ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος του Θυρεοειδούς: Επικρατεί μεταξύ των παλαίμαχων τρανσέξουαλ γυναικών

Καρκίνος του Θυρεοειδούς: Επικρατεί μεταξύ των παλαίμαχων τρανσέξουαλ γυναικών

"Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών μας είχαν λάβει οιστρογόνο κατά μέσο όρο πάνω από πέντε χρόνια πριν από τη διάγνωση, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ορμονοθεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο είναι ένας δυνητικά σημαντικός παράγοντας κινδύνου", γράφουν οι συγγραφείς.

Καρκίνος του Θυρεοειδούς: Υπάρχει υψηλός επιπολασμός του καρκίνου του θυρεοειδούς μεταξύ των παλαίμαχων τρανσέξουαλ γυναικών, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Θυρεοειδούς, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον, D.C. Ο John Christensen, M.D., από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Davis και οι συνάδελφοί του εξέτασαν την επικράτηση του καρκίνου του θυρεοειδούς σε παλαίμαχες τρανσέξουαλ γυναίκες (Ιανουάριος 2017 έως Ιανουάριος 2022).

Οι συγγραφείς επανεξέτασαν μεμονωμένα διαγράμματα για τον εντοπισμό των τάσεων στην κλινική παρουσίαση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο επιπολασμός του καρκίνου του θυρεοειδούς μεταξύ των παλαίμαχων τρανσέξουαλ θηλυκών ήταν 0,341 %, με 29 ασθενείς να έχουν θηλοειδές, επτά που είχαν θυλάκιο και τρεις που έχουν καρκίνωμα κυττάρων Hürthle. Κατά τη στιγμή της διάγνωσης, η μέση ηλικία ήταν 53,8 έτη. Σχεδόν τρεις στους 10 ασθενείς (29,4 %) είχαν εξωθητική νόσο κατά τη διάγνωση. Από τους 11 συμμετέχοντες που έλαβαν οιστρογόνο που επιβεβαιώνει τη θεραπεία ορμονών στη διάγνωση, η θεραπεία ξεκίνησε κατά μέσο όρο 6,85 χρόνια πριν από τη διάγνωση. “Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών μας είχαν λάβει οιστρογόνο κατά μέσο όρο πάνω από πέντε χρόνια πριν από τη διάγνωση, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ορμονοθεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο είναι ένας δυνητικά σημαντικός παράγοντας κινδύνου”, γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θυρεοειδής και ο  διάσημος κύριος…Χασιμότο

Αποκαλύπτοντας μυστικά κληρονομικότητας και γενετικού καρκίνου

Λειτουργεί η ορμονοθεραπεία σε ανθρώπους με χαμηλή λίμπιντο;

1 στους 5 καρκίνους θυρεοειδούς στο μέλλον θα σχετίζεται με την παχυσαρκία

Σειρά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιμέτωποι με ψυχικές νόσους βρίσκονται όλο και περισσότερο οι νέοι Βρετανοί

Αυτές οι δυσκολίες, πέραν του αντίκτυπου στην προσωπική ζωή των νέων, έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην επαγγελματική διαδρομή τους, τα εισοδήματά τους και επιπτώσεις στους εργοδότες και τα οικονομικά του Κράτους, συνεχίζει η Resolution Foundation.

Φυτοφάρμακα συνδέονται με κρούσματα Πάρκινσον στις Δυτικές ΗΠΑ

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια προοδευτική εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού συστήματος. Οι ασθενείς γίνονται όλο και λιγότερο ικανοί να ελέγχουν το σώμα τους, υποφέροντας από τρόμο, δυσκαμψία στα πόδια και προβλήματα βάδισης και ισορροπίας. 

Πώς να μαγειρέψετε νόστιμα με ελιές;

Αυτή η μεγάλη ελιά από την Ισπανία, είναι γνωστή ως «ισπανική βασίλισσα». Είναι μια κοκκινωπή ελιά που αποκτά μαύρο-μπλε χρώμα μετά την επεξεργασία της. Είναι μια επιτραπέζια ελιά, με πλούσια σύσταση και σαρκώδη γεύση.

Social media: Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες

Η ψηφιακή μας ζωή μπορεί να μας κάνει πιο αφηρημένους, απόμακρους και εξαντλημένους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «popcorn brain» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την υπομονή, τη συναισθηματική ευημερία και την παραγωγικότητά μας, ενώ αυξάνει το άγχος και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στην Ελλάδα;

Προσβασιμότητα: Ενώ έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα, απαιτούνται συνεχείς προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική ένταξη.