Ψυχική Υγεία

Προσδόκιμο ζωής: Μειώνεται το χάσμα του προσδόκιμου ζωής σε άνδρες και γυναίκες

Προσδόκιμο ζωής: Μειώνεται το χάσμα του προσδόκιμου ζωής σε άνδρες και γυναίκες

Προσδόκιμο ζωής: Προηγούμενες έρευνες και μελέτες που έγιναν για τη μακροζωία υποστήριζαν ότι οι γυναίκες μπορούν να επιβιώσουν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά μια νέα μελέτη, ωστόσο, λέει το αντίθετο. 

Προηγούμενες έρευνες και μελέτες που έγιναν για τη μακροζωία υποστήριζαν ότι οι γυναίκες μπορούν να επιβιώσουν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά μια νέα μελέτη, ωστόσο, λέει το αντίθετο. Παραδοσιακά, οι γυναίκες υποτίθεται ότι ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Αλλά στην εποχή μας, αυτό δεν ισχύει πλέον. Μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Journal The New Scientist αποκάλυψε ότι κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι έχουν ζήσει περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Επιπλέον, για χώρες που είναι πλούσιες και ευκατάστατες, μπορεί να ζήσουν ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται παγκοσμίως. Όμως, το μεγαλύτερο μέρος εξαρτάται από την οικονομία και τις υποδομές μιας χώρας.

Παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής είναι:

  1. Συμπεριφορά και συνήθειες τρόπου ζωής των ανθρώπων
  2. Βιολογία και γενετικά συστατικά
  3. Περιβαλλοντικοί παράγοντες
  4. Ο πλούτος μιας χώρας

Συνήθως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ήπαρ από τους άνδρες. Αυτό ήταν το συμπέρασμα κάθε μελέτης που διεξήχθη για τη μακροζωία και το προσδόκιμο ζωής. Όμως, οι παραπάνω παράγοντες αλλάζουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα ευρήματα αφού παρατήρησαν και μελέτησαν τα δεδομένα θνησιμότητας των χωρών από το 1990 έως και το 2010. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το προσδόκιμο ζωής μπορεί να καθοριστεί από τις καταδυτικές χώρες σε πέντε κατηγορίες.
Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από χώρες με τα υψηλότερα εισοδήματα όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δυτική Ευρώπη. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτές οι χώρες θα έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής στο μέλλον. Ωστόσο, χώρες όπως η Ρουάντα και η Ουγκάντα ​​και άλλες με κακή οικονομία μπορεί να έχουν χαμηλό προσδόκιμο ζωής.

Σύγκριση του προσδόκιμου ζωής μεταξύ ανδρών και γυναικών

Οι ειδικοί συνέκριναν το χάσμα του προσδόκιμου ζωής μεταξύ ανδρών και γυναικών σε όχι και τόσο πλούσιες χώρες όπως αυτή της Ρουάντα και της Ουγκάντα. Παρατήρησαν το μεγαλύτερο άλμα το έτος 2010. Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών αυξήθηκε από 30,85 χρόνια το 1990 σε 45,22 χρόνια το 2010. Υπήρξε άλμα 14,37 ετών.

Από την άλλη, το προσδόκιμο ζωής των γυναικών αυξήθηκε μόνο για 0,94 χρόνια. Αυξήθηκε από 50,37 σε 51,31 έτη. Οι ειδικοί συμπεραίνουν από αυτή τη μελέτη ότι το προσδόκιμο ζωής των ανδρών αυξάνεται με υψηλότερο ρυθμό από τις γυναίκες και αυτό μειώνει το χάσμα που κάποτε ήταν μεγάλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ζούμε περισσότερο και το χάσμα μακροζωίας ανδρών-γυναικών συρρικνώνεται

Πώς το να ζεις σαν κυνηγός-τροφοσυλλέκτης θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία σου

Πώς ο ύπνος κάτω από 7 ώρες μειώνει το προσδόκιμο ζωής;

Υπεργήρανση: Εξαιρετική γνωστική ικανότητα στα τελευταία χρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η χορήγηση αντικαταθλιπτικών σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι μεγάλες λίστες αναμονής για ψυχοθεραπεία, για παράδειγμα, μπορεί επίσης να έπαιξαν κάποιο ρόλο. «Στην κλινική πρωτοβάθμιας περίθαλψής μου, άκουγα συχνά από ασθενείς και οικογένειες ότι αντιμετώπιζαν λίστες αναμονής 6-9 μηνών για θεραπεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. ," είπε. Περαιτέρω μελέτες, λέει ο Chua, θα πρέπει να προσδιορίσουν ποιες παρεμβάσεις μπορούν να προάγουν καλύτερα την ψυχική υγεία των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Πώς το hangover επηρεάζει την ψυχολογία σας;

Hangover: Tο να βιώσετε ένα hangover είναι μια προσωρινή οπισθοδρόμηση και με τον χρόνο και τη φροντίδα του εαυτού σας, θα αρχίσετε να νιώθετε ξανά σαν τον εαυτό σας.