Greek English French German Italian
----300x199.jpg
Pin It
Η Ιατρική Αστρολογία είναι ένας κλάδος της Αστρολογίας που ασχολείται με τη διερεύνηση των ευαίσθητων σημείων στην υγεία ενός ζωδίου δίνοντάς μας να αντιληφθούμε ποιο είναι το ευπαθές σημείο κάθε ζωδίου. Αυτό φυσικά είναι γενικότητα και για κάθε άνθρωπο μπορεί είτε να διαφέρει στην ένταση ή και στο ίδιο το πρόβλημα. Άλλωστε κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Τέλος μόνο ο γιατρός και η ιατρική είναι σε θέση να εντοπίσει με ακρίβεια ένα πρόβλημα υγείας και φυσικά να το επιλύσει.

Κριός:
Το ευαίσθητο σημείο ενός Κριού είναι το κεφάλι! Οι Κριοί υποφέρουν συχνά από φοβερούς, πονοκέφαλους. Αν υπάρχουν πολλοί πλανήτες στον Κριό τότε οι πονοκέφαλοι είναι πάρα πολύ έντονοι, σαν σφυροκόπημα λόγω της πίεσης του αίματος που ανεβαίνει στα ύψη. Οι μεγάλοι σε ηλικία Κριοί πρέπει να το προσέχουν αυτό επειδή είναι επιρρεπείς στην υψηλή πίεση.

Ταύρος:
Το πιθανό πρόβλημα είναι η αύξηση του βάρους του γιατί είναι λιχούδης! Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος για την αύξηση βάρους και αυτός είναι ο θυρεοειδής αδένας ο οποίος ευθύνεται για την πρόσληψη βάρους και ο οποίος κυβερνάται από το συγκεκριμένο ζώδιο. Είναι ευαίσθητοι στις μολύνσεις.

Δίδυμοι:
Αρρωσταίνουν επειδή προσπαθούν να κάνουν πολλά πράγματα και πάρα πολύ γρήγορα και το κεντρικό νευρικό σύστημά τους εξασθενεί εύκολα από το απίστευτο φορτίο πίεσης που ασκείται στα νεύρο-ενεργειακά τους κέντρα. Άλλα σημεία στα οποία οι Δίδυμοι είναι πιθανό να έχουν πρόβλημα και γι’ αυτό πρέπει να δίνουν προσοχή είναι τα χέρια, τα μπράτσα, οι ώμοι και οι πνεύμονές τους. Οι περισσότεροι Δίδυμοι, ευτυχώς, όταν αρρωσταίνουν αναρρώνουν πολύ γρήγορα.

πολύτιμοι και ημιπολύτμοι λίθοι

Καρκίνος:
Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτούς. Συνήθως, το κύριο πρόβλημα τους προέρχεται από το στομάχι ή τη λειτουργία της χώνεψης και είναι περισσότερο επιρρεπείς σε καταρράκτες και γλαύκωμα από τα άλλα ζώδια. Οι Καρκίνοι είναι πάρα πολύ ευσυγκίνητοι και διαισθητικοί.

Λέων:
Από την πλευρά της υγείας και του σώματος το ζώδιο του Λέοντα κυβερνά και ελέγχει την καρδιά και το κυκλοφοριακό σύστημα. Η απογοήτευση συναισθηματικά για ένα Λιοντάρι πηγαίνει κατευθείαν στην καρδιά του και αρκετοί Λέοντες υποφέρουν από αυτό το σημείο του σώματος. Οι Λέοντες συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θερμοκρασία των άκρων τους, έχουν κρύα δάχτυλα στα χέρια ή στα πόδια. Μερικές φορές επίσης, εάν σκύψουν και σηκωθούν έπειτα επάνω πάρα πολύ εύκολα ζαλίζονται για μια στιγμή ή δύο.

Παρθένος:
Κανένα από τα ζώδια δεν είναι περισσότερο συνειδητό και δεν ασχολείται επισταμένως με την υγεία του όπως οι Παρθένοι! Στους Παρθένους κάνει καλό μια διατροφή με βάση το σιτάρι, τα λαχανικά, κάποια φρούτα και λίγο κρέας (πουλερικά ή ψάρια). Είναι ικανοί να γίνουν χορτοφάγοι και ακόμη να σταματήσουν να τρώνε και τα γαλακτοκομικά αν θεωρήσουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θα τους έκανε καλό. Άλλο ένα όργανο είναι το πάγκρεας, το οποίο είναι ο ρυθμιστής σακχάρου του αίματός μας--εάν δεν υπήρχε το πάγκρεας τότε θα είχαμε πρόβλημα υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας και θα γινόμασταν διαβητικοί. Πολλοί Παρθένοι έχουν δυσπεψία ή διάρροια, αλλά αυτά προέρχονται από ένα αργόστροφο συκώτι και όχι από τα ασθενή χωνευτικά οξέα του στομάχου.

Ζυγός:
Το αδύνατο σημείο στο σώμα των Ζυγών είναι τα νεφρά τους. Τα δερματικά προβλήματα, η φαγούρα και το κοκκίνισμα του δέρματος, η ακμή αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο σοβαρά όπως με τα εκζέματα ή και την ψωρίαση. Οι πονοκέφαλοι μπορεί να έρχονται και να πάνε φαινομενικά χωρίς κανένα λόγο απολύτως.

Σκορπιός:
Οι Σκορπιοί έχουν ένα φοβερό πρόβλημα με τη δυσκοιλιότητα. Καλό είναι να αλλάξουν τη διατροφή τους έχοντας ένα πρόγραμμα και η αφθονία του νερού (4-6 ποτήρια καθημερινά) θα τους κάνει καλό, όπως επίσης και μια διατροφή πλούσια σε διατροφικές ίνες. Ένα άλλο αδύνατο σημείο είναι το αναπαραγωγικό σύστημά τους. Οι Σκορπιοί είναι από τα ζώδια με τις περισσότερες σεξουαλικές επαφές. Έτσι, το ασφαλές σεξ πρέπει να είναι κανόνας για τους Σκορπιούς.

Τοξότης:
Συνήθως, οι γυναίκες Τοξότες καταλήγουν με μεγάλα ισχία και γεμάτους μηρούς. Το βάρος συνήθως το αποθηκεύουν εκεί όσο μεγαλώνουν και γι’ αυτό δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι άνδρες μένουν συνήθως λεπτοί και δεν παίρνουν αυτό το πρόσθετο βάρος. Ένα πράγμα, εν τούτοις, ανεξάρτητα από το φύλο, είναι το ότι συνήθως τραυματίζονται στο χαμηλότερο μέρος του σώματός τους. Μια ραγισμένη λεκάνη, ένα σπασμένο ισχίο ή ένας μηρός. Πολλοί μώλωπες, τραύματα ή γρατσουνιές εμφανίζονται σε αυτές τις περιοχές. Ο χειρότερος εχθρός τους είναι η ισχιαλγία.

Αιγόκερως:
Οι Αιγόκεροι είναι επιρρεπείς στους χολόλιθους, που είναι συνήθως μαλακά, λιπαρά πετραδάκια που σχηματίζονται στη χοληδόχο κύστη. Τα συμπτώματα αυτού του προβλήματος μοιάζουν συχνά με τα συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου. Μπορεί να υπάρξει κάψιμο και έντονη δυσφορία στην κεντρική θωρακική περιοχή, και αυτό μπορεί κυριολεκτικά να τους κάνει να αισθανθούν ότι υπάρχει μια πυρκαγιά που καίει μέσα τους. Μια άλλη ευαίσθητη περιοχή για όλους τους Αιγόκερους είναι τα γόνατα. Οι Αιγόκεροι έχουν σημάδια, γρατσουνιές, κοψίματα, μώλωπες και άλλους τραυματισμούς.

Υδροχόος:
Οι πατάτες, το ψωμί, τα ζυμαρικά και το τυρί, όλα τα πλούσια σε άμυλο στοιχεία γενικά, είναι τα αγαπημένα τρόφιμα στη ζωή ενός Υδροχόου. Και ενώ αυτά είναι άριστη ομάδα τροφίμων όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι Υδροχόοι δεν έχουν καθόλου μέτρο σε αυτό το θέμα.. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αρχίζει να αισθάνονται νυσταλέα περίπου 30 λεπτά με μια ώρα μετά το φαγητό λόγω του υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο της τροφής τους. Οι Υδροχόοι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και διάγουν μια καλή, υγιεινή ζωή χωρίς προβλήματα.
Οι Ιχθύες υποφέρουν αρκετά συχνά από γρίπη ή κρυολογήματα. Το σύστημα των λυμφατικών αδένων είναι το κυρίως ευαίσθητο σημείο του ζωδίου. Οι μύες και η καλή τους φυσική κατάσταση είναι επίσης κάτι πολύ βασικό. Έτσι, η φυσική άσκηση είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς. Το νερό είναι το στοιχείο τους, έτσι η κολύμβηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να είναι σε καλή κατάσταση το σύστημα αδένων τους επειδή όλοι οι μύες του σώματος χρησιμοποιούνται με αυτήν την μορφή άσκησης. Πολλοί Ιχθύες υποφέρουν από κάλους. Η περισυλλογή και η γιόγκα είναι τέλειοι βοηθοί στην υγείας τους, όπως επίσης και το κολύμπι.

Ευχαριστούμε την astropedia για τμήμα των πληροφοριών
Pin It

Cook name