Ψυχική Υγεία

Κατάθλιψη Άνδρες: Είναι πιο επικίνδυνη σε αυτούς;

Κατάθλιψη Άνδρες: Είναι πιο επικίνδυνη σε αυτούς;

Κατάθλιψη Άνδρες: Είναι πιο επικίνδυνη σε αυτούς; Ευερεθιστότητα και θυμός, διαταραχές  ύπνου, προσπάθεια να κρύψει την ταλαιπωρία με υπερβολική εργασία, κατάχρηση αλκοόλ κατά καιρούς. Η κατάθλιψη στους άνδρες διαφέρει διαφορετικά από τις γυναίκες και, σε πολλές περιπτώσεις, οι συνέπειες μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις, κατά μέσο όρο, είναι υψηλότερες από ότι  στις γυναίκες, γιατί εκείνοι την βιώνουν και την χειρίζονται με έναν πιο περίπλοκο τρόπο. Οι άνδρες συνήθως είναι πιο απρόθυμοι να ζητήσουν βοήθεια, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τα συναισθηματικά ζητήματα με δυσκολία.

Ο κλασικός ρόλος της αρρενωπότητας, ο οποίος καθορίζεται πρωτίστως με τον περιορισμό της συναισθηματικής έκφρασης, συνεχίζει να βαρύνει πολύ την ανδρική κοινωνία. Το να ζητάς βοήθεια εξακολουθεί να θεωρείται από αυτούς όχι μόνο ένδειξη αδυναμίας αλλά και μία εικόνα ευάλωτου ανθρώπου που προσπαθεί να αποφύγει με κάθε κόστος. Σύμφωνα με έρευνα, ο κίνδυνος θανάτου σε περίπτωση κατάθλιψης είναι έξι φορές υψηλότερος μεταξύ των νεαρών και των μεσήλικων ανδρών.  Το να πάσχει κανείς από κατάθλιψη και να μην το αντιμετωπίζετε οδηγεί το άτομο σε έναν κακό τρόπο ζωής: χειρότερη διατροφή, διαταραγμένος ύπνος, καθιστικός τρόπος ζωής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Ομοίως, αυτοί οι άνδρες που έχουν ήδη υποφέρει από μια προηγούμενη ασθένεια έχουν λιγότερη προσήλωση στις θεραπείες, τις παραμελούν, δεν πηγαίνουν σε ιατρικά ραντεβού, δεν φροντίζουν τον εαυτό τους. Είναι απαραίτητη μια αλλαγή και η αναδιατύπωση στο μοντέλο της αρρενωπότητας.  Είναι απαραίτητο να προωθηθεί μια εκπαίδευση στην οποία οι κλασικοί ρόλοι που σχετίζονται με το φύλο εξαφανίζονται και η οποία εξηγεί ότι τα αγόρια και τα κορίτσια μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να εκφράζουν συναισθήματα, να τα επικοινωνούν και να καταλαβαίνουν ότι το να ζητάς βοήθεια ή να είσαι ευάλωτος δεν είναι συνώνυμο με την αδυναμία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τεχνική ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης

Πώς επιδρά η συντροφική βία στην ψυχική υγεία

Γιατί είναι τόσο σημαντική η ψυχική υγεία και γιατί μας επηρεάζει καταλυτικά

Ωκυτοκίνη (η ορμόνη της αγάπης) και κοινωνικό άγχος. Τι δείχνουν οι νέες έρευνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάρμα : Αυτοί είναι οι νόμοι του

Κάρμα : Μερικοί άνθρωποι τηρούν το παραδοσιακό νόημα που βασίζεται στις ανατολικές θρησκείες, ενώ άλλοι το ερμηνεύουν από περισσότερο μια δυτική άποψη του καλού και του κακού.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την επιθετικότητα των ασθενών στα ψυχιατρικά ιδρύματα

Έρευνα: Η μελέτη συσχέτισε τις θερμοκρασίες με τη συμπεριφορά των ασθενών. Διαπιστώθηκε μια αύξηση κατά μέσο όρο 15% των περιστατικών επιθετικότητας τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Κάνναβη : Τα οφέλη της στην ψυχική υγεία

Κάνναβη :  Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για χρήση κάνναβης, ειδικά κανναβιδιόλης ή CBD για τη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και άλλων ψυχικών παθήσεων αυξήθηκε απότομα τα προηγούμενα χρόνια.

Aντίκτυπος της πανδημίας στην ψυχική υγεία των ανδρών στις ΗΠΑ

«Μπορεί να παρουσιάσουν κατάθλιψη όταν είναι πιο ευερέθιστοι, απομονωμένοι ή αποσυρμένοι. Οι ώρες εργασίας μπορεί να επεκταθούν πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο ή μπορεί να καταφύγουν στη χρήση αλκοόλ ως μέθοδο διαχείρισής της », εξηγεί ο Δρ Miner.

Η συμβολή της διατροφής στη διαχείριση του άγχους - Διατροφικά Tips

Άγχος Διατροφή: Τα συμπτώματα του άγχους μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε αδιαθεσία και κόπωση. Αν και οι διατροφικές αλλαγές από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να θεραπεύσουν τα συμπτώματα του άγχους, η συμβολή τους στην διαχείρισή τους και τον περιορισμό είναι σημαντική.

Δώστε χώρο στην έμπευση και το ταλέντο στα μικά κορίτσια καταργώντας τα στερεότυπα

“Οι έρευνες υποδηλώνουν ότι όλοι έχουν καλύτερη εξέλιξη όταν θεωρούν ότι η σκληρή δουλειά είναι το μυστικό της επιτυχίας. Στις μελέτες μας τα κορίτσια ενδεχομένως να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τα μηνύματα που επικεντρώνονται στη «σκληρή δουλειά» - ενδιαφέρονταν εξίσου να παίξουν το παιχνίδι όπως και τα αγόρια. Επομένως, τονίζοντας τη σημασία της σκληρής δουλειάς για την επιτυχία μπορεί να προστατεύσουμε, ακόμη και να προωθήσουμε τα ενδιαφέροντα των μικρών κοριτσιών”.