Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός κρούσματα: Παράγοντας προβλέπει εστίες ιού πριν τα τεστ

Κορωνοϊός κρούσματα: Παράγοντας προβλέπει εστίες ιού πριν τα τεστ

Κορωνοϊός κρούσματα: Λαμβάνοντας καθημερινά δείγματα από το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής New Haven, οι ερευνητές μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του COVID-19 έως και επτά ημέρες προτού αναφερθεί το ίδιο μοτίβο από συγκεντρωμένα δεδομένα δοκιμών από τη μητροπολιτική περιοχή του New Haven. Από τις 19 Μαρτίου, η ερευνητική ομάδα συλλέγει δείγματα από το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων που εξυπηρετεί το New Haven, το East Haven, το Hamden και τμήματα του Woodbridge, CT. Η καμπύλη της εξέλιξης όπως φαίνεται στα δείγματα είναι παρόμοια σε σχήμα με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων που αναφέρθηκαν με δοκιμή, αλλά οι συγκεντρώσεις SARS-CoV-2 οδηγούν τη δοκιμή κατά περίπου μία εβδομάδα. Τα αποτελέσματα του τρέχοντος έργου δημοσιεύθηκαν στο Nature Biotechnology .

“Εάν λάβετε την ομαλή καμπύλη μας για το SARS-CoV-2 RNA στη λάσπη λυμάτων και την επικαλύψετε στις εξομαλυνμένες καμπύλες από τη δοκιμή, οι τάσεις είναι πολύ παρόμοιες – αλλά είμαστε πέντε έως επτά ημέρες μπροστά από αυτό”, δήλωσε ο Jordan Peccia, ο Thomas E. Golden, Jr. Καθηγητής Χημικών & Περιβαλλοντικών Μηχανικών. “Έτσι, όχι μόνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την καμπύλη του ιού της λυματολάσπης για να κάνουμε κάποιες μορφές επιδημιολογίας, αλλά είναι επίσης ένας σημαντικός δείκτης.”

Εκτός από την Peccia, η ομάδα περιλαμβάνει ερευνητές του Yale Saad Omer, διευθυντής του Yale Institute for Global Health. Edward Kaplan, καθηγητής δημόσιας υγείας · και Albert Ko, πρόεδρος τμήματος και καθηγητής επιδημιολογίας. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τον Σταθμό Πειραματικών Αγροτικών Εργασιών του Κοννέκτικατ (CAES) Εκεί, ο επιστήμονας Doug Brackney αναλύει τα δείγματα λάσπης για να ανιχνεύσει και να ποσοτικοποιήσει το ιικό RNA του SARS CoV-2. “Αυτό το έργο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών εταίρων πανεπιστημίου και κρατικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου ζητήματος δημόσιας υγείας”, δήλωσε ο διευθυντής της CAES, Jason C. White. Επίσης: Κορωνοϊός εμβόλιο: Nέα εξέταση αίματος βοηθά στον έλεγχο του πληθυσμού

test.jpg

 

Η εξέλιξη του COVID-19 σε μια κοινότητα παρακολουθείται συνήθως ελέγχοντας συμπτωματικά περιστατικά και αξιολογώντας τον αριθμό των θετικών εξετάσεων. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε ημέρες για την εμφάνιση συμπτωμάτων σε κάποιον που είναι μολυσμένος και μεταδοτικός, οπότε η πιο έγκαιρη ανίχνευση του ιού σε μια κοινότητα θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για την επιβράδυνση της εξάπλωσής του.

Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι από την περίοδο των 10 εβδομάδων από τις 19 Μαρτίου έως την 1η Ιουνίου. Οι ερευνητές, ωστόσο, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δείγματα μέχρι το φθινόπωρο, οπότε αν υπάρχει αύξηση στις περιπτώσεις, αναμένουν ότι τα δείγματα λυμάτων θα το δείξουν αυτό – πιθανώς πολύ πριν αυτές οι νέες περιπτώσεις διαγιγνώσκονται. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές συλλέγουν δείγματα πρωτογενούς λάσπης, που δημιουργήθηκαν όταν στερεά σε αστικά ακατέργαστα λύματα εγκαταστάθηκαν πρώτα σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας. Η Peccia είπε ότι η λάσπη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους σκοπούς τους επειδή παρέχει ένα πολύ συμπυκνωμένο και καλά αναμεμιγμένο δείγμα και έχει αποδειχθεί ότι περιέχει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων ιών.

Wastewater.jpg

Ο Omer σημείωσε ότι η μέθοδος έχει σημαντικές επιπτώσεις για χώρες χαμηλού εισοδήματος με σημαντικά κενά στις δοκιμές και μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση αποφάσεων σχετικά με το αν θα ανοίξει ξανά τμήματα μιας συγκεκριμένης πόλης ή περιοχής. Είναι μια φθηνή μέθοδος και πολύ παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες χαμηλού εισοδήματος για να δοκιμάσετε την πολιομυελίτιδα σε κοινότητες – που θα καθιστούσε την υιοθέτηση της μεθόδου της ερευνητικής ομάδας σχετικά εύκολη. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε μερικές πόλεις πολύ σύντομα στη Νότια Ασία για να δει πόσο καλά κλιμακώνεται σε μεγαλύτερους πληθυσμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει άμυνα κατά της μόλυνσης του κορωνοϊού;

Μέτρα πρόληψης καρκίνου μαστού

Υπολογίζεται ότι μία στις δέκα γυναίκες έχει πιθανότητες να τον εκδηλώσει, με τον αριθμό των ετήσιων κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο να υπερβαίνει τα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Τροφές που ανακουφίζουν από τον πόνο

Επανεξέτασαν προϋπάρχουσες έρευνες από διάφορα εργαστηριακά πειράματα υπό διαφορετικές συνθήκες και κατέληξαν σε 33 τροφές που αποδεδειγμένα μειώνουν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.

Νέα γονίδια που σχετίζονται με τον κορωνοϊό "κλειδί" για μελλοντικές θεραπείες

Για τη μελέτη, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια οθόνη σε ολόκληρο το γονιδίωμα μιας γραμμής κυττάρων πράσινου πιθήκου, τα οποία είναι πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από έκθεση σε SARS-CoV-2 από ό, τι οι κυτταρικές σειρές που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Νέος χάρτης του ανοσοποιητικού τοπίου στον καρκίνο του παγκρέατος

Οι καρκίνοι του παγκρέατος δεν ήταν ευαίσθητοι στη θεραπεία του ανοσοποιητικού συστήματος, και εκείνοι από εμάς στον τομέα προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε είναι γιατί αυτό που κάνει αυτόν τον καρκίνο τόσο διαφορετικό

Δείτε ροφήματα και ποτά που προστατεύουν από την άνοια

Ρόφημα Άνοια: Ο κίνδυνος ανάπτυξης άνοιας αυξάνεται με τη γήρανση και η νόσος είναι εξαιρετικά συχνή στις μεγάλες ηλικίες. Εκτιμάται ότι 2% των ανθρώπων ηλικίας 65-74 έχει άνοια, ποσοστό που ανεβαίνει στο 19% για τις ηλικίες 75-84 και στο 42% για τους άνω των 85 ετών. Οι αιτίες της νόσου Aλτσχάιμερ, που είναι η συχνότερη […]