Σεξουαλική Υγεία

LGB καρκίνος: Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους επιζώντες

LGB καρκίνος: Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους επιζώντες

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Ο κίνδυνος για χρόνιες παθήσεις υγείας είναι αυξημένος για τις λεσβίες, ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους (LGB) έφηβους και νεαρούς ενήλικες που επιβιώνουν από καρκίνο (AYACS) σε σύγκριση με άτομα LGB χωρίς ιστορικό καρκίνου και ετεροφυλόφιλων AYACS, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 4 Δεκεμβρίου στο Cancer.

Η Amy M. Berkman, M.D., από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Duke στο Durham της Βόρειας Καρολίνας και οι συνεργάτες της εξέτασαν τον βαθμό στον οποίο ο σεξουαλικός προσανατολισμός σχετίζεται με την υπερβολική επιβάρυνση των χρόνιων παθήσεων στο AYACS. Συμπεριλήφθηκαν δεδομένα για 170 LGB AYACS. 1.700 LGB άτομα χωρίς ιστορικό καρκίνου, και 1.700 ετεροφυλόφιλοι AYACS.

Οι επιζώντες LGB είχαν λιγότερες πιθανότητες από τους ετεροφυλόφιλους να παντρευτούν και ήταν πιο πιθανό να μην είχαν παντρευτεί ποτέ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε σύγκριση με άτομα LGB χωρίς ιστορικό καρκίνου και ετεροφυλόφιλους επιζώντες, οι επιζώντες LGB ήταν πιο πιθανό να έχουν εισοδήματα μεταξύ 100 και 200 τοις εκατό του ομοσπονδιακού επιπέδου φτώχειας και ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν εισοδήματα άνω του 200 τοις εκατό του ομοσπονδιακού επιπέδου φτώχειας. . Οι πιθανότητες χρόνιων καταστάσεων υγείας ήταν υψηλότερες για τους επιζώντες LGB από τους LGB που δεν είχαν ιστορικό καρκίνου και για τους ετεροφυλόφιλους επιζώντες (αναλογίες πιθανοτήτων, 2,45 και 2,16, αντίστοιχα).

«Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει σημαντικές διαφορές στην υγεία που επηρεάζουν την κοινότητα των LGB επιζώντων από καρκίνο και επισημαίνει την ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για αυτά τα άτομα κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Michael E. Roth , M.D., του Κέντρου Καρκίνου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον, ανέφερε σε μια δήλωση. «Αυτό θα μπορούσε ελπίζουμε να οδηγήσει σε πιο δίκαιη υγειονομική περίθαλψη για τους σεξουαλικούς πληθυσμούς και τις μειονότητες των φύλων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΗΕ: Επιβεβαιώνει την σεξουαλική εξάπλωση του mpox στο Κονγκό για 1η φορά

Τι είναι το στίγμα και πώς επηρεάζει την υγεία μας;

Οι νέοι που ανήκουν σε σεξουαλικές μειονότητες έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άστεγοι

Η Ουγγαρία απαγορεύει με νόμο τα παιδιά από την έκθεση World Press Photo LGBTQ περιεχομένου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμύγδαλα: Ποια είναι τα οφέλη τους κατά την εγκυμοσύνη;

Αμύγδαλα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή εγκυμοσύνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.