ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Ο ΠΟΥ τονίζει την ανάγκη δίκαιης πρόσβασης παγκοσμίως

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Ο ΠΟΥ τονίζει την ανάγκη δίκαιης πρόσβασης παγκοσμίως

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επικύρωσε σήμερα το εμβόλιο COVID-19 mRNA για επείγουσα χρήση, καθιστώντας το εμβόλιο Pfizer / BioNTech το πρώτο που έλαβε επικύρωση έκτακτης ανάγκης.

Η καταχώριση έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ (EUL) ανοίγει την πόρτα στις χώρες να επιταχύνουν τις δικές τους διαδικασίες έγκρισης για την εισαγωγή και τη διαχείριση του εμβολίου. Επιτρέπει επίσης στη UNICEF και τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας να προμηθεύσουν το εμβόλιο για διανομή σε χώρες που έχουν ανάγκη.

«Αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα προς τη διασφάλιση της παγκόσμιας πρόσβασης στα εμβόλια COVID-19. Αλλά θέλω να τονίσω την ανάγκη για μια ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια προσπάθεια για την επίτευξη επαρκούς εφοδιασμού εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών των πληθυσμών προτεραιότητας παντού », δήλωσε η Δρ Mariângela Simão, Βοηθός Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ για Πρόσβαση σε Φάρμακα και Προϊόντα Υγείας.

«Ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες μας εργάζονται νύχτα και μέρα για να αξιολογήσουν άλλα εμβόλια που έχουν φτάσει στα πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Ενθαρρύνουμε ακόμη περισσότερους προγραμματιστές να υποβάλουν κριτική και αξιολόγηση. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσουμε τον κρίσιμο εφοδιασμό που απαιτείται για να εξυπηρετήσουμε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο και να περιορίσουμε την πανδημία».

Ρυθμιστικοί εμπειρογνώμονες που συγκλήθηκαν από τον ΠΟΥ από όλο τον κόσμο και οι ομάδες του ΠΟΥ εξέτασαν τα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του εμβολίου Pfizer / BioNTech ως μέρος μιας ανάλυσης κινδύνου-οφέλους. Η επισκόπηση διαπίστωσε ότι το εμβόλιο πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα που ορίζει ο ΠΟΥ και ότι τα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου για την αντιμετώπιση του COVID-19 αντισταθμίζουν τους πιθανούς κινδύνους.

Το εμβόλιο υπόκειται επίσης σε έλεγχο πολιτικής. Η στρατηγική συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για την ανοσοποίηση (SAGE) θα συγκαλέσει στις 5 Ιανουαρίου 2021, για να διατυπώσει συγκεκριμένες πολιτικές και συστάσεις για το εμβόλιο για τη χρήση αυτού του προϊόντος σε πληθυσμούς, αντλώντας από τις συστάσεις προτεραιότητας πληθυσμού SAGE για εμβόλια COVID-19 γενικά, που εκδόθηκαν Σεπτέμβριος 2020.

Το εμβόλιο απαιτεί αποθήκευση χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά κρύα αλυσίδα. Πρέπει να αποθηκευτεί στους -60 ° C έως -90 ° C βαθμούς. Αυτή η απαίτηση καθιστά το εμβόλιο πιο δύσκολο να αναπτυχθεί σε ρυθμίσεις όπου εξοπλισμός εξαιρετικά κρύας αλυσίδας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμος ή αξιόπιστα προσβάσιμος. Για το λόγο αυτό, ο ΠΟΥ εργάζεται για να υποστηρίξει χώρες κατά την αξιολόγηση των σχεδίων παράδοσης και την προετοιμασία για χρήση όπου είναι δυνατόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της ΑstraZeneca στην Ινδία

Χαμηλότερος από όσο περίμεναν ο αριθμός όσων έλαβαν το εμβόλιο, στις Η.Π.Α

Νέο τεστ αντισωμάτων ανιχνεύει την ανάγκη εμβολιασμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι συνέπειες του χρόνιου στρες στην υγεία

Άγχος Συνέπειες: Το άγχος είναι παντού και για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Και ενώ το λίγο άγχος είναι εντάξει - ένας βαθμός άγχους είναι και ωφέλιμος - το πολύ άγχος μπορεί να σας κουράσει και να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο ψυχική όσο και σωματική.

H άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.