Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική καταπίεση: Τι σημαίνει να είσαι σεξουαλικά καταπιεσμένος;

Σεξουαλική καταπίεση: Τι σημαίνει να είσαι σεξουαλικά καταπιεσμένος;

Σεξουαλική καταπίεση: Εάν αντιμετωπίζετε σεξουαλική καταστολή, ακόμη και η λέξη «σεξ» θα μπορούσε να προκαλέσει αμηχανία ή ντροπή.

Για μερικούς ανθρώπους, οι σέξι σκέψεις προκαλούν ενθουσιασμό και προσμονή για προηγούμενες σεξουαλικές συναντήσεις ή πιθανές μελλοντικές εμπειρίες. Η παραμονή σε αυτές τις σκέψεις μπορεί να σας προκαλέσει ή να σας οδηγήσει σε αυνανισμό κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εάν αντιμετωπίζετε σεξουαλική καταστολή, ακόμη και η λέξη «σεξ» θα μπορούσε να προκαλέσει αμηχανία ή ντροπή. Αν ακόμη σκέφτεστε τοι ακριβώς εννοούν όσοι ακούν αυτήν την έννοια, τότε πρέπει να σκεφτείτε περαιτέρω. Ίσως μάθατε στην παιδική σας ηλικία ότι το σεξ ήταν δυσάρεστο ή απλώς για γάμο. Οι γονείς σου μπορεί να σου είπαν ότι αν αυνανίζεσαι ή σκέφτεσαι το σεξ σημαίνει ότι είσαι “αμαρτωλός”.

Ως αποτέλεσμα αυτού, μάθατε να καταπνίγετε τις απόλυτα φυσικές επιθυμίες σας για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εάν ο φόβος σας για αυτές τις σκέψεις, σας οδήγησε να τις αγνοήσετε εντελώς, ως ενήλικας, μπορεί να δυσκολευτείτε να εκφραστείτε σεξουαλικά. Όταν αυνανίζεστε ή κάνετε σεξ, μπορεί να αισθανθείτε άσχημα ή ενοχές μετά. Είναι το ίδιο πράγμα με τη σεξουαλική απογοήτευση. Η σεξουαλική απογοήτευση περιγράφει μια κατάσταση όπου κάνετε λιγότερο σεξ από ό,τι θα θέλατε, σε μια σχέση είτε μεταξύ συντρόφων, επομένως δεν είναι το ίδιο πράγμα με την καταστολή.

Οι περισσότεροι ενήλικες βιώνουν σεξουαλική απογοήτευση κάποια στιγμή. Μερικά κοινά σημάδια περιλαμβάνουν:

  • ανησυχία
  • ένταση του σώματος
  • συχνές σεξουαλικές σκέψεις και φαντασιώσεις

Η απογοήτευση και η καταστολή περιστασιακά περιπαίζουν το ένα το άλλο. Οι άνθρωποι τείνουν να συνδέουν τη σεξουαλική καταστολή με τη θρησκευτική ανατροφή, αλλά οι παραδοσιακές ιδέες για τη σεξουαλική συμπεριφορά μπορούν επίσης να προέρχονται από άλλες πηγές. Ορισμένοι φροντιστές μπορεί να προειδοποιούν τα παιδιά για το σεξ λόγω φόβου για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, εφηβική εγκυμοσύνη ή σεξουαλικό τραύμα στο παρελθόν τους. Ένα ιστορικό σεξουαλικού τραύματος μπορεί επίσης να επηρεάσει την καταστολή. Ο βιασμός και η σεξουαλική κακοποίηση μπορεί να προκαλέσουν σημαντικό, μακροχρόνιο συναισθηματικό πόνο και οι σκέψεις για σεξ μπορεί να πυροδοτήσουν αναμνήσεις και περαιτέρω αγωνία, καθιστώντας δύσκολη την απόλαυση ή την επιθυμία σεξ.

Εάν είχατε πολύ κακό σεξ με συναινετικό τρόπο, μπορεί να αποφασίσετε ότι όλα τα σεξ είναι ίδια και να αμφισβητήσετε την επιθυμία σας για μια διαφορετική εμπειρία. Γι’ αυτό αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και τολμήστε. διώξτε τις αρνητικές σκέψεις και δείτε την σχέση σας, τον αυνανισμό και τις φαντασιώσεις με άλλο μάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσος καιρός είναι υπερβολικά πολύς χωρίς σεξ;

Εντάξτε το σεξ στη διασκέδασή σας!

Τα 3 κορυφαία μυστικά για την επιλογή γυναικείου οργασμού

Πώς μπορεί το σεξ να βοηθήσει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καναδάς: Περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα

Πολύ συχνά, τρανς ή μη δυαδικά άτομα που συμβουλεύονται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να αντιμετωπίσουν ενοχλητικές, ακόμη και ακατάλληλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου τους.

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια θέλουν τα λύκεια να δίνουν προφυλακτικά σε εφήβους

Καλιφόρνια: Σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εισήχθη φέτος, οι νέοι στην Καλιφόρνια δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν άδεια για να πάρουν ένα προφυλακτικό από ένα διανομέα στο σχολείο.