ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κίνα εμβόλιο: Και δεύτερο κινεζικό εμβόλιο με υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας

Κίνα εμβόλιο: Και δεύτερο κινεζικό εμβόλιο με υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας

Κίνα εμβόλιο: Επίκειται πλέον η έγκριση μαζικής παραγωγής του από τις κινεζικές αρχές.

Όπως ανακοινώθηκε στην Κίνα, σημαντικό ποσοστό αποτελεσματικότητας, που ξεπερνά το 79% καταγράφεται στην τελική φάση των κλινικών μελετών και δεύτερου κινεζικού εμβολίου.

Έτσι μετά το εμβόλιο της Sinovac, γνωστό ως Coronavac, αναμένεται πλέον και η έγκριση για το σκεύασμα της Sinopharm, που αποτελεί μονάδα του Εθνικού Κινεζικού Ομίλου Βιοτεχνολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sinopharm, τα προκαταρτικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης των μελετών έδωσαν ποσοστό επιτυχίας 79,34%. Το ποσοστό αυτό είναι κατώτερο από εκείνο που είχαν δώσει οι κλινικές μελέτες για το ίδιο εμβόλιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (86%).

Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος της εταιρίας αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαφορά στην αποτελεσματικότητα που μετρήθηκε, δηλώνοντας ότι τα οριστικά στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα, χωρίς να διευκρινίσει πότε. Επίκειται πλέον και η έγκριση του εμβολίου από τις κινεζικές ιατροφαρμακευτικές αρχές, ενώ διεθνείς ειδικοί περί υγείας προειδοποιούν ότι η ανομοιογένεια στα αποτελέσματα των κλινικών μελετών μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα εμβόλια.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα Τούρκοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο της Sinovac, το πρώτο που αναπτύχθηκε στην Κίνα, έχει αποτελεσματικότητα 91,25%, αλλά λίγες ώρες αργότερα η Βραζιλία έδωσε εύρος αποτελεσματικότητας από 50% έως 90%.

Τέλος, το εμβόλιο της Sinopharm είναι ένα από τα πέντε πιο προχωρημένα υποψήφια σκευάσματα στην Κίνα για μαζική παραγωγή και εμβολιασμό του πληθυσμού και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης του Πεκίνου για τον εμβολιασμό κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από τον Ιούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια τα κρούσματα στις ΗΠΑ - Ρεκόρ νοσηλευομένων

Οι πέντε ιατρικές καινοτομίες που σηματοδοτούν το 2020

Ο ΠΟΥ εκδίδει την πρώτη επικύρωση χρήσης έκτακτης ανάγκης για εμβόλιο COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.