Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Γιατροί

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Επίσης, κάνει λόγο για «αντιεπιστημονική και άκρως επικίνδυνη πρακτική, καθώς δεν ισχύουν για όλους τους πολίτες οι ίδιες ενδείξεις. Και αυτονόητα, μόνον ο ιατρός είναι σε θέση να αξιολογήσει και να καθοδηγήσει τους ασθενείς».

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος:Φόβοι για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων“, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, επισημαίνοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων που αναμένoνται κατά το νέο έτος παγκοσμίως, κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας , η οποία όπως αναφέρει «φαίνεται να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση».

Την ώρα που όλα τα κράτη προετοιμάζουν τις αγορές φαρμάκων και την εφοδιαστική αλυσίδα για λαίλαπα ελλείψεων που προκάλεσε η πανδημία και η μείωση της παραγωγής σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, «στην Ελλάδα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν δίνει τη δέουσα σημασία στις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις του ΠΙΣ, αλλά κινείται και προς την αντίθετη κατεύθυνση, επεκτείνοντας τους εμβολιασμούς χωρίς την απαραίτητη συνταγογράφηση», αναφέρει ο ΠΙΣ. Επίσης, κάνει λόγο για «αντιεπιστημονική και άκρως επικίνδυνη πρακτική, καθώς δεν ισχύουν για όλους τους πολίτες οι ίδιες ενδείξεις. Και αυτονόητα, μόνον ο ιατρός είναι σε θέση να αξιολογήσει και να καθοδηγήσει τους ασθενείς».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υιοθετήσει «άμεσα τις προτάσεις του ώστε εγκαίρως να υπάρξει εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση των φαρμάκων, τα οποία πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους όσοι ασθενείς τα έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι να τα σπαταλάμε με πρακτικές πολυφαρμακίας και αντιεπιστημονικής χορήγησής τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΕΦ: Πληθωρισμός, μειώσεις τιμών και υπερφορολόγηση οδηγούν σε ελλείψεις φαρμάκων

Για τρίτη φορά έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας

Ικανοποιημένοι οι φαρμακοποιοί από την απαγόρευση εξαγωγών σε 200 φάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επαγγελματική εξουθένωση των γενικών ιατρών συνδέεται με υψηλότερη συνταγογράφηση οπιοειδών και αντιβιοτικών στην Αγγλία

"Ως ασκούμενος γενικός ιατρός, η προτεραιότητα εδώ πρέπει να είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο επαγγελματικής εξουθένωσης στους γενικούς ιατρούς. Ωστόσο, η συσχέτιση μεταξύ του φόρτου εργασίας, της επαγγελματικής εξουθένωσης και της χρήσης φαρμάκων που μπορεί να συνταγογραφούνται υπερβολικά υποδηλώνει ότι η πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της συνταγογράφησης".

Έλλειψη ειδικών σε θέματα μολυσματικών ασθενειών στις ΗΠΑ, για "σύνθετους" λόγους

"Οι παγκόσμιοι ηγέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να συμμετάσχουν σε έναν ισχυρό διάλογο" όσον αφορά τον εκ των προτέρων σχεδιασμό και την ετοιμότητα για μελλοντικές πανδημίες. "Οι διεθνείς οργανισμοί, οι περιφερειακοί θεσμοί και οι ομάδες που βασίζονται σε κοινότητες είναι επίσης απαραίτητοι".

Οι ειδικοί στη Βρετανία σε θέματα κινητικότητας επιθυμούν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα

Συνήθως, αν οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με μια θέση στο NHS μπορούν να αναζητήσουν να μετακινηθούν σε ιδιωτικούς ρόλους. Ωστόσο, σε αυτό το επάγγελμα φαίνεται ότι υπάρχουν ελάχιστα οφέλη όσον αφορά την ικανοποίηση από την εργασία ή τις συνθήκες εργασίας από κάτι τέτοιο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τους ορθοπεδικούς να θέλουν να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό".

Ένας από τους γηραιότερους εν ενεργεία γιατρούς της Βόρειας Αμερικής πεθαίνει πριν από τα 105α γενέθλιά του

«Ο Δρ Γκόντφρεϊ πάντα νοιαζόταν για ολόκληρο το άτομο, το οποίο στον σημερινό κόσμο της ιατρικής υψηλής τεχνολογίας δυστυχώς μερικές φορές ξεχνιέται», είπε ο Δρ Μαρκ Μπέιλι στο Fox Digital News.

Πώς θεραπεύονται οι γιατροί με εθισμό και επιστρέφουν στη δουλειά τους

Σήμερα, ο οργανισμός συνεχίζει να υποστηρίζει και να βελτιώνει μεμονωμένα μέλη της πολιτείας και να εκπαιδεύει τους γιατρούς σχετικά με τις υπηρεσίες των κρατικών προγραμμάτων υγείας γιατρών PHP, οι οποίες μερικές φορές περιλαμβάνουν διόρθωση λανθασμένων αντιλήψεων.

Η COVID-19 ώθησε τους γιατρούς να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό ιατρείο για απασχόληση με ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

Σύμφωνα με την έκθεση, 108.700 γιατροί εγκατέλειψαν το ανεξάρτητο ιατρείο για να εργαστούν σε νοσοκομεία ή άλλες εταιρικές οντότητες κατά την 3ετή περίοδο που έληξε το 2021.

Μετά από μια βουτιά το 2020, όταν πολλά ιατρεία έκλεισαν, η αποζημίωση των γιατρών άρχισε να ανακάμπτει το 2021, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ευρήματα ότι έξι από τις 10 κορυφαίες πολιτείες για εισόδημα γιατρών βρίσκονται στον Νότο, και οι έξι κατατάσσονται μεταξύ των χειρότερων για τη συνολική υγεία, σύμφωνα με έκθεση του United Health Foundation.

Close Icon