Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Προβλήματα γονιμότητας: Τι να περιμένετε σε μια επικείμενη συνάντησή σας για προβλήματα γονιμότητας;

Προβλήματα γονιμότητας: Τι να περιμένετε σε μια επικείμενη συνάντησή σας για προβλήματα γονιμότητας;

Προβλήματα γονιμότητας: Λόγω του μεταβαλλόμενου και απαιτητικού τρόπου ζωής, μυριάδες ζευγάρια σήμερα αντιμετωπίζουν την ατυχή πραγματικότητα της υπογονιμότητας

Αναμφισβήτητα, η χαρά του να γίνεις γονιός δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στον κόσμο. Από το να κρατάς τα παιδιά μέχρι να τα βλέπεις να μεγαλώνουν, το ταξίδι της γονεϊκότητας είναι γεμάτο με αμέτρητες πολύτιμες στιγμές. Ωστόσο, λόγω του μεταβαλλόμενου και απαιτητικού τρόπου ζωής, μυριάδες ζευγάρια σήμερα αντιμετωπίζουν την ατυχή πραγματικότητα της υπογονιμότητας, η οποία επηρεάζει τα όνειρά τους να κάνουν οικογένεια. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου το 17,5% του ενήλικου πληθυσμού σχεδόν ένας στους έξι ανθρώπους παγκοσμίως είναι υπογόνιμος. Επιπλέον, αυτή η ανησυχία έχει αυξηθεί σε συχνότητα επειδή οι ανθυγιεινές συνήθειες, το άγχος και η ρύπανση μπορούν όλα να έχουν επιζήμια επίδραση στη γονιμότητα. Έτσι, για να βιώσουν τη χαρά της γονιμότητας, τα ζευγάρια αναζητούν ιατρική βοήθεια συμβουλευόμενοι ειδικούς γονιμότητας και εξερευνώντας θεραπείες γονιμότητας, όπως χειρουργικές επεμβάσεις και υποβοηθούμενη σύλληψη, συμπεριλαμβανομένης της ενδομήτριας σπερματέγχυσης (IUI) και της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Μέσω αυτών των υπηρεσιών, τα ζευγάρια μπορούν να επωφεληθούν από την απαραίτητη υποστήριξη και πόρους για να πλοηγηθούν με σιγουριά στο ταξίδι υπογονιμότητας. Η Dr Shilpa Ellur, Senior Consultant Reproductive Medicine στο Milann Fertility Hospital στο Whitefield της Bangalore μοιράζεται ορισμένα σημεία.

Αρχική διαβούλευση γονιμότητας: Τι να περιμένετε;

Έλεγχος γονιμότητας : Για ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα εγκυμοσύνης, ο έλεγχος γονιμότητας είναι ένα κρίσιμο βήμα. Έτσι, τα ζευγάρια θα πρέπει να προβλέπουν ότι θα συζητήσουν το ιατρικό τους ιστορικό, τις επιλογές του τρόπου ζωής και τυχόν προηγούμενες προσπάθειες υπογονιμότητας κατά την αρχική διαβούλευση γονιμότητας. Ο επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης μπορεί επίσης να συστήσει άλλες εξετάσεις για την ανάλυση της αναπαραγωγικής υγείας του ζευγαριού, όπως αξιολογήσεις ορμονικών επιπέδων, ανάλυση σπέρματος ανδρικού συντρόφου και το τεστ αντι-Mullerian ορμόνης (AMH), το οποίο αξιολογεί την ποιότητα και την ποσότητα των ωαρίων που παραμένουν στις ωοθήκες μιας γυναίκας. . Αυτές οι εξετάσεις βοηθούν στον προσδιορισμό τυχόν υποκείμενων προβλημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα και κατευθύνουν τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης θεραπευτικής στρατηγικής.

Επιλογές θεραπείας: Μόλις ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις των δοκιμών, ο εμπειρογνώμονας γονιμότητας θα συζητήσει πιθανές επιλογές θεραπείας με βάση συγκεκριμένες περιστάσεις. Αυτή η συζήτηση μπορεί να περιλαμβάνει τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART) όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), η ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI) ή άλλες παρεμβάσεις ενίσχυσης της γονιμότητας. Ο γιατρός θα σας εξηγήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής, καθοδηγώντας σας προς την καταλληλότερη προσέγγιση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπείας γονιμότητας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με διάφορες προσωπικές συνθήκες και μπορεί να μην διασφαλίζουν μια υγιή εγκυμοσύνη. Επομένως, είναι κρίσιμο να συμβουλευτείτε ειδικούς σχετικά με οποιαδήποτε συγκεκριμένη κατάσταση και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις θεραπείας για να επιλέξετε την καλύτερη πορεία δράσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προτεινόμενες δίαιτες με έμφαση στην γονιμότητα

5 βασικά στοιχεία που ενισχύουν τη γονιμότητα

Νέα έρευνα παρέχει νέες γνώσεις σχετικά με τη χρήση, τη δωρεά και τη διάθεση ωαρίων μετά την κατάψυξη

Μπορεί το πάχος της κοιλιάς να επηρεάσει την γονιμότητα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη ψωρίασης δείχνει υψηλό επίπεδο συμπτωμάτων αρθρίτιδας

Ψωρίαση: Το ποσοστό του 25% επιβεβαιώνει τις υπάρχουσες γνώσεις ότι έως και το ένα τρίτο θα αναπτύξει ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), η οποία προκαλεί φλεγμονή και επώδυνες αρθρώσεις και τένοντες.

Επίδραση της υπέρτασης σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες

Υπέρταση ηλικία: Η υπέρταση, ή η υψηλή αρτηριακή πίεση, επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τους νέους άνδρες και τις γυναίκες, θέτοντας σημαντικούς κινδύνους για την υγεία που μπορεί να έχουν άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Μικρορομπότ από φύκια παραδίδουν φάρμακα απευθείας σε καρκινικούς όγκους

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών, η καινοτόμος αυτή θεραπεία θα δοκιμαστεί στη συνέχεια σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Εάν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά της, θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο και στην αποτροπή της εξάπλωσης ασθενειών.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές

Οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές (ΝΔΔ) περιλαμβάνουν μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τη λειτουργία και την ανάπτυξη του εγκεφάλου, οδηγώντας σε βλάβες στην προσωπική, κοινωνική, ακαδημαϊκή ή επαγγελματική λειτουργία.

Η σπουδαιότητα της μετεγχειρητικής νευροαποκατάστασης για ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο;

Μετεγχειρητική νευροαποκατάσταση: Η μετεγχειρητική νευροαποκατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο λόγω της πολύπλοκης και λεπτής φύσης της χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο και της επακόλουθης διαδικασίας ανάρρωσης.

Close Icon