Επιστημονικά Νέα

Επιστολή Επιστήμονες: “Η θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο δεν πρέπει να αποκλειστεί”

Επιστολή Επιστήμονες: “Η θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο δεν πρέπει να αποκλειστεί”

"Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις υποθέσεις τόσο για τις φυσικές όσο και για τις εργαστηριακές διαρροές έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα. Μια σωστή έρευνα θα πρέπει να είναι διαφανής, αντικειμενική, βασισμένη σε δεδομένα, να περιλαμβάνει ευρεία εμπειρογνωμοσύνη, να υπόκειται σε ανεξάρτητη εποπτεία και να είναι υπεύθυνη να ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο των συγκρούσεων. ενδιαφέροντος."

Επιστολή Επιστήμονες: Η θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο δεν πρέπει να αποκλειστεί έως ότου υπάρξουν «επαρκή δεδομένα», λένε οι επιστήμονες. Η επιστολή ανέφερε ότι οι θεωρίες ζωονοσογόνου υπερχειλίσεως και εργαστηριακών ατυχημάτων «δεν ελήφθησαν υπόψη». Μια ομάδα 18 επιστημόνων από όλον τον κόσμο έγραψε μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού, για να μην αποκλειστεί η τυχαία απελευθέρωση από ένα εργαστήριο “έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα.” Η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επιστήμη, ανέφερε επίσης ότι οι θεωρίες ζωονοσογόνου περιστατικού και εργαστηριακού ατυχήματος “δεν έλαβαν ισορροπημένη προσοχή” “Μόνον 4 από τις 313 σελίδες της έκθεσης και τα παραρτήματά της αφορούσαν την πιθανότητα εργαστηριακού ατυχήματος”, ανέφερε η επιστολή.

“Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τένδρο Γκαμπρέιε, σχολίασε ότι η εκτίμηση της έκθεσης για στοιχεία που υποστηρίζουν εργαστηριακό ατύχημα ήταν ανεπαρκής και προσφέρθηκε να παράσχει πρόσθετους πόρους για την πλήρη αξιολόγηση της πιθανότητας.” Οι ΗΠΑ, μαζί με την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τον Καναδά και άλλους ζήτησαν επίσης μια «διαφανή και ανεξάρτητη ανάλυση και αξιολόγηση, χωρίς παρεμβολές και αδικαιολόγητη επιρροή», αφού η έρευνα του ΠΟΥ ήταν ασαφής.

“Ως επιστήμονες με σχετική εμπειρογνωμοσύνη, συμφωνούμε με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και 13 άλλες χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι απαραίτητη και εφικτή η μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την προέλευση αυτής της πανδημίας”, συνέχισε η επιστολή.

“Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις υποθέσεις τόσο για τις φυσικές όσο και για τις εργαστηριακές διαρροές έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα. Μια σωστή έρευνα θα πρέπει να είναι διαφανής, αντικειμενική, βασισμένη σε δεδομένα, να περιλαμβάνει ευρεία εμπειρογνωμοσύνη, να υπόκειται σε ανεξάρτητη εποπτεία και να είναι υπεύθυνη να ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο των συγκρούσεων. ενδιαφέροντος.”

Οι επιστήμονες κάλεσαν επίσης τους οργανισμούς δημόσιας υγείας και τα ερευνητικά εργαστήρια να «ανοίξουν τα αρχεία τους στο κοινό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το νομοσχέδιο Hawley-Braun θα ανάγκαζε τον Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει τη διαρροή πληροφοριών Wuhan coronavirus

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανοίγει ξανά τις υποθέσεις για την προέλευση του κορωνοϊού

Εργαλείο πρόβλεψης πανδημιών από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Η μελέτη συνιστά ότι στις έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή στην αρχή της εγκυμοσύνης να παραιτούνται από την παρακεταμόλη, εκτός εάν ενδείκνυται ιατρικώς, όπως υποστηρίζεται από 91 επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Τα εμβόλια covid -19 λειτουργούν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας παρά την ανοσοθεραπεία

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας NMSS, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά του CD20 θα πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί να αναμένουν τουλάχιστον «κάποια ανοσία».

Εξατομικευμένες συστάσεις άσκησης προσαρμοσμένες στα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Ένα στα τέσσερα καρδιακά επεισόδια προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι έως το 2025, περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει υπέρταση. Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, μέχρι τώρα οι συστάσεις επικεντρώνονταν στην ποσότητα άσκησης ανά εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αρχικό επίπεδο αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου.