ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γρίπη: Πώς θα θωρακίσετε τον οργανισμό σας από την γρίπη;

Γρίπη: Πώς θα θωρακίσετε τον οργανισμό σας από την γρίπη;

Γρίπη: Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή, παραμένοντας σωματικά δραστήριοι, κοιμάστε αρκετά και διαχειρίζεστε το άγχος.

Η προστασία του εαυτού σας από τη γρίπη περιλαμβάνει έναν συνδυασμό προληπτικών μέτρων και πρακτικών που στοχεύουν στην υγεία. Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια του αναπνευστικού που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μπορεί να οδηγήσει σε ήπια έως σοβαρά συμπτώματα.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά βήματα για να προστατευθείτε από τη γρίπη:

Εμβολιαστείτε:
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της γρίπης είναι να κάνετε ένα ετήσιο εμβόλιο γρίπης. Το εμβόλιο διεγείρει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να δημιουργήσει προστασία έναντι συγκεκριμένων στελεχών της γρίπης. Συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να εμβολιαστείτε.

Εφαρμόστε την καλή υγιεινή των χεριών:
Πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά μετά το βήχα ή το φτέρνισμα, τη χρήση της τουαλέτας και πριν το φαγητό. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα σαπούνι και νερό, χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ.

Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας:
Όταν βήχετε ή φτερνίζεστε, χρησιμοποιήστε χαρτομάντιλο για να καλύψετε το στόμα και τη μύτη σας και να το πετάξετε σωστά. Εάν δεν υπάρχει χαρτομάντιλο, βήξτε ή φταρνιστείτε στον αγκώνα ή στο εσωτερικό του χεριού σας, όχι στα χέρια σας.

Αποφύγετε τη στενή επαφή:
Μείνετε μακριά από άτομα που είναι άρρωστα και εάν αισθάνεστε αδιαθεσία, προσπαθήστε να περιορίσετε την επαφή με άλλους για να αποτρέψετε τη διάδοση του ιού. Διατηρήστε απόσταση τουλάχιστον 6 ποδιών από άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης.

Εφαρμόστε την αναπνευστική υγιεινή:
Ενθαρρύνετε την καλή αναπνευστική εθιμοτυπία παρέχοντας χαρτομάντιλα, κάδους απορριμμάτων και απολυμαντικά χεριών σε κοινόχρηστους χώρους, όπως χώρους εργασίας και σχολεία.

Καθαρίστε και απολυμάνετε:
Καθαρίζετε και απολυμαίνετε τακτικά τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά, συμπεριλαμβανομένων των πόμολων της πόρτας, των διακοπτών φώτων και των πάγκων. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά που είναι αποτελεσματικά κατά των ιών της γρίπης.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα:
Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή, παραμένοντας σωματικά δραστήριοι, κοιμάστε αρκετά και διαχειρίζεστε το άγχος. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις λοιμώξεις.

Μείνετε Ενημερωμένοι:
Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητα της γρίπης στην περιοχή σας, ειδικά κατά την περίοδο της γρίπης. Γνωρίζοντας πότε επικρατεί η γρίπη μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις.

Χρησιμοποιήστε μάσκες προσώπου:
Κατά τη διάρκεια επιδημιών γρίπης, η χρήση μάσκας προσώπου, ειδικά σε πολυσύχναστους ή κλειστούς χώρους, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης. Οι αναπνευστήρες N95 προσφέρουν καλύτερη προστασία.

Μένουμε σπίτι όταν αρρωστήσετε:
Εάν εμφανίσετε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, πόνους στο σώμα και κόπωση, είναι απαραίτητο να μείνετε σπίτι για να αποφύγετε τη διάδοση του ιού σε άλλους. Ακολουθήστε τις συμβουλές του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με το πότε να επιστρέψετε στην εργασία ή στο σχολείο.

Ακολουθήστε τις συστάσεις για τη δημόσια υγεία:
Δώστε προσοχή στις οδηγίες από τις αρχές δημόσιας υγείας, όπως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την πρόληψη της γρίπης και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Εξετάστε τα αντιιικά φάρμακα:
Εάν έχετε εκτεθεί στον ιό της γρίπης ή έχετε συμπτώματα γρίπης, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας. Μπορούν να συνταγογραφήσουν αντιιικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας της νόσου, εάν ληφθούν έγκαιρα.

Συμπερασματικά, η άσκηση καλής υγιεινής, ο εμβολιασμός και η λήψη προληπτικών μέτρων για τη μείωση της έκθεσης στον ιό της γρίπης είναι απαραίτητα για την προστασία του εαυτού σας και των άλλων από αυτή τη μεταδοτική αναπνευστική ασθένεια. Κατά τη διάρκεια των εποχών και των κρουσμάτων γρίπης, είναι σημαντικό να είστε σε εγρήγορση και να ακολουθείτε τις συστάσεις δημόσιας υγείας για να ελαχιστοποιήσετε την εξάπλωση του ιού στην κοινότητά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σχολεία άνοιξαν και οι ιώσεις εμφανίστηκαν δυναμικά

Τι είναι η γαστρεντερίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για αύξηση των κρουσμάτων - Απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό

Νέα στελέχη του ιού της γρίπης Α αυξάνουν τον κίνδυνο πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.

9 τροφές γεμάτες κάλιο για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Κάλιο διατροφή: Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού, αλλά βοηθά επίσης στη διαχείριση του διαβήτη, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και ακόμη και καταπολεμά τις μυϊκές κράμπες