Σεξουαλική Υγεία

Επιδιδυμική υπέρταση: Μια σοβαρή αιτία πόνου στους όρχεις

Επιδιδυμική υπέρταση: Μια σοβαρή αιτία πόνου στους όρχεις

Επιδιδυμική υπέρταση: Η σεξουαλική διέγερση από προκαταρκτικά παιχνίδια ή άλλες σεξουαλικά διεγερτικές δραστηριότητες που δεν καταλήγουν σε εκσπερμάτιση ή οργασμό μπορεί να οδηγήσει σε όρχεις που πονάνε.

Η επιδιδυμική υπέρταση είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο στον όσχεο και στους όρχεις. Μπορεί να εμφανιστεί μετά από παρατεταμένη σεξουαλική διέγερση χωρίς σεξουαλική απελευθέρωση. Με άλλα λόγια, η σεξουαλική διέγερση από προκαταρκτικά παιχνίδια ή άλλες σεξουαλικά διεγερτικές δραστηριότητες που δεν καταλήγουν σε εκσπερμάτιση ή οργασμό μπορεί να οδηγήσει σε όρχεις που πονάνε.

Από ιατρικής άποψης, η κατάσταση που είναι γνωστή ως “μπλε μπάλες” είναι ελάχιστα κατανοητή. Υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου έρευνα για τα αίτια και τις θεραπείες της επιδιδυμικής υπέρτασης και υπάρχει μόνο μία γνωστή αναφορά περιστατικού στην τρέχουσα ιατρική βιβλιογραφία. Αυτή η έλλειψη δημοσιευμένης έρευνας οφείλεται στο ότι η επιδιδυμική υπέρταση δεν είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση και δεν έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Είναι μια πραγματική κατάσταση, αλλά δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.

Ποια είναι τα συμπτώματα της επιδιδυμικής υπέρτασης;

Τα κύρια συμπτώματα των μπλε σφαιρών είναι ο πόνος και η ευαισθησία στο όσχεο και τους όρχεις. Το δέρμα του οσχέου μπορεί επίσης να αναπτύξει μια ελαφρώς μπλε απόχρωση. Η εμπειρία ποικίλλει μεταξύ των ατόμων, αλλά μπορεί να περιγραφεί ως πόνος, βαρύτητα ή πληρότητα των όρχεων. Η ενόχληση μπορεί επίσης να γίνει αισθητή στη βουβωνική χώρα και στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Οι μπλε μπάλες δεν προκαλούν οίδημα, αιμορραγία, έκκριση ή πυρετό. Ο πόνος υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες (ή λιγότερο) χωρίς να απαιτείται θεραπεία.

Τι προκαλεί την επιδιδυμική υπέρταση;

Ενώ η επιδιδυμική υπέρταση δεν είναι καλά κατανοητή, πιστεύεται ότι η συσσώρευση περίσσειας αίματος στους όρχεις μετά τη σεξουαλική διέγερση προκαλεί μπλε μπάλες. Το αίμα ρέει στο πέος και στους όρχεις κατά τη σεξουαλική διέγερση και συνήθως φεύγει από τα γεννητικά όργανα μετά την επίτευξη οργασμού. Ωστόσο, όταν το αίμα δεν φεύγει από τους όρχεις μπορεί να οδηγήσει σε πόνο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανακουφίσετε τον πόνο:

  • Δώστε του χρόνο: οι μπλε μπάλες συνήθως κρατούν μόνο λίγες ώρες το πολύ πριν λυθούν από μόνες τους.
  • Σεξουαλική απελευθέρωση: η εκσπερμάτιση ή ο οργασμός μέσω της σεξουαλικής επαφής ή του αυνανισμού μπορεί να ανακουφίσει γρήγορα τις μπλε μπάλες.
  • Δροσίστε το: το να κάνετε ένα κρύο ντους ή να εφαρμόσετε μια δροσερή κομπρέσα (όπως μια πετσέτα εμποτισμένη σε κρύο νερό) μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο των μπλε μπάλες.
  • Δοκιμάστε τον ελιγμό Valsalva: ο ελιγμός Valsalva μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, επιτρέποντας στο αίμα να φύγει από τους όρχεις.
  • Άλλες συστάσεις για την ανακούφιση του πόνου περιλαμβάνουν να αποσπάσετε την προσοχή σας για να απομακρύνετε το μυαλό σας από τη σεξουαλική διέγερση ή να ασκηθείτε για να αυξήσετε τη ροή του αίματος από τη βουβωνική χώρα.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πίστευαν οι γιατροί τον Μεσαίωνα για την αναπαραγωγική γήρανση;

Πόσο καλό κάνει το σεξ στην υγεία μας;

Όρχεις: Συχνότερες παθήσεις και αντιμετώπιση

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε τη σεξουαλική σας υγεία μετά από μια σεξουαλική τραυματική εμπειρία

Σεξουαλική παρενόχληση: Η λήψη μέτρων για την προστασία της σεξουαλικής σας υγείας μετά τη σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάκτησης της αποκατάστασης μιας θετικής σχέσης με το σώμα και τη σεξουαλικότητά σας.

Νιώστε σέξι ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Αγκαλιάστε τις αλλαγές στο σώμα σας, επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα και δώστε προτεραιότητα σε δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση και σέξι.