Ψυχική Υγεία

Κατάθλιψη: Και ο σωματικός πόνος ανάμεσα στα συμπτώματα

Κατάθλιψη: Και ο σωματικός πόνος ανάμεσα στα συμπτώματα

Κατάθλιψη: Και ο σωματικός πόνος ανήκει πλέον στα συμπτώματα της κατάθλιψης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Harvard Medical School. Αν και οι περισσότεροι συσχετίζουν την κατάθλιψη με τον συναισθηματικό πόνο, ο οποίος εκδηλώνεται μεταξύ άλλων με την έντονη θλίψη και τα συναισθήματα της απελπισίας ή της παραίτησης, ερευνητές του Harvard Medical School υποστηρίζουν ότι συμπτώματα, όπως η κόπωση, οι μυϊκοί πόνοι και ο πόνος στο στομάχι, μπορεί να υποδεικνύουν ότι κάποιος πάσχει από κατάθλιψη.

Η κόπωση αποτελεί ένα κοινό συμπτώματα της κατάθλιψης και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσκολία συγκέντρωσης, συναισθήματα ευερεθιστότητας ή ακόμα και απάθειας. Ωστόσο, επειδή πολλές σωματικές ασθένειες προκαλούν κόπωση, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε εάν η εξάντληση σχετίζεται με την κατάθλιψη. Οι πόνοι στην μέση, και γενικότερα οι μυϊκοί πόνοι μπορεί επίσης να αποτελούν ένα σύμπτωμα ψυχολογικής δυσφορίας. Άλλωστε, ψυχολόγοι και ψυχίατροι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, από καιρό, ότι τα συναισθηματικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν χρόνιους πόνους.

Σύμπτωμα της κατάθλιψης, ισχυρίζονται οι ερευνητές του Harvard Medical School, ότι είναι και η γενικότερη δυσφορία στην περιοχή της κοιλιάς ή και ο πόνος στο στομάχι. Συγκεκριμένα, έχει περιγραφεί ως αίσθημα «βύθισης» ή απελπισίας και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα συμπτώματα της νόσου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατάθλιψη μπορεί να είναι αποτέλεσμα των φλεγμονών του πεπτικού συστήματος, με πόνο που μπορεί να θεωρηθεί ότι οφείλεται σε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή άλλων παθήσεων του πεπτικού συστήματος, χωρίς όμως να πρόκειται για κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή κατά του στρες: Τρόφιμα με αγχολυτική δράση

Άγχος συμπτώματα: Συμβουλές για να αισθανθείτε καλύτερα

Η αντικαταθλιπτική δράση των δέντρων

Φύση και κατάθλιψη: Νέα έρευνα για την αντικαταθλιπτική δράση των δέντρων.  Από την προώθηση της φυσικής υγείας μέχρι την παροχή βοήθειας μέσω της σύνδεσης με τη γη, ο φυσικός χώρος πρασίνου έχει πολλά οφέλη. Και σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, μπορείτε να προσθέσετε μια ενίσχυση της ψυχικής υγείας στον κατάλογο.

Βρες την γαλήνη μέσα σου

Πώς να είμαι θετικός: Βρες το κλειδί να είσαι καλοπροαίρετος. Όταν έχετε μία κακή φάση, το χειρότερο πράγμα που μπορούν να σας πουν και αυτό σας κάνει ακόμη και να νιώθετε, όχι μόνο άσχημα, αλλά και τα ακόλουθα, είναι φράσεις του τύπου: πρέπει να είστε θετικοί , να παίρνετε τα πράγματα διαφορετικά! 

Απόρριψη στον έρωτα και αντιμετώπιση ανάλογη του είναι μας

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι αισθάνονται αυτοπεποίθηση για να είναι αποδεκτοί από πιθανούς εραστές, υποτιμούν τα αρνητικά σημάδια από τον άλλο σε σχέση με εκείνους που θεωρούν πιο πιθανό να τους απορρίψει ο άλλος.

Ευαισθησία και υπερευαισθησία ...Δεν είναι το ίδιο

Ευαισθησία και υπερευαισθησία: Ποια είναι η διαφορά. Αν και συχνά συγχέονται ή κατανοούνται ως το ίδιο πράγμα, τα άτομα με μεγάλη ευαισθησία (PAS) και η υπερευαισθησία είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα: Η υπερευαισθησία είναι η συναισθηματική ευθραυστότητα, η ευαισθησία των συναισθημάτων. Η υψηλή ευαισθησία είναι μια βιολογική προδιάθεση για τον εντοπισμό ορισμένων αισθήσεων με λιγότερη δυσκολία.

Τι απαντά η επιστήμη για τα μέντιουμ που ακούνε φωνές

Ερευνητές έχουν ερευνήσει τι χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που λένε ότι μπορούν να ακούσουν τις φωνές των νεκρών. Ο πνευματισμός είναι ένα κίνημα του οποίου οι οπαδοί πιστεύουν ότι τα πνεύματα των νεκρών συνεχίζουν να ζουν μετά τον φυσικό θάνατο. Τα μέντιουμ υποστηρίζουν ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με τα πνεύματα βλέποντας, νιώθοντας  ή ακούγοντας τα.