Πρόληψη

Διαβήτης:εκστρατεία ενημέρωσης για την ινσουλίνη

Διαβήτης:εκστρατεία ενημέρωσης για την ινσουλίνη

Για την υπεύθυνη και πλήρης ενημέρωση του ευρύτερου κοινού αλλά και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της ιατρικής κοινότητας για τη χρήση της ινσουλίνης , θα πραγματοποιηθεί σχετική εκστρατεία ενημέρωσης από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία. 

Με το σύνθημα ”Ξεκίνησε έγκαιρα ινσουλίνη. Ζήσε φυσιολογικά!” η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για να καταρριφθούν οι μυθοι αλλά και να διαλευκανθούν οι αλήθειες γύρω από την ινσουλίνη και πώς η χρήση της μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.

Ειδικά ενημερωτικά έντυπα θα δίνονται στους ασθενείς από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ παράλληλα η εκστρατεία ενημέρωσης θα υποστηρίζεται και θα προωθείται από ραδιοφωνικά σποτ σε σταθμούς υψηλής ακροαματικότητας και από έντυπες καταχωρίσεις σε ειδικό τύπο.

Στοχεύει επίσης και στην ενημέρωση των ιατρών μέσω ειδικών εντύπων-οδηγών οι οποίοι θα μπορούν να βρουν λύσεις και ιδέες για το πώς να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται τις αντιδράσεις και τους φόβους των ασθενών για τη χρήση ινσουλίνης.

Η κ. Στυλιανή Ηρακλειανού, Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια σχετικής επιστημονικής εκδήλωσης αναφέρθηκε στη σημασία της εκστρατείας ενημέρωσης τονίζοντας ότι ”Τα οφέλη της χρήσης ινσουλίνης για την υγεία των ασθενών και την ποιότητα ζωής τους είναι πολύ σημαντικά και αναγνωρισμένα από την ιατρική κοινότητα. Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι η θεραπεία ινσουλίνης σε πολλές περιπτώσεις ασθενών καθυστερεί αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών του διαβήτη. Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος των ασθενών αντιδρά και διστάζει να ξεκινήσει την ινσουλινοθεραπεία. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ασθενείς για τους «μύθους» που κυκλοφορούν γύρω από την ινσουλίνη και αυτός είναι ο ένας από τους στόχους αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να βοηθούμε τους ιατρούς στο έργο τους και να τους ενθαρρύνουμε να χορηγούν έγκαιρα στους ασθενείς τους ινσουλίνη”

Ο κ. Μάρκος Γερασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής Sanofi Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε ότι ”Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Οι ασθενείς και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους για εμάς βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο. Στηρίζοντας το έργο της ιατρικής κοινότητας και προσφέροντας καινοτόμες, ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες λύσεις προσπαθούμε να βοηθούμε τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ας μην ξεχνάμε τα παιδικά εμβόλια – Ιδιαίτερη προσοχή στον εμβολιασμό έναντι της μηνιγγίτιδας Β

Τα παιδιά και οι νέοι εν πρέπει να παραλείπουν τις ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας, προειδοποιούν οι γιατροί.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκαλύψεις καθηγητή του Χάρβαρντ για το εμβόλιο Covid-19

«Άνθρωποι που εκτίθενται πολύ στα PFAS έχουν ένα μη προστατευτικό και πολύ χαμηλό επίπεδο αντισωμάτων, ακόμα και μετά από 4 εμβολιασμούς για διφθερίτιδα και τέτανο», λέει ο Grandjean, «αν λοιπόν ένα εμβόλιο για την Covid είναι παραπλήσιο, τα PFAS θα υπονομεύσουν πιθανότατα την αντίδραση του εμβολίου»

Εμβόλιο στα αρχικά στάδια κλινικών δοκιμών ετοιμάζει Γερμανική φαρμακευτική εταιρεία

Το εμβόλιο της Curevac βρίσκεται επί του παρόντος στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών και δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί εάν τελικά θα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Ούτε η ανάπτυξη του δραστικού συστατικού των εταιρειών Biontech και Pfizer έχει όμως ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο έλεγχος λυμάτων εντοπίζει έγκαιρα τα κρούσματα

Ενώ ο ιός εξαπλώνεται κυρίως μέσω των σταγονιδίων που εξέρχονται από το στόμα και την μύτη, μπορεί επίσης και να αποβληθεί μέσω των ανθρώπινων αποβλήτων. Ο έλεγχος των λυμάτων είναι φθηνότερος και λιγότερο παρεμβατικός σε σχέση με την εξέταση εκατοντάδων ανθρώπων και μπορεί να πραγματοποιείται συχνότερα. Με τα κρούσματα να αυξάνονται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα κέντρα φροντίδας χρειάζονται απαραιτήτως να εντοπίζουν εγκαίρως την όποια έξαρση.

Κορονοϊός εμβόλιο: Και η Κούβα στην κούρσα

Ενώ ΗΠΑ και Ρωσία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την πρωτοπορία στην εύρεση του εμβολίου για τον κορονοϊό, η Κούβα φαίνεται να εκπλήσσει τους πάντες θέτοντας σε κλινικές δοκιμές δύο υποψήφια εμβόλια, Sovereign 1 και Sovereign 2, δικής της παραγωγής.

Το Υπουργείο Υγείας Ρωσίας δίνει εξηγήσεις για τρία περιστατικά εμβολιασμού με Sputnik V

Όπως είχε ανακοινώσει το τοπικό υπουργείο της περιοχής Αλτάι, οι δυο από τους τρεις μολυνθέντες μετά τον εμβολιασμό γιατρούς έχουν ήδη αναρρώσει και ήδη εργάζονται, ενώ ο τρίτος ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο. «Ελέγχεται, αν ο τρίτος έχει κλινικές παρενέργειες. Και οι τρεις τους πέρασαν φυσιολογικά την νόσο» ανέφεραν στο τοπικό υπουργείο Υγείας.

Δηλώσεις της Phizer για το επίμαχο εμβόλιο

Σε μελλοντικές κλινικές μελέτες ενός πιθανού εμβολίου για τη νόσο COVID-19, ενδέχεται να μελετηθούν και άλλες ομάδες εθελοντών, όπως παιδιά και έγκυες γυναίκες, κατόπιν διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους των κανονιστικών αρχών.

Πώς να αποφύγω τη χαλάρωση στο στήθος

Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει τις ίνες ελαστίνης του δέρματος. Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο τόσο περισσότερο κινδυνεύετε από χαλάρωση του στήθους.

Μαθηματικό μοντέλο δίνει ασφαλείς προβλέψεις για εμβολιασμούς

Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα μοντέλο που μπορεί να εκτιμήσει την περιφερειακή επιβάρυνση των ασθενειών και τον αντίκτυπο του εμβολιασμού, ακόμη και ελλείψει ισχυρών δεδομένων παρακολούθησης, αποκαλύπτει μια μελέτη στο eLife Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά στις 26 Μαΐου, επισημαίνει περιοχές που θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος από την έναρξη προγράμματος εμβολιασμού κατά του […]