Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ακράτεια : Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα

Ακράτεια : Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα

Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο  υπερλειτουργικής κύστης πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) με την υποστήριξη της Astellas Ελλάδος.

 «#denkratiemai: Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα!» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), με την υποστήριξη της Astellas Ελλάδος.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για το σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης και η παρότρυνση του να επισκεφθεί  τον ειδικό ιατρό, τον Ουρολόγο, να του μιλήσει για τα συμπτώματα που βιώνει, ώστε στη συνέχεια να λάβει την απαιτούμενη αγωγή για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Το σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης, χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο συμπτωμάτων με κυρίαρχη την επιτακτικότητα (ξαφνική επιθυμία για ούρηση, που είναι δύσκολο να ανασταλεί) και τη συχνουρία, ενώ ενδέχεται να συνοδεύεται από επιτακτική ακράτεια και νυκτουρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΟΕ, βάσει μιας πληθυσμιακής μελέτης σε δείγμα 16.776 ανδρών και γυναικών άνω των 40 ετών, φάνηκε ότι η συχνότητα της υπερλειτουργικής κύστης στην Ευρώπη είναι 15,6% για τους άνδρες και 17,4% για τις γυναίκες.

Στη διάδοση του μηνύματος της εκστρατείας και την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού, η ηλεκτρονική σελίδα https://denkratiemai.gr/ αποτελεί σημαντικό εργαλείο. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα συμπτώματα, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της υπερλειτουργικής κύστης. Παράλληλα, τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο αλλά και το ευρύτερο κοινό μπορούν να βρουν απαντήσεις σε ενδεχόμενες ερωτήσεις/απορίες αλλά και χρήσιμες συμβουλές.

Κεντρικό επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι ένα spot διάρκειας 40’’ με πρωταγωνιστές ανθρώπους που μιλούν για καθημερινές αγαπημένες δραστηριότητες και ασχολίες όπως είναι ένα ταξίδι, το θέατρο, η βόλτα με φίλους, μια εκδρομή, τις οποίες συχνά αποφεύγουν λόγω των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζουν.  Κεντρικό πρόσωπο του spot είναι η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Λέχου η οποία απευθυνόμενη στο κοινό, τους συμβουλεύει να μην αφήνουν την πάθηση να σταθεί εμπόδιο στη ζωή τους, να τους «κρατάει πίσω»  και τους παροτρύνει να επισκεφθούν άμεσα τον Ουρολόγο τους. Το spot θα προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα, μετά από έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και η εκστρατεία θα φιλοξενηθεί και στο ψηφιακό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, κ. Ιωάννης Κ. Γκιάλας, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία επεσήμανε σχετικά: «η ενημέρωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση παθήσεων που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα. Η υπερλειτουργική κύστη είναι μια κοινή πάθηση, αφού επηρεάζει πάνω από 49 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, και  μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές δραστηριότητες και ασχολίες του ατόμου, ενώ παράλληλα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική και κοινωνική του ζωή. Με την κατάλληλη αγωγή όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά».  

Αναφερόμενος στην εκστρατεία, ο κ. Χαράλαμπος Ναρδής, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas τόνισε σχετικά: «Η εκστρατεία “#denkratiemai: Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα!” εντάσσεται στην εταιρική δέσμευση της Astellas για προώθηση της πρόσβασης στην υγεία. Αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Με την εκστρατεία, θεωρώντας ότι η Γνώση αποτελεί το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης, θέλουμε να ενθαρρύνουμε το κοινό- και ειδικότερα τους πάσχοντες- να ξεπεράσουν τις αναστολές τους και να επισκεφθούν τον Ουρολόγο για να συζητήσουν μαζί του τα συμπτώματα, ώστε στη συνέχεια να τους συμβουλεύσει ως ειδικός επιστήμονας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συνδρόμου»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Servier Hellas και Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. κοινή δράση για προσήλωση των ασθενών στην αγωγή

Προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του Πνεύμονα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Bayer Ελλάς συμπλέει με την Ομάδα Αιγαίου προωθώντας την ισότιμη πρόσβαση

Η Bayer Ελλάς συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και να σταθεί αρωγός στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, υποστήριξε για εντέκατη χρονιά την Ομάδα Αιγαίου και συμμετείχε στον 29ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, που διενεργήθηκε από τις 4 έως και τις 14 Μαΐου 2023.

KICKS Academy: Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου της Αττικής

Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου KICKS Academy ξεκινάει τη λειτουργία της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών στα προγράμματά της. Η ακαδημία βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και φιλοξενείται στο βορειοδυτικό τμήμα του «Athens LifeTech Park» της ELPEN στα Σπάτα Αττικής.

Μenarini Hellas: Eκπαίδευση Επαγγελματιών και ενημέρωση των Ασθενών  για την Αρτηριακή Υπέρταση

Η αρρύθμιστη υπέρταση ευθύνεται για το 12-15% της ολικής θνησιμότητας παγκοσμίως! Η Menarini Hellas, ως μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, που τις τελευταίες δεκαετίες προσφέρει πολλαπλές θεραπευτικές λύσεις σε ασθενείς με Καρδιαγγειακά Νοσήματα & Υπέρταση, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις,

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στο “No Finish Line Athens 2023”

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Novo Νοrdisk Hellas, του προγράμματος “Healthy Cities” καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας, για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του “No Finish Line Athens 2023”.

GENESIS Pharma: Πλατφόρμα ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA) στα ελληνικά

Η GENESIS Pharma ανακοινώνει πως είναι πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA), TOGETHER IN SMA, www.togetherinsma.gr. Την πλατφόρμα έχει αναπτύξει η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biogen.

Η DEMO στο πλευρό της ΑΜΥΜΩΝΗΣ

Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, φέτος το Πάσχα στηρίζει το έργο του Συλλόγου Αμυμώνη, προμηθευόμενη περισσότερες από 1.320 λαμπάδες για τους ανθρώπους της εταιρείας. Πιστή στον εταιρικό κώδικα αξιών για δράσεις που έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, η DEMO στηρίζει το πολύτιμο έργο του Συλλόγου που βρίσκεται δίπλα σε κάθε […]

Κάνε SKIP το βάρος της Ατοπικής Δερματίτιδας

H εκστρατεία ενεργοποίησης των ατόμων που ζουν με ατοπική δερματίτιδα «SKIP AD - Κάνε SKIP το βάρος της Ατοπικής Δερματίτιδας» είναι στον ‘αέρα’ μέσω της ιστοσελίδας www.skipad.gr, από 29 Μαρτίου 2023.