Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Ηπατική νόσος: Κορυφαία συμπτώματα ηπατικής νόσου σε γυναίκες που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ηπατική νόσος: Κορυφαία συμπτώματα ηπατικής νόσου σε γυναίκες που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ηπατική νόσος: Ακριβώς όπως οι άνδρες, ακόμη και οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρουν από μια πληθώρα ηπατικών προβλημάτων.

Ακριβώς όπως οι άνδρες, ακόμη και οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρουν από μια πληθώρα ηπατικών προβλημάτων. Εδώ, σας λέμε για τα συμπτώματα, τις αιτίες και τα προληπτικά μέτρα. Οι γυναίκες δεν πρέπει να αγνοούν κανένα από τα προβλήματα υγείας τους και να κάνουν μια υγιεινή ζωή. Οι καθυστερήσεις στη θεραπεία των ηπατικών προβλημάτων μπορεί να σας φέρουν σε σοβαρό πρόβλημα. Ο έγκαιρος έλεγχος και η διάγνωση μπορούν να βοηθήσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται για την υγεία σας. Το συκώτι τείνει να εκτελεί βασικές λειτουργίες όπως το φιλτράρισμα του αίματος, η παραγωγή ζωτικών πρωτεϊνών του σώματος, η εξισορρόπηση των ορμονών, η παροχή απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, ακόμη και η παραγωγή χολής που εξαλείφει τις τοξικές ουσίες και διευκολύνει την πέψη . Είσαι ενήμερος? Το ήπαρ είναι το μόνο όργανο που μπορεί να επιδιορθωθεί, αλλά ορισμένα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν αναστρέψιμες και μη αναστρέψιμες βλάβες. Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα με το συκώτι που πρέπει να προσέχει μια γυναίκα.

Αυτά τα προβλήματα με το συκώτι παρουσιάζονται στις γυναίκες

Αγαπητές γυναίκες, προσέξτε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα ηπατικής νόσου που μπορεί να εμποδίσουν σιγά σιγά τη συνολική σας ευεξία:

Αλκοολική ηπατική νόσο

Αυτό είναι συχνό φαινόμενο στις γυναίκες καθώς απορροφούν περισσότερο αλκοόλ σε σύγκριση με το μέγεθος του σώματός τους από τους άνδρες. Ακόμη και η κατανάλωση αλκοόλ σε μικρές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη κίρρωση και τελικά μεταμόσχευση ήπατος.

Αυτοάνοση Ηπατίτιδα

Αυτή η φλεγμονή του ήπατος παρατηρείται όταν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μπερδεύουν τα φυσιολογικά κύτταρα του ήπατος ως επιβλαβείς εισβολείς και πολεμούν εναντίον τους. Αυτή η κατάσταση παρατηρείται σε πολλές γυναίκες. 

Ιογενής ηπατίτιδα

Αυτό σημαίνει φλεγμονή του ήπατος λόγω του ιού της ηπατίτιδας A, B, C, D ή E. Κάποιος μπορεί να μολυνθεί με διάφορους τρόπους, όπως η κατανάλωση ακάθαρτου φαγητού, η σεξουαλική επαφή ή η κοινή χρήση βελόνων. Η ηπατίτιδα Ε είναι κυρίως απειλητική για τη ζωή σε έγκυες γυναίκες.

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD)

Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται λόγω του υπερβολικού λίπους που γίνεται τοξικό για το συκώτι που οδηγεί σε φλεγμονή. Η NAFLD είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από την κίρρωση με παράγοντες κινδύνου όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Στη συνέχεια, κάποιος θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος για να επιβιώσει.

Πρωτοπαθής Χολαγγειίτιδα (PBC)

Εδώ, οι χοληφόροι πόροι στο συκώτι καταστρέφονται σε μια χρονική περίοδο. Σιγά-σιγά, η χολή συσσωρεύεται στο ήπαρ και προκαλεί κίρρωση. Φαίνεται στις γυναίκες καθώς η πάθηση συνδέεται με νόσο του θυρεοειδούς, οστεοπόρωση και καρκίνο του μαστού.

Καλοήθεις όγκοι του ήπατος Περιπτώσεις παρατηρούνται συνήθως σε γυναίκες που χρησιμοποιούν από του στόματος αντισυλληπτικά με υψηλότερες δόσεις οιστρογόνων.

Συμπτώματα ηπατικής νόσου

Τα συμπτώματα της ηπατικής νόσου περιλαμβάνουν:

  1. Κούραση
  2. Ναυτία
  3. Ικτερός
  4. Αφόρητος κοιλιακός πόνος στην πάνω δεξιά πλευρά
  5. Πυρετός μαζί με ρίγη
  6. Συνεχής απώλεια βάρους και
  7. Πιο ανοιχτόχρωμο σκαμπό.

Επισκεφθείτε το γιατρό χωρίς καμία καθυστέρηση και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται μόνο από αυτόν.

Τα προληπτικά μέτρα: Η ηπατική νόσος είναι συχνό φαινόμενο στις γυναίκες, αν και υπάρχει εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτό. Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, να ακολουθούν μια θρεπτική διατροφή, να ασκούνται καθημερινά και να διαχειρίζονται καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση της ηπατικής νόσου που σχετίζεται με το αλκοόλ

Χαμηλή ευαισθητοποίηση του κοινού για το ήπαρ

Μοναδικές οι επιπτώσεις της λιπώδους ηπατικής νόσου στην πνευμονική λειτουργία

Κίνδυνος εμφάνισης κίρρωσης που σχετίζεται με το αλκοόλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιμετώπιση διαρροής που προκαλείται από ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης ή του κόλπου;

Ουροδόχος κύστη: Η διαρροή που προκαλείται από ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης και του κόλπου, όπως τα κυστεοκολπικά συρίγγια (VVFs) και τα ουρηθροκολπικά συρίγγια (UVFs), μπορούν πράγματι να αντιμετωπιστούν, συχνά με σημαντική επιτυχία.

Η επιστήμη πίσω από την ενσυναίσθηση 

Ενσυναίσθηση: Ξετυλίγοντας τις γνωστικές, συναισθηματικές και νευρολογικές διεργασίες που αποτελούν τη βάση της ενσυναίσθησης, οι ερευνητές ρίχνουν φως στον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους και πλοηγούμαστε στην πολυπλοκότητα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.

Τι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι ασθενείς με καρκίνο εγκεφάλου;

Καρκίνος εγκέφαλος: Οι ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις που απαιτούν προσεκτική διαχείριση και προσοχή για να διασφαλιστεί η βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής.

Close Icon