Ψυχική Υγεία

Εργασιομανία: Έχει σαν αποτέλεσμα τη «μόνωση» και τον εγκλωβισμό

Εργασιομανία: Έχει σαν αποτέλεσμα τη «μόνωση» και τον εγκλωβισμό

3 βήματα για να βελτιώσεις τη ζωή σου

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο νιώθω πιεσμένη, λυπημένη και δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα από όσα μου άρεσαν.

Είμαι ένας άνθρωπος δημιουργικός, μου αρέσει η ζωγραφική και να παίζω αρμόνιο, να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Πιστεύω πως όλο αυτό που νιώθω, οφείλεται στη δουλειά που κάνω, η οποία δεν με εκφράζει καθόλου αλλά όλοι μου λένε πως είμαι καλή σε αυτό.

Ο χώρος που εργάζομαι έχει να κάνει με τζόγο. Έχασα και εγώ τον έλεγχο προσπαθώντας να κατανοήσω τι πουλάω. Αυτό μού έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα και προβλήματα με τους οικείους μου. Θέλω να αλλάξει η ζωή μου μα δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να το κάνω και ψάχνω τον τρόπο. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθειά σας.

Στο ερώτημά σας απαντά Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής

Με βάση τα όσα περιγράφεις παραπάνω πιστεύω ότι γνωρίζεις πολύ καλά πως τα συναισθήματα καθώς και τα συμπτώματα που βιώνεις δεν είναι τυχαία και ασύνδετα με τον τρόπο που ζεις στην καθημερινότητά σου.

Αρχικά φαίνεται πως σε έχει απορροφήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η ενασχόληση με τη δουλειά σου, σε σημείο να έχεις αφιερώσει όλο τον χρόνο και την ενέργεια της κάθε ημέρας σου εκεί. Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά, ακόμα και εάν κάποιος λατρεύει τη δουλειά του, έχει σαν αποτέλεσμα τη «μόνωση» και τον ασυνείδητο «εγκλωβισμό».

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ένας άνθρωπος για να μπορεί να βιώνει τη ζωή του με συναισθηματική ηρεμία και αίσθημα πληρότητας, θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να ασχολείται με δραστηριότητες που τον ενδιαφέρουν και πάνω από όλα του αρέσουν.

3 βήματα για να βελτιώσεις τη ζωή σου

Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με όσα έχω ήδη αναφέρει, θα σου πρότεινα αρχικά να σκεφτείς για ποιο λόγο κάνεις την συγκεκριμένη δουλειά και ποια είναι τα δευτερογενή οφέλη που αποκομίζεις εφόσον όπως λες δεν σε εκφράζει.

Ακόμη, θα σε συμβούλευα να εντάξεις την ενασχόληση με τα χόμπι σου όσο γίνεται περισσότερο στην καθημερινότητά σου. Τέλος, θεωρώ πως σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική σου αποσυμφόρηση μπορεί να παίξει η επικοινωνία με ένα έμπιστο, αγαπημένο και μη κριτικό άτομο του περιβάλλοντος σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Πλήξη του lockdown που παγιδεύει δημιουργικά και καταστροφικά πολλές φορές

Απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα για να απαλλαγείτε από το στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Ζήλια, ευμετάβλητη διάθεση και κίνδυνος Αλτσχάιμερ

Υγεία Γυναίκες Έρευνα: Το χρόνιο άγχος, ο νευρωτισμός στη μέση ηλικία συνδέονται με διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, προτείνουν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα, οι μεσήλικες γυναίκες με νευρωτικό στυλ προσωπικότητας και παρατεταμένο στρες μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια σουηδική έρευνα.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από άγχος και κατάθλιψη εμφανίζουν νωρίτερα Αλτσχάιμερ

Κατάθλιψη: Οι άνθρωποι με κατάθλιψη ή άγχος που εμφανίζουν Αλτσχάιμερ εκδηλώνουν συχνά τα πρώτα συμπτώματα αυτής της συχνότερης μορφής άνοιας σε πιο μικρή ηλικία, σε σχέση με όσους, επίσης, παθαίνουν τη νευροεκφυλιστική νόσο αλλά δεν έχουν άγχος ή κατάθλιψη.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την ψυχολογική μας κατάσταση στο lockdown

Lockdown: Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων (74%) στην έρευνα δήλωσαν ότι τα φυτά στο σπίτι τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα, όσο καιρό ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσαν να βγουν έξω ελεύθερα για να πάνε σε ανοικτούς χώρους και στη φύση.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Η έλξη ενισχύεται από τη συναισθηματική κατανόηση

Σχέσεις: Όσο καλύτερα πιστεύει κάποιος ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα του άλλου, τόσο μεγαλύτερη έλξη νιώθει γι' αυτό το πρόσωπο - το οποίο θα μπορούσε να είναι είτε ένας ερωτικός σύντροφος, είτε ένας συνέταιρος σε μια επιχείρηση ή ακόμα και ένας άγνωστος πρόσφυγας.

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.