Ψυχική Υγεία

Κωλυσιεργία: Πώς χάνουμε το χρόνο μας;

Κωλυσιεργία: Πώς χάνουμε το χρόνο μας;

Αφορμή για αυτό το κείμενο στάθηκε η ανάρτηση ενός πολύ έξυπνου βίντεο σε γνωστή στήλη ελληνικού portal. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως η κωλυσιεργία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της καθημερινότητας των περισσότερων από εμάς, οδηγώντας στην αναβλητικότητα των υποχρεώσεών μας, ή στο να μην κάνουμε εν τέλει τις δουλειές μας, απορροφημένοι από τις σειρήνες της τεχνολογίας;

Από την Εβελίνα Καραγιαννοπούλου

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί ακριβώς αυτό το φαινόμενο. Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κουβαλάς δουλειά από το γραφείο στο σπίτι, επειδή έχασες χρόνο κάνοντας τσατ στο Facebook;

procrastination-1

Πόσες φορές ξεκίνησες να αναζητάς πληροφορίες για μια εργασία και κατέληξες χαμένος στον κυκεώνα άχρηστων και αναλώσιμων πληροφοριών που ικανοποιούν την περιέργεια της στιγμής;

Κωλυσιεργία: Πώς χάνουμε το χρόνο μας;

Το συγκεκριμένο βίντεο, εν όψει και της νέας χρονιάς, αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το πώς διαχειριζόμαστε το χρόνο μας.

Οι πειρασμοί εντός και εκτός διαδικτύου είναι πολλοί, και ποιος είπε πως είναι εύκολο να επιβληθεί κανείς στον εαυτό του;

Κωλυσιεργία: Πώς χάνουμε το χρόνο μας;

Σε μια εποχή που επιφανειακές κι επίκτητες ανάγκες μας υπερκαλύπτονται μέσα από ψηφιακές συναναστροφές, ατελείωτο χάζεμα τηλεοπτικών σκουπιδιών και ανάγνωσης κατακίτρινων tweets, ας προσπαθήσουμε το 2015 να βγούμε λίγο από τη δίνη της υπερκατανάλωσης, τακτοποιώντας εγκαίρως τις υποχρεώσεις μας, ώστε να μείνει και λίγος πολύτιμος χρόνος για τα ουσιαστικά που λησμονούμε. Την Επικοινωνία, τη Φυσική Παρουσία, την Ανάγνωση ενός Βιβλίου, την Διεύρυνση των Οριζόντων μας και τόσων άλλων που αν σας τα έγραφα, η λίστα μου θα τελείωνε το 2018. Ίσως και αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DJ2T4-rUUcs”]https://www.youtube.com/watch?v=Z2Q–hZm7Yc[/su_youtube]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός ύπνος των γονιών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.

7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή μας είναι αναμενόμενες στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να εντοπιστούν στην κούραση, το σωματικό στρες και τις αλλαγές στον μεταβολισμό, οι ορμόνες είναι η κύρια αιτία των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπτώσεις της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία

Social media: Η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να καταλήξει να επιδεινώσει ψυχικά προβλήματα για άτομα με παθήσεις συμπεριφοράς ή ευπάθειες που προκαλούν εθισμό.

Πόσο καλό κάνει η βόλτα στην ψυχική υγεία;

Ψυχολογία: Με το καλοκαίρι σε πλήρη εξέλιξη, θα εξετάσουμε έξι οφέλη για την υγεία που κάνουν την ύπαιθρο τόσο σημαντική για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ εγκρίνει τη δικαστική ψυχοθεραπεία για άστεγους

Ο Νιούσομ υπέγραψε τον νόμο παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών της Καλιφόρνιας, του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Δικαιωμάτων των Αναπήρων της Καλιφόρνιας και πολλών άλλων οργανώσεων που εργάζονται με άστεγους, μειονοτικές κοινότητες και άτομα με αναπηρίες, οι οποίες λένε ότι το νέο πρόγραμμα θα παραβιάσει τα πολιτικά δικαιώματα.