ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σχέση θυρεοειδούς με απώλεια βάρους

Σχέση θυρεοειδούς με απώλεια βάρους

Ο θυρεοειδής αδένας, είναι υπεύθυνος για την έκκριση ορμονών, που συμμετέχουν σε μεγάλο αριθμό φυσιολογικών διεργασιών όπως ο μεταβολισμός υδατανθράκων και λιπιδίων, η θερμορύθμιση, η διαδικασία της αναπνοής, η φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος, η ρύθμιση των επιπέδων λιπιδίων του αίματος και πολλές άλλες. Έτσι, η διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του θυρεοειδούς, μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις, αλλά και να δυσκολέψει τη διαχείριση του σωματικού βάρους, ελαττώνοντας το βασικό μεταβολικό ρυθμό.

Ωστόσο, η χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματική ρύθμιση των θυρεοειδικών ορμονών, διορθώνοντας τυχόν μεταβολές στο βασικό μεταβολικό ρυθμό. Συνεπώς, άτομα που έχουν ρυθμίσει επιτυχώς τη λειτουργία του θυρεοειδούς, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Φροντίστε, λοιπόν, να ελέγξετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα απώλειας βάρους, ενώ αν λαμβάνετε ήδη φαρμακευτική αγωγή μην αμελείτε την τακτική παρακολούθησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η ανάγκη για προϊόντα βιολογικά και χωρίς γλουτένη αναδεικνύει το χαρούπι ως υπερτροφή

Σε τι διαφέρουν οι παλιές ψυχές

Πιο συχνά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για ηλικίες άνω των 45

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πιο συχνές σε ηλικίες άνω των 45 ετών.  Νέα έρευνα δείχνει ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ, λόγω της απροθυμίας της κοινωνίας να μιλήσει για μεσήλικες και ηλικιωμένους ανθρώπους που κάνουν σεξ. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Chichester αποκάλυψε αρνητικές συμπεριφορές και περιορισμένες γνώσεις σχετικά με τις ανάγκες σεξουαλικής υγείας της ηλικιακής ομάδας συνδέονται με μια γενιά που δεν γνωρίζει τους κινδύνους της μη προστατευόμενης συνουσίας.

Τι συμβαίνει όταν λαμβάνω το εμβόλιο

COVID-19: Τι συμβαίνει όταν λαμβάνω το εμβόλιο.  Καθώς τα εμβόλια εκτυλίσσονται αργά σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να τα λάβουν. Πρέπει να κάνουμε κάτι να προετοιμαστούμε πριν τον εμβολιασμό; Εάν αναρωτιέστε εάν θα πρέπει να πάρετε ένα αναλγητικό ή οτιδήποτε άλλο πριν τον εμβολιασμό σας, ειδικοί συμβουλεύουν να το αποφύγετε. 

Οι συνήθειες που σκοτώνουν τους νευρώνες

Νευρώνες: Ποιες είναι οι συνήθειες που τους σκοτώνουν. Γνωρίζατε ότι ορισμένες ρουτίνες και τρόποι ζωής σκοτώνουν τους νευρώνες; Και ο εγκέφαλος είναι το όργανο που επιτρέπει στο υπόλοιπο σώμα να λειτουργεί. Επομένως, πρέπει να το φροντίσουμε. Μια υγιής ζωή, η οποία περιλαμβάνει υγιείς συνήθειες όπως χαλάρωση, άσκηση, φαγητό και ύπνο καλά μπορεί να μας βοηθήσει να αποτρέψουμε μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του νευρωνικού θανάτου.

Το ενδομυϊκό εμβόλιο καταπολεμά τις αναπνευστικές παθήσεις

Η απολέπιση του δέρματος δημιούργησε περισσότερα Τ κύτταρα, παρήγαγε μεγαλύτερο αριθμό πνευμονικών ειδικών Τ κυττάρων και παρείχε ανώτερη προστασία έναντι θανατηφόρων ιογενών δόσεων από τα άλλα.

Μια εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Κατάθλιψη: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα ενός αυξητικού παράγοντα των νεύρων ήταν χαμηλότερα σε άτομα με κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή από ότι σε υγιείς ανθρώπους.

Τύποι ανδρών που επιβάλλεται να αποφύγεις

Συναισθηματικά ανώριμος: Απέφυγε να κάνεις ραντεβού με τέτοιο τύπο.  Θυμάσαι τον τελευταίο; Αυτός που πραγματικά και εντελώς έμοιαζε σαν ενήλικας αλλά στην πραγματικότητα και εντελώς ...δεν ήταν; Ξέρεις, ψηλός, σκοτεινός και όμορφος...και ένα παιδί μέσα; Ήταν πρόθυμος, ικανός και πρόθυμος να κάνει σεξ αλλά αυτό που ήθελε πραγματικά ήταν μια μαμά να τον φροντίσει. Θυμάσαι αυτόν τον τύπο;