Σεξουαλική Υγεία

Αυτοπεποίθηση Σεξ: Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή σας για να ενισχύσετε την ερωτική σας ζωή [vid]

Αυτοπεποίθηση Σεξ: Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή σας για να ενισχύσετε την ερωτική σας ζωή [vid]

Αυτοπεποίθηση Σεξ: Συχνά, η υπερβολική ανησυχία για την εμφάνισή σας, ενώ κάνετε έρωτα, μπορεί να σας εμποδίσει να απολαύσετε το σεξ.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι η αρνητική αυτο-εικόνα δεν αφορά πάντα και μόνο την αυτοαντίληψή σας για την εξωτερική σας εμφάνιση. Προκλήσεις της ζωής, συναισθηματικές απογοητεύσεις και επαγγελματικές αποτυχίες μπορούν να οδηγήσουν σε συναισθήματα ανησυχίας, αποτυχίας ή/και κατάθλιψης, που με τη σειρά τους ενδέχεται να εδραιώσουν μια αρνητική και αυστηρή αυτοκριτική με επιδράσεις στο σύνολο της ζωής και φυσικά στον έρωτα.

Ανεξάρτητα από τα αιτία της, μια αρνητική αντίληψη του εαυτού μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Εντωμεταξύ, όταν το άγχος της απόδοσης μπαίνει στο παιχνίδι, μπορεί να δημιουργηθεί ένας κύκλος επαναλαμβανόμενης σεξουαλικής αποτυχίας και μειωμένης αυτοεκτίμησης.

Τι να κάνετε;

  • Μετατοπίζοντας την εστίασή σας από τα ελαττώματά σας στα χαρακτηριστικά σας που αγαπάτε ή άλλοι αγαπούν σε σας και στα δυνατά σημεία της σχέσης σας, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας και να ορίσετε τα δικά σας πρότυπα για την ελκυστικότητα, μόνοι/ες σας και από κοινού με τους συντρόφους σας. Συχνά, οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που μας προσελκύουν στους άλλους και αντιστρόφως που προσελκύουν τους άλλους σε εμάς είναι ακόμη εκεί, παρά τα χρόνια, το επιπλέον βάρος κλπ κλπ..

  • Επίσης, μια άλλη επιλογή κλειδί είναι να στρέψετε την προσοχή σας στην εμπειρία του μοιράσματος κατά την ερωτική επαφή. Με άλλα λόγια στην απόλαυση που δίνετε και παίρνετε από τους συντρόφους σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας την ώρα του σεξ.
  • Να θυμάστε πως το καλό σεξ είναι συχνά η ανάπτυξη μιας βαθιάς συναισθηματικής σύνδεσης και οικειότητας – κάτι που δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένο με το πώς είναι το σώμα σας.
  • Τέλος, η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην δόμηση μιας πιο ανθεκτικής και θετικής αυτοεικόνας που θα σας προσφέρει μια σωματική και ψυχική ώθηση, ένα boost στην ενέργειά σας, συμπεριλαμβανομένης της ερωτικής σας επιθυμίας και απόκρισης.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χριστίνα Μπόμπα: To βίντεο που χορεύει στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

Δώστε χώρο στην έμπευση και το ταλέντο στα μικά κορίτσια καταργώντας τα στερεότυπα

Ακόμη και 10 λεπτά άσκησης μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;