ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σχέση προβλημάτων υγείας με τα όνειρά μας

Σχέση προβλημάτων υγείας με τα όνειρά μας

Λένε ότι τα όνειρα είναι ο καθρέφτης της ψυχής, γνωρίζατε όμως ότι μπορεί να φανερώνουν πρoβλήματα υγείας;

Αρκετοί άνθρωποι δίνουν στα όνειρα μια προφητική σημασία και εξήγηση που αφορά τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και το μέλλον τους. Όπως επιβεβαιώνουν όμως αρκετές έρευνες, τα άσχημα όνειρα συνδέονται με μεταβολικές διαταραχές, καρδιολογικές και αναπνευστικές παθήσεις, καθώς τα αναπνευστικά προβλήματα επιφέρουν μείωση στα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Δείτε 7 προβλήματα υγείας που φανερώνουν τα όνειρα

Πρόβλημα με την καρδιά: Όσοι βλέπουν συχνά εφιάλτες αντιμετωπίζουν ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή και πόνο στο στήθος, που δυσκολεύει την αναπνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπνική άπνοια: Εάν βλέπετε εφιάλτες ή νιώθετε ότι έχετε ένα βάρος στο στήθος, που δεν σας αφήνει να αναπνεύσετε, τότε είναι πιθανό να υποφέρετε από υπνική άπνοια και να μην το ξέρετε. Πρόκειται για μια συχνή διαταραχή στη λειτουργία της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, που όταν εκδηλώνεται, η αναπνοή εξασθενεί ή σταματάει εντελώς για 10–15 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο

Πάρκινσον: Όπως επισημαίνει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, σχεδόν το 90% των ανθρώπων που βλέπουν βίαια όνειρα, κλωτσούν και φωνάζουν στον ύπνο τους, είναι πιθανό να εμφανίσουν Πάρκινσον κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Κατάθλιψη: Οι άνθρωποι με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, αρχίζουν να ονειρεύονται 45 λεπτά νωρίτερα συγκριτικά με του υπόλοιπους.

Ημικρανία: Ερευνητές ανέλυσαν τη συμπεριφορά 37 ανθρώπων που υπέφεραν από ημικρανία και διαπίστωσαν ότι, αυτοί έβλεπαν συχνά κακά όνειρα που εξελίσσονταν σε θυμό και επιθετική συμπεριφορά πριν εκδηλώσουν ημικρανία. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας αυτό, μπορεί να οφείλεται στο ότι ο πονοκέφαλος που εκδηλώνεται τη νύχτα, είναι πιθανό να προκαλέσει τον εφιάλτη

Υπογλυκαιμία: Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, βλέπουν συχνά εφιάλτες όταν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους πέσουν σημαντικά, όταν έχουν δηλαδή υπογλυκαιμικό επεισόδιο.

Έμμηνος ρύση: Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν ακανόνιστο και κακής ποιότητας ύπνο, μια νύχτα προτού αδιαθετήσουν εξαιτίας των αλλαγών στα επίπεδα των ορμονών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

72χρονος άντρας στην Αγγλία διαγνώστηκε με κορωνοϊό που κράτησε περίπου 300 ημέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη άνοιας

Άνοια: Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροποποιώντας τους παράγοντες κινδύνου - που μπορούμε να αλλάξουμε - ο κίνδυνος άνοιας θα μπορούσε να μειωθεί περίπου στο ένα τρίτο. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει καλό στην καρδιά σας κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλό μας.

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.