Γιατροί

ΗΠΑ Έρευνα: Τα εισοδήματα των γιατρών αρχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία

ΗΠΑ Έρευνα: Τα εισοδήματα των γιατρών αρχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία

Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ευρήματα ότι έξι από τις 10 κορυφαίες πολιτείες για εισόδημα γιατρών βρίσκονται στον Νότο, και οι έξι κατατάσσονται μεταξύ των χειρότερων για τη συνολική υγεία, σύμφωνα με έκθεση του United Health Foundation.

ΗΠΑ Έρευνα: Αν και η πανδημία δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση, η ζωή έχει επιστρέψει σε κάτι που πλησιάζει στο φυσιολογικό.Τα ιατρεία άνοιξαν ξανά και οι εκλεκτικές διαδικασίες αρχίζουν να γεμίζουν ξανά τα ωράρια των γιατρών. Μετά από μια βουτιά το 2020, όταν πολλά ιατρεία έκλεισαν και οι περισσότεροι ασθενείς έμεναν σπίτι, η αποζημίωση των γιατρών άρχισε να ανακάμπτει το 2021, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Αποζημίωσης Ιατρών της Medscape.

Για πρώτη φορά στα 11 χρόνια που η Medscape διενεργεί αυτή τη δημοσκόπηση, όλες οι ειδικότητες είδαν αύξηση εισοδήματος το 2021, πιθανότατα λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών για την πανδημία.

«Η αποζημίωση για τους περισσότερους γιατρούς αυξάνεται καθώς η ζήτηση για γιατρούς επιταχύνεται», λέει ο James Taylor, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Ηγετικών Λύσεων της AMN Healthcare.

Η φετινή έκθεση περιλάμβανε απαντήσεις από περισσότερους από 13.000 γιατρούς σε περισσότερες από 29 ειδικότητες.

Το 2022, οι γιατροί συνολικά κέρδισαν κατά μέσο όρο 339.000 $. Οι ειδικοί άντλησαν 368.000 δολάρια και οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης κατά μέσο όρο 260.000 δολάρια.

Αν και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί γίνονται ολοένα και πιο σπάνιοι, όσοι το κάνουν μόνοι τους ανέφεραν 20% περισσότερα εισοδήματα από τους μισθωτούς ομολόγους τους. Παρά τα κέρδη, πολλοί μεμονωμένοι γιατροί εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το νερό.

Το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων είδε τα εισοδήματά τους να μειώνονται το 2021, αν και φέτος, λιγότεροι έριξαν την ευθύνη στην πανδημία από ό,τι πέρυσι (70% έναντι 92%).

Μερικά από τα μακροχρόνια προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε παρενέργειες της πανδημίας.

Η αυξημένη χρήση της τηλεϋγείας (και το σχετικό κόστος) μαζί με τα προβλήματα στελέχωσης εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς της πρακτικής. «Είμαι σε θέση οικονομικά να τα βγάλω πέρα ​​και ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει», είπε ένας από τους ερωτηθέντες. «Πέρυσι πήραμε δάνεια και επιχορηγήσεις για να βοηθήσουμε, αλλά τίποτα μέχρι στιγμής φέτος». Αυτά τα προβλήματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τους οικογενειακούς γιατρούς.

Ο Toki Iroku-Malize, MD, εκλεγμένος πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών, είπε στο Medscape Medical News ότι οι οικογενειακοί γιατροί είναι ήδη πολύ χαμηλότεροι από την μισθολογική κλίμακα σε σύγκριση με άλλες ειδικότητες και η πανδημία έδωσε σοβαρό πλήγμα σε ήδη αγχωμένες πρακτικές.

«Η πανδημία επιδείνωσε τις οικονομικές πιέσεις που είχαμε ήδη», είπε. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, αλλά όχι αρκετά. Μια έρευνα του Αυγούστου 2021 από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Συνεργασίας διαπίστωσε ότι μόνο το 30% των οικογενειακών γιατρών είπε ότι το ιατρείο τους ήταν σε σταθερή οικονομική βάση.

«Αυτό σημαίνει ότι το 70% δεν είναι εντάξει», είπε ο Iroku-Malize. Όσο τραγικοί κι αν είναι οι αριθμοί, οι γιατροί δεν ανταποκρίνονται αφήνοντας τους λιγότερο κερδοφόρους ασθενείς τους.

Το εβδομήντα τοις εκατό δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δέχεται υπάρχοντες και νέους ασθενείς Medicare και Medicaid, παρόλο που τα ποσοστά αμοιβής από αυτές τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι χαμηλότερα. Εξακολουθούν να υπάρχουν κενά αμοιβών μεταξύ φύλου και εθνικών ομάδων

Αν και οι μισθοί έχουν αυξηθεί συνολικά για όλες τις ειδικότητες όλα αυτά τα χρόνια, το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών παρέμεινε αρκετά σταθερό. Στην έρευνα της Medscape το 2012, οι άνδρες πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας κέρδισαν 23% περισσότερα από τις γυναίκες ομολόγους τους.

Το 2021, οι άνδρες προηγήθηκαν ελαφρώς περισσότερο, κερδίζοντας 25% περισσότερα από τις γυναίκες.

Τα νέα είναι κάπως καλύτερα για τις γυναίκες σε ειδικότητες.

Το χάσμα μεταξύ των φύλων στη φετινή έκθεση είναι 31%. Αυτό είναι μειωμένο από 37% το 2012 και 33% το 2019.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι οι γυναίκες εισέρχονται σε υψηλότερα αμειβόμενες ειδικότητες σε μεγαλύτερο αριθμό. Σύμφωνα με την έρευνα του 2016, το 26% των ογκολόγων ήταν γυναίκες. Τώρα αυτό το ποσοστό είναι 33%.

Ο αριθμός των γυναικών σε εντατική φροντίδα αυξήθηκε από 25% σε 31% την ίδια περίοδο.

“Πολλοί από τους ειδικούς οργανισμούς καταβάλλουν προσπάθειες όχι μόνο για να αυξήσουν τον αριθμό των γυναικών σε ειδικότητες, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις διαφορές στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων και την προκατάληψη στις αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής και της υποτροφίας”, δήλωσε ο Ron Holder, Chief Operating Officer της Medical Group Management. Σχέση. Η αντιμετώπιση των αμοιβών των γυναικών είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, επειδή οι μισθολογικές διαφορές τείνουν να δημιουργηθούν.

Η Iroku-Malize επισημαίνει ότι οι αυξήσεις για τους γιατρούς και των δύο φύλων τείνουν να βασίζονται στον αρχικό μισθό.

Έτσι, καθώς μια γυναίκα γιατρός ανεβαίνει τη σκάλα, ακόμα κι αν αυξηθεί ο μισθός της, το χάσμα την ακολουθεί.

Ενώ οι λευκοί γιατροί εξακολουθούν να είναι οι κορυφαίοι κερδισμένοι στον τομέα, όλες οι φυλετικές και εθνοτικές ομάδες έχουν δει αύξηση στο εισόδημα τα τελευταία χρόνια και το χάσμα φυλής/εθνικότητας μπορεί να αρχίσει να συρρικνώνεται.

Από την έκθεση του 2017, η αποζημίωση για τους μαύρους γιατρούς έχει αυξηθεί κατά 19% και έχει αυξηθεί κατά 21% για τους Ισπανούς ιατρούς

Οι Ασιάτες Αμερικανοί γιατροί έχουν σημειώσει αύξηση 16%.

Οι λευκοί γιατροί είδαν αύξηση 14% τα τελευταία 5 χρόνια.

Η γεωγραφία κάνει επίσης τη διαφορά. Πολλές νότιες πολιτείες αντιμετωπίζουν ελλείψεις γιατρών και χαμηλότερη συνολική υγεία, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές από αυτές τις πολιτείες έχουν προσφέρει υψηλότερους μισθούς και άλλα κίνητρα για να προσελκύσουν γιατρούς σε αυτές τις υποεξυπηρετούμενες περιοχές.

Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ευρήματα ότι έξι από τις 10 κορυφαίες πολιτείες για εισόδημα γιατρών βρίσκονται στον Νότο, και οι έξι κατατάσσονται μεταξύ των χειρότερων για τη συνολική υγεία, σύμφωνα με έκθεση του United Health Foundation.

Μια Δέσμευση στην Ιατρική

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, αυτές που θέτει η πανδημία καθώς και οι προϋπάρχουσες, το ποσοστό των γιατρών που θα επέλεγαν ιατρική αν έπρεπε να πάρουν ξανά την απόφαση είναι υψηλότερο τώρα από ό,τι ήταν το 2011.

Τότε, μόνο το 69% θα πήγαινε ξανά στην ιατρική; σήμερα ο αριθμός αυτός είναι 73%. Ωστόσο, μπορεί να είναι άλλο το θέμα επιλογής ειδικότητας.

Μόνο το 68% των οικογενειακών γιατρών και το 63% των εσωτερικών γιατρών θα επέλεγαν την ίδια ειδικότητα αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω.

Οι δερματολόγοι, στο 99%, και οι ορθοπεδικοί, στο 97%, εξακολουθούν να είναι μεταξύ των κορυφαίων εκείνων που θα έμεναν στον ίδιο κλάδο.

Αν και η μείωση του εισοδήματος ήταν σίγουρα ανεπιθύμητη, οι γιατροί κατά κανόνα είναι καλύτερα σε θέση να αντεπεξέλθουν από πολλούς που έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πολλοί γιατροί — το 36% των ερωτηθέντων — προσαρμόστηκαν στην απώλεια εισοδήματος αναλαμβάνοντας επιπλέον θέσεις εργασίας.

“Οι γιατροί είναι τυχεροί που έχουν στη διάθεσή τους μια τεράστια σειρά από πιθανές παράπλευρες συνεδρίες.

Δεν είναι δύσκολο να βρουν συμπληρωματικό εισόδημα που πληρώνει καλά”, λέει η Sylvie Stacy, MD, MPH, συγγραφέας του 50 Μη κλινικές Καριέρες για Ιατρούς.

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει δώσει σε όλους μια παύση για να σκεφτούμε τι έχει σημασία στη ζωή. Οι γιατροί δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ενώ η “ευγνωμοσύνη/σχέσεις με τους ασθενείς” και “το ότι είμαι πολύ καλός σε αυτό που κάνω/βρίσκω απαντήσεις, οι διαγνώσεις” εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή όταν επρόκειτο για το πιο ικανοποιητικό μέρος της δουλειάς, “γνωρίζοντας ότι κάνω τον κόσμο σε καλύτερη θέση» αυξήθηκε από 12% το 2015 και το 2017 σε 23% φέτος. Δεν είναι όλα για τα λεφτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Η ψηφιακή υγεία δίνει άλλη ώθηση στην υγειονομική περίθαλψη

Συνέδριο Economist: Ο Υπουργός Υγείας εφ όλης της ύλης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η COVID-19 ώθησε τους γιατρούς να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό ιατρείο για απασχόληση με ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

Σύμφωνα με την έκθεση, 108.700 γιατροί εγκατέλειψαν το ανεξάρτητο ιατρείο για να εργαστούν σε νοσοκομεία ή άλλες εταιρικές οντότητες κατά την 3ετή περίοδο που έληξε το 2021.

Αναφορά με τις Καλύτερες & Χειρότερες Πολιτείες του 2022 για τους Γιατρούς στις ΗΠΑ

Οι αριθμοί που απασχολούνται στο Μισισιπή είναι 4,7 φορές χαμηλότεροι από ό,τι στην Περιφέρεια της Κολούμπια, η οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης με 5,9 ανά 1000 άτομα.

Μέτρο ασφάλειας των ασθενών απαγορεύει την κατάχρηση τίτλων ιατρικής ειδικότητας

Μια δήλωση από την Αμερικανική Οστεοπαθητική Εταιρεία (AOA), για παράδειγμα, επισημαίνει ότι μόνο οι DO και οι MD μπορούν να έχουν άδεια για την άσκηση της ιατρικής — και, ως εκ τούτου, η λέξη «υπό την καθοδήγηση ιατρού» δεν πρέπει να σημαίνει «προαιρετικός ιατρός».

Πολλοί ρευματολόγοι στην Ουκρανία γίνονται πρόσφυγες εν μέσω χάους

Είπε στο Medscape Medical News ότι οι μάχες απέχουν περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) από αυτόν. «Έχω μια μικρή ιδιωτική ρευματολογική κλινική στη Zaporizhzhia [στη νοτιοανατολική Ουκρανία], οπότε αν εισβάλουν στην πόλη μας, θα πρέπει να κλείσω την κλινική μου και να βρω άλλο μέρος για να ζήσω και να εργασθώ».

Αύξηση ρεκόρ των υποψήφιων ιατρικών κολλεγίων στις ΗΠΑ για το σχολικό έτος 2021-2022

"Η πανδημία έριξε φως στις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα μπορούσε να παρακινήσει κάποιον που λέει: "Θέλω να κάνω τη διαφορά στον κόσμο. Ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνω αυτό;"

Απεργία πείνας νοσηλευτή του Νοσοκομείου Λάρισας

Ο συνάδελφος προέβη σε αυτήν τη μορφή διαμαρτυρίας για την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών εργασίας και νοσηλείας. Για την ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους. Ο αγώνας του συναδέλφου είναι δίκαιος και το μήνυμα εστάλη στους αρμόδιους

Γιατροί από όλο τον κόσμο στην “πράσινη” μάχη κατά του κοροναϊού

Γιατροί και επαγγελματίες υγείας από όλο τον κόσμο κάλεσαν τους παγκόσμιους ηγέτες να διασφαλίσουν μια πράσινη ανάκαμψη από την κρίση του ιού κοροναϊού λαμβάνοντας υπόψη την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κατάρρευση του κλίματος. Περισσότεροι από 200 οργανισμοί που εκπροσωπούν τουλάχιστον 40 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγείας – αποτελώντας περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου ιατρικού εργατικού […]