αιτίες

Η μεταλλική γεύση στο στόμα ή δυσγευσία, όπως ονομάζεται επιστημονικά, μπορεί να αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία μας. Έχετε ξυπνήσει το πρωί, έχετε βουρτσίσει τα δόντια σας, αλλά μια δυσάρεστη μεταλλική γεύση είναι έντονη στο στόμα σας. Για να κάνουμε το συναίσθημα πιο ξεκάθαρο, είναι λες και έχετε βάλει κέρματα μέσα στο στόμα […]

Αντιμετωπίστε άμεσα και με φυσικό τρόπο την σπαστική κολίτιδα

  Ενοχλήσεις και πόνος στην κοιλιά, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν όσους πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή, όπως λέγεται αλλιώς, τοσύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Πρόκειται, για μια καλοήθη λειτουργική διαταραχή του εντέρου, η οποία ταλαιπωρεί περίπου το 20% των ενηλίκων παγκοσμίως και εμφανίζεται 3 φορές συχνότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες. Η σπαστική κολίτιδα […]

Σπιτικά γιατροσόφια κατά της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ συχνό γαστρεντερικό πρόβλημα που επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπάρχουν όμως κάποια  γιατροσόφια που μπορούν να απαλύνουν τα συμπτώματά της. Χαρακτηρίζεται από τη μικρή συχνότητα κενώσεων –λιγότερες από τρεις την εβδομάδα– ή τη δυσκολία κατά τις κενώσεις. Αν και δεν είναι επικίνδυνη, συνοδεύεται συχνά από δυσάρεστα συμπτώματα, όπως ο πόνος στην περιοχή […]

Δυσκοιλιότητα και ευερέθιστο έντερο: Πώς συνδέονται;

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύμπτωμα, το οποίο πολλές φορές, δύναται να προκληθεί από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Tι ακριβώς είναι το «σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου», πώς εκδηλώνεται και ποιες θεραπείες συνιστούν οι ειδικοί; Yπάρχουν εναλλακτικές λύσεις; Ποιες τροφές θεωρούνται «ύποπτες»; Eνημερωθείτε για μια ασθένεια που αφορά σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες! Σχεδόν όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει […]

Δυσκοιλιότητα: Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα, που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας όταν πάσχουμε από δυσκολοιότητα.  Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ιατρικώς ως λιγότερες από τρεις κενώσεις του εντέρου την εβδομάδα και η σοβαρή δυσκοιλιότητα ως λιγότερες από μία κένωση την εβδομάδα. Μερικά από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν: -Κοιλιακή δυσφορία -Συχνές κινήσεις του εντέρου -Δυσκολία κατά την κένωση του εντέρου […]

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι το άγχος σας έχει καταβάλλει

  Η καθημερινή πίεση λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων δημιουργεί ένα διαρκές άγχος που μας κάνει πολλές φορές να βγαίνουμε εκτός ορίων. Πως θα καταλάβετε ότι η κούρασή σας δεν είναι μόνο σωματική αλλά έχετε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το στρες; Τα παρακάτω σημάδια είναι τα πιο συχνά. 1. Είστε μονίμως […]

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα εργαστηριακά έντερα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν στο εργαστήριο ιστούς ανθρωπίνου εντέρου με λειτουργικά νεύρα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα. Το εργαστηριακό μίνι-έντερο, ένας από τους πιο πολύπλοκους ιστούς που έχουν δημιουργηθεί ποτέ εργαστηριακά, είναι σχεδόν όμοιο με το πραγματικό έντερο. Πρόκειται για ένα ακόμη επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργεί […]

Γάλα αμυγδάλου: ο άγνωστος υγιεινός μας σύμμαχος

Το γάλα αμυγδάλου, για όσους δεν το γνωρίζετε, είναι ένα κρεμώδες ρόφημα με υπέροχη μοναδική γεύση, το οποίο καταναλώνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Παρασκευάζεται αναμιγνύοντας αλεσμένα αμύγδαλα με νερό και κάποιο γλυκαντικό. Ωστόσο, φαίνεται να είναι γνωστό σε όσους αποφεύγουν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω αλλεργίας στην καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος αγελάδας) ή εξαιτίας δυσανεξίας στη λακτόζη […]