Τριχόπτωση

Νέα ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Νέα ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Μία νέα ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι στην διάθεση γιατρών και ασθενών, την αποτελεσματικότητα της οποίας καταδεικνύε πρόσφατη έρευνα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) .

Μια νέα, καινοτόμα μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης παρουσίασε το DHI Global Medical Group.

Με την επωνυμία Holistic Medical Hair Care, το νέο πρόγραμμα αποτελεί μια μεγάλη επανάσταση για τον κλάδο αφού πρόκειται για τη μοναδική μέθοδο που συνδυάζει την ιατρική προσέγγιση του προβλήματος με παράγοντες όπως η ψυχολογία, το Οξειδωτικό Στρες και η διατροφή.

Ειδικότερα, με το Holistic Medical Hair Care, το τοπίο στη θεραπεία της τριχόπτωσης αλλάζει οριστικά αφού πλέον, εξετάζονται τόσο οι βιολογικοί όσο και οι ψυχολογικοί παράγοντες καθώς και οι διατροφικές συνήθειες, αντιμετωπίζοντας τον κάθε ασθενή ως ξεχωριστή περίπτωση.

Σύμφωνα με τον ερευνητή και ιδρυτή του DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνος Γιώτης: «Το Holistic Medical Hair Care σηματοδοτεί την επόμενη μέρα στη διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου που μπορούν να αποκτήσουν τα μαλλιά στο σύνολο της υγείας του ασθενή».

Έρευνα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόσφατη έρευνα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε και ο καθηγητής του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Γοργούλης: «Οι ασθενείς της DHI που έχουν εφαρμόσει το Holistic Medical Hair Care εμφανίζουν θεαματική μείωση του Οξειδωτικού Στρες που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τριχόπτωση, την πρώιμη γήρανση των κυττάρων καθώς και με πλήθος άλλων ασθενειών».

Παράλληλα, για την αποτελεσματικότητα του νέου προγράμματος μίλησε και ο καθηγητής της Α Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου (ΕΚΠΑ), Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, που δήλωσε: «Οι θεραπείες τριχόπτωσης μειώνουν το άγχος. Η Μεταμόσχευση Μαλλιών μπορεί να δράσει ευεργετικά σε ανθρώπους που πάσχουν από αγχώδεις εκδηλώσεις».

Ο Ολιστικός και επιστημονικός τρόπος προσέγγισης της DHI στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης καθώς και η πολύπλευρη εξέταση παραγόντων στους οποίους μπορεί να οφείλεται (ψυχολογία, γονιδιακή προδιάθεση, διατροφικές συνήθειες) αποτελεί μια μοναδική καινοτομία για την αποτελεσματική θεραπεία της τριχόπτωσης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ΕΚΠΑ, το DHI Global Medical Group εισάγει τρία νέα διαγνωστικά τεστ που εντοπίζουν με απόλυτη ακρίβεια τα αίτια της απώλειας μαλλιών για κάθε ασθενή, θέτοντας τις σωστές βάσεις εξατομικευμένη θεραπευτική πρόταση και αντιμετώπιση.

 Συγκεκριμένα, το νέο Holistic Medical Hair Care περιλαμβάνει πλέον τα τρία τεστ:

 DNA TEST

Εκτελείται γονιδιακός έλεγχος στους θύλακες της τρίχας για την ανίχνευση ενδεχόμενων αλλοιώσεων στο DNA και μέτρηση των επιπέδων του Οξειδωτικού Στρες που ευθύνεται για μια σειρά από σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων και η τριχόπτωση.

Το τεστ διαρκεί ελάχιστα λεπτά και πραγματοποιείται με λήψη λίγων τριχοθυλακίων. Τα δείγματα αποστέλλονται στο Τμήμα Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του ΕΚΠΑ και λίγες μέρες αργότερα, ο ασθενής ενημερώνεται αναλυτικά για τα αποτελέσματα.

STRESS TEST

Πραγματοποιείται εξέταση των ψυχολογικών παραγόντων της τριχόπτωσης. Έχει αποδειχθεί πως το κακής ποιότητας στρες (distress) επηρεάζει την απώλεια μαλλιών και αντίστροφα, η τριχόπτωση έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία. Τα αποτελέσματα του Τεστ οδηγούν στην ανίχνευση τυχόν ψυχοπαθολογικών εκδηλώσεων ενώ προτείνεται εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο, αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο.

HAIR PROTEIN TEST

Το τεστ δίνει αδιάσειστες πληροφορίες για την υγεία των μαλλιών και τρόπους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με βοηθητική- προληπτική αγωγή.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει αν οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης και η ηλικία έχουν επηρεάσει και αλλοιώσει τις πρωτεΐνες, δηλαδή, τα λειτουργικά μόρια των τριχοθυλακίων. Το τεστ γίνεται με απλή και γρήγορη λήψη μερικών τριχοθυλακίων. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση με φυσικό τρόπο

Πότε και γιατί πέφτουν τα μαλλιά των παιδιών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το στρες να προκαλέσει τριχόπτωση;

Υπάρχουν τρεις τύποι τριχόπτωσης που μπορούν να συσχετιστούν με τα αυξημένα επίπεδα στρες στον οργανισμό: Διάχυτη αλωπεκία: Το αυξημένο άγχος κάνει πολλά τριχοθυλάκια να εισέλθουν σε αυτό που ονομάζουμε “φάση ηρεμίας”. Επί της ουσίας υπολειτουργούν ή σταματούν τελείως να λειτουργούν. Μέσα σε λίγους μήνες, οι τρίχες αδυνατίζουν και μπορεί να πέσουν ξαφνικά, με ένα απλό […]

25ό Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο Τριχόπτωσης 

Με την επίσημη παρουσίαση δυο πρωτοποριακών επιστημονικών ερευνών που αλλάζουν ριζικά τον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της τριχόπτωσης ολοκληρώθηκε το 25ό Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο Τριχόπτωσης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιατρικού meeting παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο τα επαναστατικά διαγνωστικά […]

Τριχόπτωση και καπέλο: Μύθοι&Αλήθειες

Μια απορία –και ανησυχία– των ανδρών που φορούν συχνά καπέλο είναι αν κινδυνεύουν από τριχόπτωση λόγω της συνήθειάς τους αυτής. Η απάντηση; Μάλλον όχι… Αλλά πάμε να δούμε αναλυτικά τι ισχύει και γιατί. Ποσοστό 95% των περιπτώσεων τριχόπτωσης στους άνδρες οφείλεται στη λεγόμενη ανδρογενή (ή ανδρογενετική) αλωπεκία. Η πάθηση καθοδηγείται από τις ορμόνες –και συγκεκριμένα από […]

Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη τριχόπτωση

Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη τριχόπτωση, αρκεί μία μικρή επίσκεψη στο κοντινότερο φαρμακείο ή και…μανάβικο. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μία λύση και σε αυτή την περίπτωση τη λύση τη δίνει η ίδια η Φύση, η οποία μας προσφέρει όλα “όπλα” που χρειαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε την τριχόπτωση, μέσα από τη διατροφή […]

Σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης φρυδιών

Tα φρύδια πέρα από τον λειτουργικό τους ρόλο που είναι να προστατεύουν τα μάτια από τον ιδρώτα και την ηλιακή ακτινοβολία, εξυπηρετούν μια ακόμη σημαντική λειτουργία, αυτή της έκφρασης. Σας παρουσιάζουμε σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης φρυδιών. Όταν μιλάμε, ταυτόχρονα, κινούμε και τα φρύδια μας και με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε συναισθήματα όπως η χαρά, ο θυμός […]

DHI:Ηγέτης στις θεραπείες τριχόπτωσης

Το DHIGlobalMedicalGroup είναι ο  Ελληνικός ιατρικός οργανισμός που πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο! Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από τριχόπτωση, επιλέγουν τη μεταμόσχευση μαλλιών προκειμένου να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των κλινικών- τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό- που […]

Νέες αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας

Τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα απέδειξαν ότι η ισορροπία των επιπέδων των προσταγλανδινών (Μεγάλη ομάδα βιολογικά δραστικών, τοπικών ορμονών ) , κατέχουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής. Η διατάραξη των επιπέδων τους μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία. Οι προσταγλανδίνες επηρεάζουν ένα ευρύ αριθμό βιολογικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων της αγγειοδιαστολής, της αγγειακής διαπερατότητας κτλ. Χαρακτηριστικό […]

Τριχόπτωση;Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί χάνεται τόσες τρίχες κάθε μέρα; Τι πραγματικά συμβαίνει στα μαλλιά σας και τι είναι αυτό που προκαλεί την απώλεια των τριχών; Υπάρχει τελικά κάποιο έγκυρο διαγνωστικό τεστ αλωπεκίας που να «ξεκαθαρίζει» το τοπίο και να δίνει σαφή εικόνα για το πρόβλημα της τριχόπτωσης; Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν […]