Γιατροί

Ένωση Ιδιωτών Ιατρών: «Στηρίζουμε τον αγώνα των νοσηλευτών»

Ένωση Ιδιωτών Ιατρών: «Στηρίζουμε τον αγώνα των νοσηλευτών»

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου τάσσεται υπέρ των νοσηλευτών στον αγώνα που διεξάγουν. Η ΕΝΙΚ σημειώνει ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό γιατί αυτό που υπηρετούν οι νοσηλευτές είναι ανεκτίμητο και τονίζει πως το πρόβλημα είναι η έλλειψη σεβασμού και η απαξίωση. 

Η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Παρακολουθούμε με έκπληξη και απορία την χωρίς προηγούμενο επίθεση που δέχονται οι νοσηλευτές όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τους κατηγορούν γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν όλα αυτά που εδώ και χρόνια τους στερεί προκλητικά η πολιτεία.

Νιώθουμε την υποχρέωση σαν γιατροί και σαν επιστήμονες να τοποθετηθούμε δημόσια γιατί τυγχάνει να γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την αξία και την προσφορά των νοσηλευτών .

Οι νοσηλευτές αποτελούν την ραχοκοκαλιά αυτού που ονομάζουμε σύστημα υγείας .Έχουμε μια στενή συνεργασία και από τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντα τους καθορίζεται το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας για το όφελος των ασθενών μας. Είναι γενικά αποδεκτό ότι το επίπεδο νοσηλευτικής φροντίδας στην Κύπρο είναι υψηλό και συμβάλλει τα μέγιστα στην ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών .

Για τα προβλήματα λειτουργίας των νοσηλευτηρίων δεν φέρουν ευθύνη ούτε οι νοσηλευτές ούτε οι γιατροί παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού των πραγματικά υπεύθυνων .

Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο ας συνειδητοποιήσουν ορισμένοι πόσο σπουδαίο , μοναδικό και δύσκολο είναι να παλεύεις να σώζεις ανθρώπινες ζωές υπό αντίξοες συνθήκες ανεξαρτήτως μέρας ώρας και στιγμής . Στα χειρουργεία ,στο τμήμα επειγόντων ,στις μονάδες εντατικής στους θαλάμους ασθενών οι νοσηλευτές διαμορφώνουν μαζί με τους γιατρούς μια ομάδα που βρίσκεται σε συνεχή προσπάθεια υπηρετώντας το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή. Μια προσπάθεια καθημερινή και δύσκολη που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη μορφή προσφοράς .
Το να απαξιώνεται ο ρόλος αυτών που υπηρετούν τον άνθρωπο στην ουσία υποβαθμίζεται η αξία της ανθρώπινης ζωής.
Το θέμα δεν είναι οικονομικό γιατί αυτό που υπηρετούν οι νοσηλευτές είναι ανεκτίμητο !Το πρόβλημα είναι η έλλειψη σεβασμού και η απαξίωση .Αυτό ενοχλεί αλλά και εξοργίζει ταυτόχρονα.

Ο ρόλος των πολιτικών από όπου και αν προέρχονται (γιατί αυτό δεν μας ενδιαφέρει )είναι να δημιουργούν συνθήκες ευνοούμενης πολιτείας .Δεν χρειάζεται να βρουν νέους οικονομικούς πόρους για να διορθώσουν την αδικία ,είναι αρκετό να κατανέμουν επιτέλους τους προϋπολογισμούς των υπουργείων τους με βάση την προσφορά και όχι το βόλεμα ορισμένων!

Το σωστό είναι σωστό, ακόμα κι αν όλοι είναι εναντίον του, και το άδικο είναι άδικο ,ακόμα κι αν όλοι είναι υπέρ του…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η COVID-19 ώθησε τους γιατρούς να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό ιατρείο για απασχόληση με ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης των ζώων αντιμετώπιζαν άγχος στον χώρο εργασίας και πριν την πανδημία covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μετά από μια βουτιά το 2020, όταν πολλά ιατρεία έκλεισαν, η αποζημίωση των γιατρών άρχισε να ανακάμπτει το 2021, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ευρήματα ότι έξι από τις 10 κορυφαίες πολιτείες για εισόδημα γιατρών βρίσκονται στον Νότο, και οι έξι κατατάσσονται μεταξύ των χειρότερων για τη συνολική υγεία, σύμφωνα με έκθεση του United Health Foundation.

Αναφορά με τις Καλύτερες & Χειρότερες Πολιτείες του 2022 για τους Γιατρούς στις ΗΠΑ

Οι αριθμοί που απασχολούνται στο Μισισιπή είναι 4,7 φορές χαμηλότεροι από ό,τι στην Περιφέρεια της Κολούμπια, η οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης με 5,9 ανά 1000 άτομα.

Μέτρο ασφάλειας των ασθενών απαγορεύει την κατάχρηση τίτλων ιατρικής ειδικότητας

Μια δήλωση από την Αμερικανική Οστεοπαθητική Εταιρεία (AOA), για παράδειγμα, επισημαίνει ότι μόνο οι DO και οι MD μπορούν να έχουν άδεια για την άσκηση της ιατρικής — και, ως εκ τούτου, η λέξη «υπό την καθοδήγηση ιατρού» δεν πρέπει να σημαίνει «προαιρετικός ιατρός».

Πολλοί ρευματολόγοι στην Ουκρανία γίνονται πρόσφυγες εν μέσω χάους

Είπε στο Medscape Medical News ότι οι μάχες απέχουν περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) από αυτόν. «Έχω μια μικρή ιδιωτική ρευματολογική κλινική στη Zaporizhzhia [στη νοτιοανατολική Ουκρανία], οπότε αν εισβάλουν στην πόλη μας, θα πρέπει να κλείσω την κλινική μου και να βρω άλλο μέρος για να ζήσω και να εργασθώ».

Αύξηση ρεκόρ των υποψήφιων ιατρικών κολλεγίων στις ΗΠΑ για το σχολικό έτος 2021-2022

"Η πανδημία έριξε φως στις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα μπορούσε να παρακινήσει κάποιον που λέει: "Θέλω να κάνω τη διαφορά στον κόσμο. Ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνω αυτό;"

Απεργία πείνας νοσηλευτή του Νοσοκομείου Λάρισας

Ο συνάδελφος προέβη σε αυτήν τη μορφή διαμαρτυρίας για την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών εργασίας και νοσηλείας. Για την ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους. Ο αγώνας του συναδέλφου είναι δίκαιος και το μήνυμα εστάλη στους αρμόδιους

Γιατροί από όλο τον κόσμο στην “πράσινη” μάχη κατά του κοροναϊού

Γιατροί και επαγγελματίες υγείας από όλο τον κόσμο κάλεσαν τους παγκόσμιους ηγέτες να διασφαλίσουν μια πράσινη ανάκαμψη από την κρίση του ιού κοροναϊού λαμβάνοντας υπόψη την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κατάρρευση του κλίματος. Περισσότεροι από 200 οργανισμοί που εκπροσωπούν τουλάχιστον 40 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγείας – αποτελώντας περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου ιατρικού εργατικού […]

Η ΟΕΝΓΕ σε συνέντευξη τύπου με μέτρα προάσπισης της υγείας όλων έναντι του κοροναϊού

Να εισακουστούν οι προτάσεις τους από την κυβέρνηση ζήτησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ προκειμένου η Ελλάδα να μην ζήσει σκηνές Λομβαρδίας όπου οι γιατροί επέλεγαν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αποφασίζοντας ποιος θα έχει προτεραιότητα στη διασωλήνωση. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες το μεσημέρι έξω από το Αττικό Νοσοκομείο η πρόεδρος […]