Ψυχική Υγεία

Συχνουρία ψυχολογικό: Γιατί πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα

Συχνουρία ψυχολογικό: Γιατί πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα

Συχνουρία ψυχολογικό: Γιατί πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα. Τα νεύρα και το άγχος μπορούν να μας κάνουν να έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να πάμε στο μπάνιο. Η συχνή ούρηση είναι μια άλλη επίδραση εκείνων των στιγμών που αισθανόμαστε περισσότερη ανησυχία και άγχος. 

Η ούρηση λόγω άγχους είναι ένα κοινό αποτέλεσμα και μια εμπειρία που μπορεί να είναι πολύ γνωστή σε όλους. Κάτι τόσο φυσιολογικό όσο αντιμετωπίζουμε μια συνέντευξη εργασίας, μια δημόσια έκθεση ή ακόμα και μια ειδική ημερομηνία, μας κάνει ξαφνικά να νιώθουμε ότι είναι άβολα να πάμε στο μπάνιο.

Ο φόβος οξύνει τις αισθήσεις, αλλά το υψηλό άγχος μας παραλύει εντελώς. Η αλήθεια είναι ότι όταν αυτός ο ψυχολογικός μηχανισμός φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά, ενεργοποιούνται αποτελέσματα που είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και περιοριστικά.  Ζάλη, πόνος στο στομάχι, γρήγορος καρδιακός παλμός, τρόμος, υπερβολική εφίδρωση και ακόμη συχνή ούρηση. Τώρα, πέρα ​​από το να είναι κάτι συγκεκριμένο, υπάρχει μια λεπτομέρεια που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βιώνουν αυτό το αποτέλεσμα συνεχώς. Τα παρατεταμένα νεύρα μπορούν να μας κάνουν να εξαρτηθούμε για πάντα από το μπάνιο.

Η συχνή ώθηση ούρησης μπορεί να οφείλεται σε πολλαπλές αιτίες. Λοιμώξεις ούρων, πέτρες στα νεφρά, διαβήτης, κ.α.  Το πρώτο πράγμα, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα για μέρες ή εβδομάδες, είναι να έχουμε μια καλή ιατρική διάγνωση. Ο αποκλεισμός οποιουδήποτε προβλήματος ή ασθένειας είναι απαραίτητος σε όλες τις περιπτώσεις. Τώρα, εάν αυτή η επιθυμία να πάει στο μπάνιο δεν οφείλεται σε κανένα οργανικό πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να υποφέρουμε ούρηση λόγω άγχους. Είναι μια κατάσταση στην οποία αντιμετωπίζετε δυσφορία στην ουροδόχο κύστη και αυξημένη ανάγκη ούρησης. Σε γενικές γραμμές, αυτό το συμβάν είναι συνήθως κάτι συγκεκριμένο στο χρόνο και περιορίζεται σε αυτήν την αγχωτική ή δυσάρεστη κατάσταση όπως, για παράδειγμα, μια εξέταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ακράτεια : Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα

Συμβουλές προς τους άνδρες για την υγεία του προστάτη

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Οι οκτώ συχνές διαταραχές στην ούρηση

Όταν το στρες διαλύει τη σχέση

Οι στρεσογόνες περίοδοι τείνουν να συσχετίζονται με λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Αν ένας από τους δύο περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στη δουλειά με πολύ πίεση και προθεσμίες, μειώνεται αυτόματα ο κοινός χρόν

Έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου από την υπερβολική σκέψη. Δες 3 τρόπους για να απαλλαγείς

Υπερβολική σκέψη: Τρεις χειροπιαστές συμβουλές για να το σταματήσεις. Υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ της σκέψης και της εμμονή σε μία κατάσταση. Η υπερβολική σκέψη είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται συχνά από άτομα με άγχος για να αισθάνονται περισσότερο υπό τον έλεγχο μιας κατάστασης. Το πρόβλημα με την υπερβολική σκέψη είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια να "το καταλάβεις", το άτομο αποσπάται από το να νιώθει τα συναισθήματά του και αυτό μπορεί να γίνει εντελώς εξουθενωτικό.

Ανδρική κατάθλιψη και συμπτώματα

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση. Είσαι εσύ ή κάποιος που ξέρεις να παλεύει με την κατάθλιψη; Φαίνεται ότι ο αδερφός, ο θείος, ο πατέρας ή ο φίλος δεν είναι ο συνήθης εαυτός του; Λέει ότι νιώθει κουρασμένος όλη την ώρα; Η γνώση των σημείων κατάθλιψης στους άνδρες είναι σημαντική, ώστε ο αγαπημένος σας να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και να μην ξεπεραστεί από την κατάθλιψη.

Τρόποι απόκρισης στη «σιωπηλή τιμωρία»

Αυτοί οι άνθρωποι, όταν θυμώνουν από κάτι που είπε ή έκανε ο/η σύντροφός τους, γίνονται ψυχροί. Μπορεί να μην εκφράζουν κακία απευθείας, αλλά συμπεριφέρονται στον άλλο σαν να είναι κάποιος που σχεδόν δεν γνωρίζουν ή σαν να μιλούν στον γείτονα ή στον συνάδελφό τους.

Μήν αφήνετε πεποιθήσεις και ανασφάλειες να αλληλεπιδρούν αρνητικά στη ζωή σας

Ή ίσως ο τρόπος που ο καλύτερος φίλος σας έχει επιλέξει να κάνει τη ζωή του να μην ταιριάζει σε εσάς, αλλά ταιριάζει σε εκείνον. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να αρχίσετε να αναπλαισιώνετε τον τρόπο που βλέπετε τις καταστάσεις.

Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών με οδοντικό άγχος

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών.  Σε πρόσφατη έρευνα 18.000 ατόμων παγκοσμίως, το 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πάσχουν από οδοντικό φόβο και άγχος. Συχνά, το άγχος του ασθενούς εκδηλώνεται ως οδοντιατρική αποφυγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες επιπλοκές από το στόμα ή σε χαμηλή ποιότητα ζωής.

Μπορεί να μην την έχεις ακούσει αλλά υπάρχει η γελοφοβία

Γελοφοβία: Η ευαισθησία αυτή μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία στις σχέσεις. Μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ευαισθησία στο γέλιο μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία ενός ατόμου στις ρομαντικές σχέσεις και συνδέεται με την ανασφαλή προσκόλληση. Η γελοφοβία είναι μια κοινωνική φοβία που χαρακτηρίζεται από έναν υπερβολικό φόβο να γελοιοποιηθεί. Οι άνθρωποι με αυτές τις τάσεις είναι υπερευαίσθητοι στο γέλιο και συχνά παρερμηνεύουν τους ήχους του γέλιου ως γελοιοποίηση που απευθύνεται στους εαυτούς τους.