Ψυχική Υγεία

Συχνουρία ψυχολογικό: Γιατί πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα

Συχνουρία ψυχολογικό: Γιατί πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα

Συχνουρία ψυχολογικό: Γιατί πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα. Τα νεύρα και το άγχος μπορούν να μας κάνουν να έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να πάμε στο μπάνιο. Η συχνή ούρηση είναι μια άλλη επίδραση εκείνων των στιγμών που αισθανόμαστε περισσότερη ανησυχία και άγχος. 

Η ούρηση λόγω άγχους είναι ένα κοινό αποτέλεσμα και μια εμπειρία που μπορεί να είναι πολύ γνωστή σε όλους. Κάτι τόσο φυσιολογικό όσο αντιμετωπίζουμε μια συνέντευξη εργασίας, μια δημόσια έκθεση ή ακόμα και μια ειδική ημερομηνία, μας κάνει ξαφνικά να νιώθουμε ότι είναι άβολα να πάμε στο μπάνιο.

Ο φόβος οξύνει τις αισθήσεις, αλλά το υψηλό άγχος μας παραλύει εντελώς. Η αλήθεια είναι ότι όταν αυτός ο ψυχολογικός μηχανισμός φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά, ενεργοποιούνται αποτελέσματα που είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και περιοριστικά.  Ζάλη, πόνος στο στομάχι, γρήγορος καρδιακός παλμός, τρόμος, υπερβολική εφίδρωση και ακόμη συχνή ούρηση. Τώρα, πέρα ​​από το να είναι κάτι συγκεκριμένο, υπάρχει μια λεπτομέρεια που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βιώνουν αυτό το αποτέλεσμα συνεχώς. Τα παρατεταμένα νεύρα μπορούν να μας κάνουν να εξαρτηθούμε για πάντα από το μπάνιο.

Η συχνή ώθηση ούρησης μπορεί να οφείλεται σε πολλαπλές αιτίες. Λοιμώξεις ούρων, πέτρες στα νεφρά, διαβήτης, κ.α.  Το πρώτο πράγμα, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα για μέρες ή εβδομάδες, είναι να έχουμε μια καλή ιατρική διάγνωση. Ο αποκλεισμός οποιουδήποτε προβλήματος ή ασθένειας είναι απαραίτητος σε όλες τις περιπτώσεις. Τώρα, εάν αυτή η επιθυμία να πάει στο μπάνιο δεν οφείλεται σε κανένα οργανικό πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να υποφέρουμε ούρηση λόγω άγχους. Είναι μια κατάσταση στην οποία αντιμετωπίζετε δυσφορία στην ουροδόχο κύστη και αυξημένη ανάγκη ούρησης. Σε γενικές γραμμές, αυτό το συμβάν είναι συνήθως κάτι συγκεκριμένο στο χρόνο και περιορίζεται σε αυτήν την αγχωτική ή δυσάρεστη κατάσταση όπως, για παράδειγμα, μια εξέταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ακράτεια : Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα

Συμβουλές προς τους άνδρες για την υγεία του προστάτη

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Οι οκτώ συχνές διαταραχές στην ούρηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπάρχουν ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι;

Ανθεκτικότητα: Η αποδοχή καθορίζει πολλά για την προσωπικότητα ενός άτομο. Και αν σε ενδιαφέρει έντονα να σε αποδέχονται οι γύρω σου, τότε αυτό σημαίνει πως στερείσαι τον πραγματικό σου εαυτό.

Πώς ενισχύουμε φυσικά τη σεροτονίνη;

Σεροτονίνη: Γνωστή ως «ευτυχισμένη χημική ουσία», επηρεάζει τη διάθεση, τον ύπνο, την πέψη και τη μνήμη. Μπορείτε να αυξήσετε τη σεροτονίνη φυσικά μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως, μιας διατροφής πλούσιας σε τρυπτοφάνη και της άσκησης.

Αντιμέτωποι με ψυχικές νόσους βρίσκονται όλο και περισσότερο οι νέοι Βρετανοί

Αυτές οι δυσκολίες, πέραν του αντίκτυπου στην προσωπική ζωή των νέων, έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην επαγγελματική διαδρομή τους, τα εισοδήματά τους και επιπτώσεις στους εργοδότες και τα οικονομικά του Κράτους, συνεχίζει η Resolution Foundation.

Social media: Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες

Η ψηφιακή μας ζωή μπορεί να μας κάνει πιο αφηρημένους, απόμακρους και εξαντλημένους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «popcorn brain» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την υπομονή, τη συναισθηματική ευημερία και την παραγωγικότητά μας, ενώ αυξάνει το άγχος και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout.

Tips για να ταξιδέψετε μόνοι σας

Ταξίδι: Τα σόλο ταξίδια αφορούν την ανεξαρτησία, την αυτοανακάλυψη και την ελευθερία να χαράξετε τη δική σας πορεία.

Η βία και το τραύμα μας επηρεάζουν ακόμα και από απόσταση

Ενώ μπορεί όλοι να είμαστε αντιμέτωποι με την ίδια καταιγίδα, δεν βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετικά πλεονεκτήματα και διαφορετικές ανάγκες.