Ψυχική Υγεία

Αθλητισμός: Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη [vid]

Αθλητισμός: Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη [vid]

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών. 

Ενώ η σωματική δραστηριότητα προσφέρει οφέλη για την ψυχική υγεία για όλους, ο καλύτερος τύπος δραστηριότητας που τονώνει τη διάθεση ποικίλλει ανάλογα με το βάρος και τις συννοσηρότητες. Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών.

Για να συγκρίνουν την αποτελεσματικότητα διαφόρων τύπων, συχνοτήτων και διάρκειας δραστηριοτήτων σε ενήλικες με παχυσαρκία, με και χωρίς συννοσηρότητες, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συγχρονικά δεδομένα από το Behavioral Risk Factor Surveillance (BRFSS), μια επαναλαμβανόμενη τηλεφωνική έρευνα που απευθύνεται σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντλήθηκαν δεδομένα που συλλέχθηκαν μεταξύ 2011 και 2019, με αποτέλεσμα 871.949 συμμετέχοντες στην ανάλυση. Από αυτούς, οι 43,82 ήταν υγιείς, το 10,09% ήταν άτομα με παχυσαρκία χωρίς χρόνιες συννοσηρότητες, το 11,81% ήταν άτομα με παχυσαρκία με 1 συννοσηρότητα και το 34,8% με 2 ή περισσότερες συννοσηρότητες.

Το περπάτημα ήταν η πιο δημοφιλής δραστηριότητα σε όλες τις ομάδες. Η αερόβια άσκηση και η προπόνηση δύναμης είχαν τα μεγαλύτερα οφέλη για την ψυχική υγεία για υγιή άτομα (21,92%, 20,46%, αντίστοιχα). Ενώ το τρέξιμο, η πεζοπορία και η ποδηλασία συσχετίστηκαν με τα μεγαλύτερα οφέλη για την ψυχική υγεία σε υγιείς ενήλικες, τα βίντεο και τα μαθήματα αεροβικής, το γκολφ και η κολύμβηση ωφέλησαν τα άτομα με παχυσαρκία και με 1 συννοσηρότητα (22,14%, 20,75%, 19,64% αντίστοιχα). Για άτομα με παχυσαρκία και 2 ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις, μόνο τα βίντεο και τα μαθήματα αεροβικής (19,6%) βελτίωσαν την ψυχική υγεία κατά περισσότερο από 17%.

Επιπλέον, οι ασθενείς που ασκήθηκαν για περίπου 40 έως 50 λεπτά, 3 έως 4 φορές την εβδομάδα, ανέφεραν τα πιο θετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να κάνουν πιο στοχευμένες συστάσεις δραστηριότητας για άτομα με παχυσαρκία. «Είναι σημαντικό να συστήνουμε διαφορετικές στρατηγικές φυσικής δραστηριότητας για άτομα με παχυσαρκία και χρόνιες συννοσηρότητες που σχετίζονται με την παχυσαρκία για να μεγιστοποιήσουμε τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων», κατέληξαν οι ερευνητές.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χειρουργείο αντιμετωπίζει παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Οι γιατροί επιδιώκουν να τερματίσουν την προκατάληψη έναντι των υπέρβαρων ασθενών

Καρκίνος Παχυσαρκία: Το στίγμα αποθαρρύνει απ' τον σωτήριο προσυμπτωματικό έλεγχο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαδικτυακός εκφοβισμός και αυτοκτονία στην πρώιμη εφηβεία

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Οι νέοι έφηβοι που γίνονται στόχοι διαδικτυακού εκφοβισμού είναι πιο πιθανό να αναφέρουν σκέψεις και απόπειρες αυτοκτονίας, μια συσχέτιση που υπερβαίνει τη σχέση μεταξύ αυτοκτονίας και παραδοσιακού εκφοβισμού - εκτός διαδικτύου, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Lifespan Brain Institute (LiBI) του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας. (CHOP) και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σήμερα στο JAMA Network Open.

Τι σημαίνει το Deadnaming και πως επηρεάζει ψυχικά την αλλαγή φύλου;

Deadnaming: Η αλλαγή των ονομάτων είναι συχνά ένα κομβικό σημείο στη διαδικασία της εξόδου για τρανς άτομα και άτομα με διαφορετικό φύλο, και η συζήτηση γύρω από τη σημασία ενός ονόματος στην ταυτότητα κάποιου είναι καθολική. 

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των παιδιών με των γονιών;

Ψυχολογία: Η ψυχική υγεία γονέων και παιδιών συνδέεται με πολλούς τρόπους. Οι γονείς που έχουν τις δικές τους προκλήσεις ψυχικής υγείας, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φροντίσουν το παιδί τους σε σύγκριση με τους γονείς που περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως καλή.

Λύσεις για την προκατάληψη φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Μια διεπιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Biological Psychiatry με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έδειξε ότι ίσος αριθμός κοριτσιών και αγοριών έχει πιθανότητες διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD), εφόσον τα κορίτσια δεν "διαφύγουν" του προσυμπτωματικού ελέγχου.