Επιστημονικά Νέα

Eπιβολή αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες του Διαδικτύου

Eπιβολή αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες του Διαδικτύου

Οι Βρετανοί χρήστες του Διαδικτύου, που κατεβάζουν παρανόμως τραγούδια, βίντεο, ή άλλο υλικό, ενδέχεται να ξεκινήσουν να λαμβάνουν, από το 2014, προειδοποιητικές επιστολές, προτού τους επιβληθούν πιο αυστηρές κυρώσεις, όπως έγινε γνωστό από την εθνική ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας (Ofcom).

Η Ofcom ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση, που θα υποχρεώνει τους παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές στους πελάτες τους, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι κατεβάζουν παράνομα υλικό από το Internet.

Η Ofcom «αναμένει οι πρώτες επιστολές να σταλούν στις αρχές του 2014», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Εφόσον μέσα σε διάστημα ενός χρόνου ένας χρήστης λάβει τρεις ή περισσότερες επιστολές, τότε ο πάροχος θα δίνει την διαδικτυακή διεύθυνσή του και πληροφορίες για το υλικό, που έχει κατεβάσει, στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι τελευταίοι θα μπορούν, έτσι, να κινηθούν εναντίον του «πειρατή».

Η ρύθμισή αυτή, που θα πρέπει, πάντως, να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, ενδέχεται να είναι ένα πρώτο βήμα για την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες. Και είναι βέβαιο πως θα συναντήσει σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή της, κυρίως από οργανισμούς, που προασπίζονται την ελευθερία της έκφρασης και την ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο, καθώς, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να παραβιάζει και τις δύο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ακούγοντας μουσική, βελτιώνετε την πλαστικότητα του εγκεφάλου

Το περιβάλλον επηρεάζει το φύλο του μωρού σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα για τη θεραπεία της ALS

Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS: Μια νέα μελέτη του Northwestern δείχνει ότι ο εκφυλισμός των κινητικών νευρώνων του εγκεφάλου (τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο που ελέγχουν την κίνηση των άκρων) δεν είναι απλώς ένα υποπροϊόν της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα της σπονδυλικής στήλης.

Η ομάδα αίματος επηρεάζει τελικά τον κορωνοϊό;

Κορωνοϊός ομάδα αίματος: Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη μόλυνση σε σύγκριση με άλλες, με βάση και την ομάδα αίματός τους.

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Περίσφιξη κήλης: Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλεται το χειρουργείο

Κήλη ονομάζεται το μη φυσιολογικό εξόγκωμα που εμφανίζεται κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας (ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη) ή της μηροβουβωνικής περιοχής (βουβωνοκήλη, μηροκήλη).

1 στα 44 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτισμό

ΗΠΑ αυτισμός: Tα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι μεταξύ των 8χρονων, 1 στους 44 είχε διαγνωστεί με αυτισμό, σε σύγκριση με 1 στους 54 που ταυτοποιήθηκαν με αυτισμό το 2016.

Διαβήτης τύπου 2-Έρευνα θέλει να εξετάσει τη συμβολή του ανθεκτικού αμύλου στη διαχείριση της γλυκαιμίας

Ανθεκτικό άμυλο διαβήτης: Εάν η υπόθεση αποδειχθεί, θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο τρόπο διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 με επίκεντρο τη διατροφή και θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άσκηση: To ενδοκανναβινοειδές σύστημα συνεργάζεται με την μικροχλωρίδα του εντέρου για αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

Άσκηση φλεγμονή: Νέα έρευνα ρίχνει φως στους μηχανισμούς με τους οποίους η άσκηση μειώνει τη φλεγμονή. Τα ενδογενή κανναβινοειδή, τα οποία παράγει το σώμα, είναι ενώσεις που μοιάζουν με κάνναβη και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της φλεγμονής. Οι μικροοργανισμοί στο έντερο, γνωστοί συλλογικά ως μικροβίωμα του εντέρου, παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας κατά τη διάσπαση των διαιτητικών ινών. Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι τα ενδογενή κανναβινοειδή έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, όπως και τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας που παράγει η μικροχλωρίδα του εντέρου. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι μια παρέμβαση άσκησης 6 εβδομάδων μείωσε τα επίπεδα φλεγμονωδών δεικτών και ότι αυτή η επίδραση συνδύαζε υψηλότερα επίπεδα ενδοκανναβινοειδών και λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα βραχείας αλυσίδας λιπαρά οξέα που παράγουν οι μικροοργανισμοί του εντέρου μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα ενδοκανναβινοειδή για να ασκήσουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.