Επιστημονικά Νέα

Ο αυχενικός πόνος συνδέεται με την ηλικία;

Ο αυχενικός πόνος συνδέεται με την ηλικία;

Πρόσφατη έρευνα η οποία έγινε από τους επιστήμονες της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Ένωσης (AOA), διαπίστωσε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών έχουν αυχενικό πόνο και δεν κάνουν κάτι γι’ αυτό, διότι απλά πιστεύουν στο μύθο ότι είναι απολύτως φυσιολογικός λόγω του ότι μεγαλώνουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν ένας στους δύο αμερικανούς πολίτες πιστεύει ότι ο αυχενικός πόνος είναι μέρος της ζωής, ενώ το 41% πιστεύει ότι ο πόνος είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, ο αυχενικός πόνος δεν κάνει διακρίσεις καθώς επηρεάζει οποιονδήποτε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 65% των Αμερικανών, στις ηλικίες 18-34 ετών, είχαν βιώσει οι ίδιοι ή κάποιο άτομο της οικογένεια τους χρόνιο πόνο κατά τη διάρκεια του 2016.

Παρόλα αυτά, η έρευνα κατέδειξε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι θετικοί ως προς το να κάνουν κάτι για να αποφύγουν αυτούς τους πόνους, αφού το 60% των ερωτηθέντων για το αν θα έκανε κάποιες ενέργειες να βελτιωθεί η κατάσταση του, απάντησε ότι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα πήγαινε σε γιατρό. Ενώ, πάνω από το 1/3 των συμμετεχόντων απάντησε ότι δεν θα έπαιρνε τα φάρμακα που θα τους συνταγογραφούσε ο γιατρός για τον πόνο, υπό το φόβο ενός πιθανού εθισμού σε αυτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική τουλάχιστον 150 – 300 λεπτά την εβδομάδα

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του υποψήφιου εμβολίου mRNA CureVac έναντι της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πρώτη παιδική μνήμη χρονολογείται στα δυόμιση έτη σύμφωνα με νέα έρευνα

Μνήμη Παιδιού: Aυτό που πολλοί άνθρωποι παρέχουν όταν τους ζητείται η πρώτη τους μνήμη δεν είναι μια οριακή μνημονική αρχή πριν από την οποία δεν υπάρχουν αναμνήσεις. Αντίθετα, φαίνεται να υπάρχει μια ομάδα πιθανών αναμνήσεων που προηγούνται αυτής.

Ερευνητές θεωρούν τον Δεκέμβριο του 2019 ως τον πιθανό χρόνο ύπαρξης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Οι συγγραφείς επίσης δεν γνωρίζουν εάν οι συμμετέχοντες μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού ή εντός των κοινοτήτων τους και θα ήθελαν να δουν την εργασία τους να επιβεβαιώνεται σε περαιτέρω μελέτη.

Παχυσαρκία: Η κατανόηση της συναισθηματικής σχέσης με το φαγητό είναι κλειδί για την αντιμετώπιση της

Παχυσαρκία Καρδιά: Παχύσαρκα άτομα που παρακολούθησαν ένα εξατομικευμένο, μη - κριτικό, πρόγραμμα τροποποίησης του τρόπου ζωής και βελτίωσης της σχέσης με το φαγητό ενίσχυσαν την καρδιαγγειακή και ψυχική τους υγεία μέσα σε μόλις 10 εβδομάδες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι διαταραχές ύπνου είναι πολλές, από καθόλου επικίνδυνες έως και πολύ επικίνδυνες.

Η συγκεκριμένη διαταραχή ύπνου λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, όταν τα περισσότερα όνειρα συμβαίνουν. Τα άτομα αυτά τείνουν να αντιδρούν σωματικά σε ό,τι συμβαίνει στα όνειρά τους, κάτι που δεν είναι και πάντα θετικό, καθώς μπορεί να περιέχει κάποια επίθεση ή βίαια κίνηση.

Διαλειμματική νηστεία: Η αποτελεσματικότητα της αμφισβητείται

Διαλειμματική διαίτα: Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα αμφισβητεί τη δημοφιλή πεποίθηση ότι οι διαλειμματικές δίαιτες είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε βάρος.

Μία επιπλέον δόση εμβολίων COVID-19 ασπίδα για ασθενείς με μεταμόσχευση

Προς το παρόν, "ο καλύτερος τρόπος για την προστασία αυτών των ανθρώπων είναι να εμβολιαστούν οι άλλοι", έτσι είναι λιγότερο πιθανό να εκτεθούν στον κορωνοϊό, τόνισε ο Kim του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. 

Πάνω από τους μισούς θανάτους εξαιτίας καρδιαγγειακών παθήσεων παγκοσμίως καταγράφονται στην Ασία

Καρδιαγγειακές παθήσεις Ασία: Πάνω από τους μισούς θανάτους εξαιτίας καρδιαγγειακών παθήσεων που σημειώνονται παγκοσμίως συμβαίνουν στην Ασία. Νέα μελέτη στοχεύει στην διερεύνηση και τον εντοπισμό των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των καρδιαγγειακών παθήσεων στις ασιατικές χώρες με σκοπό την καταπολέμηση της επιδημίας.