Σεξουαλική Υγεία

Άδεια περιόδου: Ιδρύματα στο ΗΒ ζητούν άδεια εμμήνου ρύσεως

Άδεια περιόδου: Ιδρύματα στο ΗΒ ζητούν άδεια εμμήνου ρύσεως

Άδεια περιόδου: Φιλανθρωπικά ιδρύματα στο ΗΒ καλούν την κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα της άδειας σε όσα άτομα υποφέρουν από πόνους κατά την περίοδό τους.

Οι πιέσεις έρχονται καθώς οι Ισπανοί πολιτικοί ενέκριναν ένα νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε όσα άτομα έχουν επώδυνες περιόδους να λάβουν τρεις ημέρες άδεια το μήνα. Η ισχύουσα νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ορίζει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν την αναρρωτική άδεια εάν χρειάζονται άδεια εργασίας. Η Emma Cox από την Endometriosis UK σημειώνει: «Πρέπει να αμφισβητήσουμε την σιωπή γύρω από την υγεία της περιόδου». Ένας εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ισότητα περιόδου Bloody Good Period πρόσθεσε: «Πρέπει να κατανοήσουμε τις εμπειρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν έμμηνο ρύση στο χώρο εργασίας και στη συνέχεια να λάβουμε μέτρα για να τους υποστηρίξουμε».

Μελέτες εκτιμούν ότι τέσσερις στις πέντε γυναίκες βιώνουν πόνο στην περίοδο. Εάν ψηφιστεί η ισπανική νομοθεσία, η Ισπανία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα προσφέρει αυτού του είδους την άδεια. Η νομοθεσία αποτελεί μέρος μιας σειράς μεταρρυθμίσεων για την αναπαραγωγική υγεία στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη νομοθεσία για τις αμβλώσεις. Η τριήμερη αναρρωτική άδεια για επώδυνες περιόδους θα επιτρέπεται με σημείωμα γιατρού και θα μπορούσε να επεκταθεί σε πέντε ημέρες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Bloody Good Period είπε στο BBC ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα από την κυβέρνηση πέρα ​​από την έκδοση άδειας εμμήνου ρύσεως, συμπεριλαμβανομένης της «βελτίωσης της επικοινωνίας, της κουλτούρας και της ευρύτερης πολιτικής σχετικά με τις περιόδους στον χώρο εργασίας» και «να διασφαλίσει ότι οι εργοδότες έχουν κατανόηση του εύρους των συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανίσει κάποιος με επώδυνες περιόδους». Η Emma Cox από την Endometriosis UK πρόσθεσε: «Όποιος βιώνει πόνο που σημαίνει ότι πρέπει να απουσιάζει από την εργασία του, θα πρέπει να περιμένει να τον ακούσουν, να τον πιστέψουν και να λάβει υποστήριξη που είναι κατάλληλη για τον τύπο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που βιώνει».

Υπάρχουν μόνο λίγες χώρες σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν άδεια περιόδου, όπως η Ιαπωνία, η Ινδονησία, η Νότια Κορέα και η Ζάμπια. Οι νόμοι τους ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, με την πλειονότητα των χωρών να μην προσφέρουν άδεια μετ’ αποδοχών, αλλά να παρέχουν επιπλέον χρόνο εκτός των νόμιμων επιδομάτων αναρρωτικής άδειας. Στην Ινδονησία, επιτρέπεται στις γυναίκες δύο ημέρες άδεια εμμηνόρροιας το μήνα, αλλά δεν είναι επιπλέον της αναρρωτικής άδειας. Η ιαπωνική νομοθεσία ορίζει ότι σε όσους αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο εμμήνου ρύσεως πρέπει να δίνεται άδεια, αλλά δεν συνιστά άδεια μετ’ αποδοχών.

Στη Νότια Κορέα, οι εργαζόμενοι δικαιούνται άδεια εμμήνου ρύσεως και όσοι δεν τη λαμβάνουν μπορούν να λάβουν πρόσθετη αμοιβή, ενώ στην Ταϊβάν χορηγούνται τρεις επιπλέον ημέρες το χρόνο για έμμηνο ρύση. Στη Ζάμπια, υπάρχει μια πολιτική που ονομάζεται Ημέρα της Μητέρας, η οποία παρέχει νόμιμο δικαίωμα για μία ημέρα άδειας το μήνα λόγω εμμηνόρροιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γυναίκες στην Ισπανία θα έχουν το δικαίωμα να μένουν στο σπίτι για όσο διαρκούν οι πόνοι περιόδου

Πώς να ισορροπήσετε ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική σας ζωή

Άλμα Ζωής: Αγεφύρωτο το χάσμα στις αναρρωτικές άδειες στον δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.