ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός κούραση: Η κόπωση αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης

Κορωνοϊός κούραση: Η κόπωση αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης

Κορωνοϊός κούραση: Η κόπωση αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης. Η πανδημία  συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν έχει μεγάλες επιπτώσεις στις ζωές μας. 

Όσο περισσότερο συνεχίζεται η πανδημία, και όσο περισσότερο τραύμα και άγχος προκαλεί, τόσο περισσότερο οι άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν ότι η εμπλοκή και η εξάπλωση του COVID-19 είναι εκτός ελέγχου. Περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να βιώνουν Caution Fatigue, ή “κόπωση COVID”, λένε οι ειδικοί, και τους κάνει να παίρνουν αποφάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης του ιού.

Η κόπωση, ή η κόπωση που σχετίζεται με το COVID, είναι τόσο φυσική όσο και συναισθηματική και αυτό είναι που την κάνει να διαφέρει από την απλή σωματική κόπωση. Είναι κόπωση από μήνες lockdown και από τους διάφορους τρόπους που η πανδημία έχει επηρεάσει δραστικά τις ζωές μας. “Η αδυναμία σχεδιασμού για το μέλλον θέτει τους ανθρώπους σε ένα πλαίσιο στασιμότητας όπου “μηρυκάζουν” και καταστρέφονται, συχνά στην απομόνωση”, λέει η Δρ.Leela Magavi, MD, περιφερειακή ιατρική διευθύντρια στην Κοινοτική Ψυχιατρική. “Η κόπωση του COVID καθώς και το άγχος και τα καταθλιπτικά συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη μνήμη εργασίας και την ταχύτητα επεξεργασίας, κατά συνέπεια, τα άτομα μπορούν να λάβουν παρορμητικές και επικίνδυνες αποφάσεις”.

“Από συναισθηματική σκοπιά, αυτό που αντιπροσωπεύει η κόπωση του κορωνοϊού είναι οι επιπτώσεις της χρόνιας πίεσης και άγχους”, λέει ο Stephen Benning, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας. “Δεν αποτελεί πλέον ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί. Τώρα έχουμε να κάνουμε με αυτό το χρόνιο άγχος και την συνεχή ανησυχία για το τι συμβαίνει.” Όταν οι άνθρωποι έχουν εξαντληθεί από το άγχος, μπορούν να δεσμεύσουν συστήματα άγχους στο σώμα που διαταράσσουν την ανοσοποιητική λειτουργία τους, συμπληρώνει. Έτσι, η- σχετιζόμενη με τον κορωνοϊό- κόπωση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κάποιου για τον ιό απλά επειδή είναι αγχωμένος τόσο καιρό. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής τους, όπως τον ύπνο, την άσκηση και τη δίαιτα, που όλες επηρεάζουν την ανοσολογική λειτουργία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σύμφωνα με το Σύνταγμακαι τον νόμο Μαρτίου 2020

Ρεβεγιόν με τα ίδια άτομα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Σε στενό οικογενειακό κύκλο 9 ατόμων

Καινοτόμος φορητός αισθητήρας ανιχνεύει τον κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".