Ψυχική Υγεία

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Άγχος, αϋπνία και κατάθλιψη βιώνουν οι επιζήσαντες του COVID

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Άγχος, αϋπνία και κατάθλιψη βιώνουν οι επιζήσαντες του COVID

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Ένας στους τρεις ασθενείς που αναρρώνουν από το Covid μπορεί να παρουσιάσει νευρολογικές ή ψυχολογικές παρενέργειες.

Η ψυχική υγεία μετά το Covid-19 έχει αναδειχθεί ως μια σημαντική ανησυχία για τους ασθενείς που έχουν νικήσει τον ιό, αλλά χρειάζονται συμβουλές για κατάθλιψη, άγχος, αϋπνία και κόπωση. Αυτά τα νευροψυχολογικά προβλήματα κυμαίνονται από κόπωση, πονοκέφαλο, ζάλη και παρατεταμένη απώλεια μυρωδιάς ή γεύσης έως κατάθλιψη και άγχος, διαταραχές ύπνου, διαταραχή της διάθεσης και βαθύτερη γνωστική εξασθένηση, αναφέρουν οι οδηγίες του υπουργείου υγείας για το σύνδρομο μετά το Covid-19 και τη διαχείρισή του.

«Οι νευρογνωστικές εξετάσεις, η ψυχιατρική αξιολόγηση και η διαγνωστική απεικόνιση υπό την επίβλεψη ψυχιάτρου μπορεί να βοηθήσουν στον προσδιορισμό της αιτίας αυτών των προβλημάτων. Η ψυχική υγεία μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας τον αντίκτυπο της κλίμακας συμβάντων που έχει αναθεωρηθεί για διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) », αναφέρουν οι οδηγίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αναδυόμενες διαταραχές ψυχικής υγείας, κλινικοί ψυχολόγοι θα παρέχονται από την κρατική κυβέρνηση της Ινδίας στον αριθμό βοήθειας 181 για ασθενείς που παραπονιούνται για κατάθλιψη και άγχος λόγω απομόνωσης στο σπίτι. Η κρατική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που έχει μολυνθεί με Covid-19 υπό απομόνωση στο σπίτι όχι μόνο χρειάζεται θεραπεία για το Covid-19, αλλά πολλά από αυτά απαιτούν ψυχολογική υποστήριξη για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Κλινικοί ψυχολόγοι θα παραμείνουν διαθέσιμοι από τις 10πμ έως τις 5μμ στον αριθμό βοήθειας 181. Οποιοσδήποτε μολυσμένος ή αναρρωμένος ασθενής που έχει παράπονα κατάθλιψης, άγχους, αϋπνίας, άγχους και κόπωσης μπορεί να καλέσει τη γραμμή βοήθειας για συμβουλευτική », δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του τμήματος υγείας. Το ψυχιατρικό κέντρο που διευθύνεται από το Ιατρικό Κολλέγιο Sawai Man Singh στο Adarsh ​​Nagar, παρακολουθεί όλο και περισσότερες περιπτώσεις που χρειάζονται συμβουλευτική και θεραπεία. «Πολλές περιπτώσεις έρχονται σε μας με κατάθλιψη, άγχος, αϋπνία, κόπωση και άγχος. Ο Covid έχει γίνει μια από τις κύριες αιτίες ψυχιατρικών ασθενειών », δήλωσε ο Δρ R K Solanki, ανώτερος καθηγητής και επικεφαλής μονάδας, τμήμα ψυχιατρικής, SMS Medical College.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιορτές Καρντίνα: Καμπανάκι κινδύνου για τους διαβητικούς μια εκτός ελέγχου διατροφή

Ανθρώπινος εγκέφαλος και προβλέψεις

Πώς θα ενσωματωθούμε στην νέα ψηφιακή μας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το κολύμπι ως μέσο θεραπείας για άτομα με PTSD

Κολύμβηση: Η κολύμβηση προάγει τη διαδικασία που είναι γνωστή ως νευρογένεση του ιππόκαμπου. Η νευρογένεση του ιππόκαμπου είναι η αναγέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από παρατεταμένες περιόδους στρες.

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

Multitasking άγχος παιδιά: Σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο πολυμέσων, το multitasking των μέσων σχετίζεται με πιο συχνή συμπεριφορά παρόμοια με τη ΔΕΠΥ, όπως αξιολογείται από τους δασκάλους τους.

Ποιες σχέσεις κινδυνεύουν από το folie à deux

Folie à deux σχέσεις: Οι Γάλλοι επινόησαν για πρώτη φορά τη φράση για να περιγράψουν την περίπτωση της Margaret και του Michael, ενός παντρεμένου ζευγαριού. Οι γιατροί δεν ήξεραν ποιος από τους δύο ξεκίνησε τον κύκλο της ψύχωσης. Όμως μπήκαν σε έναν βρόχο ανατροφοδότησης που ενίσχυε ο ένας τις αυταπάτες του άλλου.

Πώς επηρεάζει η φιλία την ψυχολογία;

Φιλικές σχέσεις: Ένας φίλος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό στήριγμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει χαρά, ευτυχία και πολύ γέλιο, που ως γνωστόν, είναι το καλύτερο φάρμακο.

Η άσκηση οφελεί το σώμα, την εγκεφαλική λειτουργία και συναισθηματική ευεξία των παιδιών σας

Αθλητισμός παιδιά: Ανακαλύψτε πώς η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση του παιδιού σας.

Πώς λειτουργεί η σχέση όταν ο ένας σύντροφος πάσχει από ψυχικό νόσημα;

Γάμος ψυχική υγεία: Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση όταν υπάρχει ψυχική ασθένεια γίνεται περίπλοκη, με τον σύζυγο που δεν πάσχει να μπαίνει συνήθως στην θέση του φροντιστή, από μόνος του. Γι’ αυτό και πλέον στην ψυχοθεραπεία θεωρείται δεδομένο ότι χρειάζεται βοήθεια εξίσου και ο σύντροφος που δεν πάσχει.

Μερικοί τρόποι που το κολύμπι σας ενδυναμώνει ψυχικά

Κολύμβηση: Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

25 Νοεμβρίου: Σε περιόδους κρίσεων, οι αριθμοί αυξάνονται, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και των πρόσφατων ανθρωπιστικών κρίσεων, των συγκρούσεων και των κλιματικών καταστροφών.